Läs serier online med dessa webbplatser och appar

Serietidningar har ett stort fan efter. Även om uppfattningen är att den bara tilltalar barn, tillhör inte serietidare en viss åldersgrupp. Tack vare digitaliseringen av serietidningar är det nu möjligt att få tillgång till de äldsta serierna från tidens bästa förlag, inklusive legendariska DC-karaktärer som Superman, Batman och Marvel-hjältar som Captain America, Spider Man och flera andra. Det finns en helt annan gren av serier som kommer från Japan. Känd som Manga, detta har en annorlunda vädjan och miljontals fans från hela världen.

Så hur får en komikerälskare sina händer på några av de bästa utgåvorna där ute? Det finns flera sätt på vilka du kan få din serietidning fix. Om du är någon som använder din telefon mycket finns det många appar som kan hjälpa dig. Men om du föredrar att läsa på en större skärm som den bärbara datorn, finns det webbplatser som tillgodoser dina behov.

I den här artikeln kommer vi att prata om dedikerade webbplatser och appar som kan hjälpa dig att läsa serier på din telefon eller bärbara dator.

Läs serier online med dessa webbplatser och appar

webbplatser

Comixology

Detta är en mycket populär serietidningssamling webbplats som har varit i drift i cirka 10 år nu. Det bästa med denna webbplats är att stora förlag som DC och Marvel publicerar allt sitt innehåll här. Det är också värt att notera att vissa oberoende förlag också publicerar serier här. Du hittar också några speciella mangaserier på Comixology, vilket gör detta till en omfattande plattform för alla dina serier behov. Det är värt att notera att Comixology förvärvades av Amazon för fem år sedan, så användare som köpte böcker och serier på Amazon kommer att upptäcka att några av deras titlar kan läsas på Comixology. Endast titlar med Comixology-märket på Amazon synkroniseras med Comixology-nätverket.

Det är också värt att notera att Kindle-användare kan importera sina digitala serietidningar på Comixology gratis. Vissa användare kan behöva använda webbläsarens komiska läsare (särskilt på Windows), vilket anses vara långsammare än dedikerade mobilappar. Men för den stora mängden innehåll som finns tillgängligt här rekommenderar vi Comixology till alla komikerälskare.

Marvel Unlimited

Namnet är ganska självförklarande och folk på Marvel Comics ser till det. Detta är som en all-you-can-eat-serietjänst som går på en månatlig prenumerationskostnad på $ 9, 99. För detta pris får användare tillgång till över 25 000 Marvel-serier. För dem som inte tål webbläsarläsare har Marvel en egen webbläsare för användare som läser detta i sin webbläsare. Det är värt att notera att biblioteket med serier uppdateras varje månad, så att du har nya serier att kolla praktiskt taget varje månad.

Prenumeranter på den här tjänsten får också några extra förmåner som upp till 15% rabatt på Marvel Digital Comics Shop samt ett medlemskapssats. Även om digitala serier är oerhört praktiska för alla, är det en tid där det tar att komma online. Serier på den här tjänsten anländer några månader efter deras ursprungliga utställning för tidningskiosker, så om du är en nyfiken fans kommer det förmodligen inte att fungera för dig. Som du tror, ​​inkluderar tjänsten endast Marvel-serier, så om du letar efter några DC-tecken behöver du ett separat prenumeration. Men till 9, 99 dollar är det fortfarande en mycket bra affär för fansen.

DC Universe

Medan DC erbjuder en liknande prenumerationstjänst som Marvel, är fördelarna här mycket större med prenumerationskostnaden billigare till $ 7, 99 per månad. För detta pris får användarna tillgång till alla DC-tecknade filmer, TV-serier och täcker gammalt såväl som nytt innehåll. Det finns en kuraterad samling av digitala serier som ingår i prenumerationen. Serier kan läsas på din TV, smartphone eller streaming-enhet som Amazon Fire TV Stick eller Roku.

Detta är mycket meningsfullt, särskilt jämfört med Marvel Unlimited. Det beror på att DC också erbjuder videoinnehåll tillsammans med en mängd olika serier. Det klagomål som de flesta användare kommer att ha här är detsamma som vi nämnde med Marvels erbjudande - brist på karaktärer från andra förlag. Men om du är ett lojalt DC-fan, är ett DC Universe-prenumeration det bästa sättet att fira dina favoritfigurer i barndomen.

WebToons.com

Om du älskar serietidningar över ett brett spektrum av genrer och segment, kommer webtoons.com definitivt att hitta dig. Denna tjänst levereras med en otrolig samling oberoende serier, även om det inte finns några titlar från stora förlag som DC eller Marvel. Plattformen har stöttats av flera stora artister, däribland Late Stan Lee. Det bästa är att alla serier som listas på webtoons.com är optimerade för mobil användning, så att du får vertikala rullningspaneler här. Naturligtvis har tillverkarna också dedikerade mobilappar för Android och iOS, så du är inte begränsad till bara webbläsarversionen med Web Toons.

Alla serier på webtoons.com är gratis tillgängliga, så du behöver inte kreditkort eller betalningsinformation för att börja använda tjänsterna. Det finns också fans skapade serier, vilket definitivt är värt att kolla in. Plattformens öppna natur innebär att det finns något för alla på webtoons.com. Du får välja mellan genrer som Fantasy, Romance, Drama, Superhero och så vidare. Upptäckdelen på webbplatsen är också värt att kolla in om du är på humör för att kolla in nytt och underskattat innehåll.

eManga.com

Japanska serier eller Manga är massivt populära över hela världen. Men det finns väldigt lite lagliga alternativ att njuta av Manga på din fritid. Tja, eManga.com råkar vara en av de platser där du enkelt kan skura igenom de sällsynta Manga-titlar som du kanske inte hittar någon annanstans. På webbplatsen kan du också köpa fysiska böcker, så du har det alternativet också. Du kan köpa och ladda ner volymer i format som PDF, ePub, PRC, MOBI och CBZ, som täcker ett brett segment av format som stöds av enheter runt omkring oss.

Även om prissättningen är beroende av den titel du köper, kan man uppskatta att den i genomsnitt kommer att kosta cirka $ 8 per titel. Det är värt att notera att eManga.com trots sitt namn inte inkluderar titlar som Fairy Tail, Naruto, och så vidare, vilket är lite av en letdown för fansen. Tack och lov håller de tillgängliga titlarna på plattformen på egen hand. Om du verkligen har humör att upptäcka några sällsynta Manga-titlar, är den här webbplatsen din bästa satsning där ute. Se till att kolla in det.

Apps

Marvel Unlimited

Detta är Marvels dedikerade app för prenumeranter, med tillgång till över 25 000 titlar och flera andra godsaker. Dessutom kan prenumerationer också köpas i årliga varianter, vilket hjälper dig att spara betydande pengar jämfört med månadsabonnemang. Detta kommer bara att sätta dig tillbaka med $ 69, vilket är ganska anständigt med tanke på vad det ger till bordet. Eftersom en mobil enhet är designad för offlineanvändning tillåter appen abonnenter att lagra upp till 12 serier för offlinevisning, så att du kan läsa dem när som helst och var som helst.

Några av de populära karaktärerna här inkluderar Spider-Man, Captain America, Deadpool, Thor, Captain Marvel, X-Men, Guardians of the Galaxy, Doctor Strange, Black Panther, Defenders, Star Wars och flera andra. Appen har ett praktiskt avsnitt med kuraterade listor som hjälper dig att navigera under de senaste 80 åren av Marvel Universe.

Marvel Unlimited's bibliotek uppdateras varje vecka med nya titlar samt några minnesvärda gamla serier. Även om du inte nödvändigtvis får nytt innehåll här, är Marvel Unlimited en utmärkt serietidning-app för din mobila enhet med tanke på funktioner som offlinevisning och enkel rullning av sidor. Denna app låter dig också prova några gratis provkomiker från tid till annan, vilket är ett bra sätt att prova tjänsten innan du faktiskt använder den. Precis som med webbversionen får Marvel Unlimited innehåll ungefär sex månader efter komikerna på tidningskiosken. Denna app är gratis att ladda ner, även om fortsatt användning kan kräva ett köp i appen.

Fantastisk komiker

Detta är en oberoende komikerläsare-app som hjälper dig att läsa digitala serietidningar i ett stilfullt och funktionellt användargränssnitt. Par ihop med Muzei och en Chromecast kan du till och med läsa serietidningar på en större skärm. Med appen kan du importera dina befintliga serietidningar i CBZ- och CBR-format, vilket ger dig möjlighet att läsa allt ditt innehåll på den här appen. Eftersom appen är mycket anpassningsbar kan du välja att navigera på serierna i serietidningen med volymknappar, gester eller knappar på skärmen.

Appen tillåter också att ta stillbilder från din favorit serietidningssida som sedan kan förvandlas till en telefon tapet. Appen har något som kallas en intelligent förslagsfunktion som ger dig förslag baserat på vad du läser. Men det finns ingen integrerad butik här, så tänk på detta som en utmärkt serietidningsläsare för din mobila enhet. Denna Android-app har funnits ett tag och har sett över 500 000 nedladdningar. Det är gratis att ladda ner, även om du hittar annonser och köp i appen här.

Perfect Viewer

Det här är ännu en utmärkt tredjeparts serietidningsläsar-app som kan lindra alla irritationer med traditionella serierelaterade appar. För det första har denna app helt enkelt ingen egen butik. Detta betyder att användaren måste ta med allt sitt innehåll som de vill läsa. Det bästa är dock att den här appen stöder ett brett utbud av format, till och med bildformat som JPEG, PNG, GIF, BMP, WebP, TIFF osv, så att du kan lagra serier eller relaterat innehåll i ett brett spektrum av format. Appen finns i tre läslägen - vertikalt, horisontellt och sidläge, så att du kan välja vad som passar bäst för dig.

Med tanke på appens natur är den mer en filformat i all format än en dedikerad serietidning. Men om du har serier i PDF-, EPUB- eller CBZ-format och letar efter en anständig plats att läsa på den kommer Perfect Viewer definitivt att hjälpa dig. Eftersom det också stöder Chromecast kan du också läsa dina böcker eller serier på den stora skärmen. Dessutom är appen inte på något sätt utformad för att lägga pengar från kunder, så du kan vara säker på att det inte finns några annonser eller köp i appen på den här appen. Med över 5 miljoner installationer är appen massivt populär i Play Store. Appen har funnits länge, varför den är kompatibel med alla enheter som kör Android 2.3 eller högre.

DC Universe

Detta är DC: s dedikerade app för sitt premium DC Universe-abonnemang, som erbjuder dig innehåll från hela DC Universe från de senaste decennierna. Detta inkluderar också ett brett utbud av serier som finns tillgängliga på din fritid. Detta är emellertid endast ett prenumerationserbjudande. Men till $ 7, 99 är detta mycket billigare än de flesta prenumerationserbjudanden vi har stött på. Nackdelarna återstår att detta endast täcker DC-tecken, vilket lämnar älskade karaktärer från andra universum. Denna app ger dig också tillgång till nya DC-program som Doom Patrol, Swamp Thing, Stargirl och Harley Quinn, varav de flesta kommer att släppas i år.

När det gäller serier, kommer appen med möjligheten att spara serier i dina listor, välja HD- eller SD-kvalitet för serier från inställningarna och även delta i diskussioner med andra älskare av serietidningar. Prenumeranter får också tillgång till exklusiva DC-handlingssiffror och sällsynta varor som kanske inte säljs offentligt.

Även om det kan saknas när det gäller karaktärer, är mängden innehåll du får här utöver komikerna verkligen inte. Minus innehållet, denna prenumeration skulle helt enkelt inte vara meningsfull. Att få en prenumeration ger dig både webb- och appåtkomst. Eftersom det här är en relativt ny app är den bara kompatibel med enheter som kör Android 5.0 eller högre. Appen har inga annonser eller köp i appen, så du måste köpa ett prenumeration i webbläsarversionen av DC Unlimited innan du använder den här appen.

Comicrack

Detta är en exceptionell oberoende serietidningsläsar-app för Android som låter dig ta med alla dina befintliga serietidningssamlingar. För dem som är bekanta med Windows-versionen av ComicRack kan den synkronisera alla dina titlar med mobilappen, förutsatt att du köper den betalda licensen från utvecklaren. Den annonsstödda versionen låter dig fortfarande synkronisera serier, men via en kabelansluten USB-anslutning. Om du har för många titlar för manuell överföring kan det vara värt att överväga att köpa den betalda licensen.

ComicRack har flera visningslägen, så du har valet att välja vad som passar bäst för dig. Apptillverkarna har också inkluderat en live tapet som visar alla dina titlar, vilket är ett roligt sätt att anpassa din tapet. Om du vill importera befintliga titlar kommer du gärna att veta att appen stöder CBZ- och CBR-format naturligt.

Utvecklarna rekommenderar användare att prova den gratis versionen av appen innan de köper licensen för att kontrollera om kompatibilitetsrelaterade problem. Det bör tekniskt fungera med enheter som kör Android 2.2 och senare, så nästan alla nya enheter där ute bör vara kompatibla med den här appen. Som ni vet mycket så säljs inget värt gratis. Den betalade versionen av appen säljs för närvarande för cirka $ 5, 99, vilket är ett litet pris att betala med tanke på det faktum att detta är ett engångsköp och inte ett återkommande prenumeration. Den betalda licensen är dock meningsfull om du också använder Windows-versionen ofta.

Serier av comiXology

Comixology är hem till en av de största samlingarna av premiumkomiker från hela världen. Detta inkluderar titlar från Marvel, DC, manga, grafiska romaner och flera andra genrer. Totalt har du tillgång till cirka 100 000 serier på denna app ensam. Användare erbjuds en 30-dagars kostnadsfri testversion av Comixologys premiumabonnemangstjänst som ger dig tillgång till 10 000 grafiska romaner, mangatitlar och serier. Detta gäller dock bara för invånare i USA just nu.

Du kan flytta alla nedladdade serier till ett valfritt SD-kort och därmed hjälpa dig att spara internt lagringsutrymme. Tillverkarna av appen erbjuder också flera läsningsalternativ inklusive filmiska och uppslukande lägen. Som vi har påpekat tidigare i denna artikel ägs Comixology av Amazon. Detta betyder att du kan logga in på Comixology med dina Amazon-referenser och komma igång med ditt prenumeration. Vissa titlar som säljs på Amazon med dedikerade Comixology-märken kan läsas i appen, så att du kan ta med dig dina äldre Amazon-inköp. När det gäller ren samling och vilken typ av alternativ som finns att välja mellan här, finns det ingen tvekan om att Comixology är en av de bästa onlinetjänsterna för att njuta av serietidningar.

Om du vill fortsätta premiumabonnemanget efter den kostnadsfria prövningen kommer du endast att debiteras $ 5, 99 per månad, vilket är billigare jämfört med Marvel Unlimited och DC Universe.