Laddning av Galaxy A5 är felaktig, laddar inte eller laddar mycket långsamt

Dagens felsökningsavsnitt talar om # GalaxyA5-enheten och några av dess vanliga problem. Om du har en Galaxy A5 som har problem med att ladda, kan detta inlägg hjälpa.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Galaxy A5-laddning är felaktig, laddar inte slumpmässigt, laddar mycket långsamt

Jag har en Samsung Galaxy A5. Jag har provat fyra olika laddare på min telefon och två av dem jag köpte så nyligen som för några veckor sedan. Vissa av laddarna laddar inte min telefon alls. De verkar alla passa något löst. Den som verkar ha den tättaste passformen är den som är bäst att ladda min telefon. Det brukade ladda min telefon ansluten till både upp och ner eller höger sida upp. Sedan förra veckan laddade den bara upp höger sida upp. Nu har de senaste dagarna bara upp och ner ... den här laddaren verkar ladda min telefon bäst på en dator på jobbet. I min bil eller på min bänkskiva hemma måste jag fikla alla laddare jag använder i rätt position för att få den att ladda. Jag väntar alltid några minuter för att se om det fortfarande laddas och ibland är det men när jag ringer i sömn slutar det ladda .. Jag tog min telefon till en jungfru mobilbutik och killen sa att jag kan berätta bara genom att titta på din telefon laddningsporten är inte lös och det finns ingen smuts där inne. Jag känner att han har fel eftersom en han knappt tittade på det och två hur hytt 4 olika laddare med två laddare är nya alla vara så fin med hur jag placerar dem i min telefon? Bör också nämna att telefonen bara laddar snabbt i batterisparläge. I vanligt läge kostar cirka 10 procent i timmen. Snälla hjälp.

Lösning: För en situation som din är det mycket sällsynt att orsaken är programvara i naturen, det vill säga apprelaterat eller operativsystemfel. I de flesta fall kanske en enhet inte laddas ordentligt på grund av en trasig laddningsport, precis som Virgin Mobile-representanten sa till dig. Torka av telefonen och returnera all programinformation till deras standardinställningar för att kontrollera om det här är ett programvaruproblem. Vi vet faktiskt att fabrikstillståndsprogramvaran inte kommer att orsaka några laddningsproblem, så fabriken är det bästa verktyget för att avgöra om vår misstankar är korrekt.

Så här återställer du A5:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina filer.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Nu när din A5 har återställts är det den bästa tiden att se hur laddning fungerar. Se till att använda det kända fungerande laddningstillbehöret för att se skillnader. Om laddningen fortfarande är felaktig bör du ha laddningsporten kontrollerad av Samsung. Detta resulterar nästan alltid i reparation, så se till att förbereda dig för att betala för det om telefonen är utan garanti.

Problem 2: Galaxy A5 kan inte använda anpassad ringsignal efter Android Oreo-uppdatering, skärmen slås inte på under samtal

Sedan han Oreo-uppdateringen på min Galaxy A5 har jag haft två problem med den inbyggda telefonappen. Den första är att jag kan ändra ringsignal för alla cal, men den återgår till Verizon Wave standard ringtone. Jag märkte att i alla appar finns det tre “Telefon”. Ser ut som om de har olika funktioner, men jag minns inte att jag har brutit ut dem. Jag rensade cacheminnet för alla och den som hade möjlighet att ställa in ringsignalen ändrade jag den till en annan lagerrington och försökte också en importerad ringsignal men den ändrades tillbaka till standard.

Det andra problemet händer när telefonen ringer. Skärmen slås inte på, samtals-ID och svara / ignorera knappar dyker upp hela skärmen, även när telefonen var låst. Nu får jag bara ett litet banner över skärmens överkant med bara svar / ignorera knapparna. Jag har försökt starta om flera gånger, rensa cacheminnet och avinstallerat alla appar som interagerar med telefonen. Jag har inte gjort en fabriksåterställning eftersom det verkar använda en slägga för att hänga en bild och jag kan inte ta bort batteriet.

Lösning: Vi tror inte att Samsung redan har släppt Android Oreo för A5: er, och inte heller är vi positiva på att det till och med kan köra det men om du är säker på att problemen uppstår direkt efter uppdateringen, så finns det tre viktiga saker som du kan Prova. Först är att torka av cache-partitionen. Detta bör ta itu med alla möjligheter att problemet är systemcache-relaterat. Så här torkar du cache-partitionen: Följ dessa steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Det andra felsökningssteget som du måste göra är att tillämpa uppdateringar för dina appar. Installering av den senaste Android-uppdateringen måste ha orsakat att vissa appar / appar har blivit inkompatibla. Kontrollera att Google Play Store har uppdateringar för alla appar. Om du installerar appar utanför Play Store måste du se till att dessa appar är kompatibla med den aktuella operativsystemversionen för att undvika buggar.

Slutligen måste du fabriksinställa din enhet om problemen kvarstår. Detta säkerställer att din telefons Android-version är tillbaka till fabriksversionen. Detta kommer inte att returnera operativsystemversionen till Android Nougat eller äldre men det kommer att säkerställa att Android Oreo-konfigurationer är korrekt utförda. Det kommer också att bli av med tredjepartsappar och andra inkompatibla tjänster som kan stå bakom besväret. Se stegen ovan om hur du fabriksinställer din A5.

Kan inte använda anpassad ringsignal och aviseringar efter Oreo-uppdatering

Om du har rätt att säga att din A5 nu kör Android Oreo, är det anledningen till att du inte kan använda andra ringsignaler än standardinställningarna för samtal eller tilldela dem till dina kontakter. Problemet uppstår främst om du använder appen för standardmeddelanden. Försök använda en annan meddelanden-app som Android-meddelanden.

För att lösa din andra uppsättning problem, försök att återställa dina A5-inställningar med dessa steg och se om det kommer att fungera. Om inte, fortsätt med fabriksåterställning enligt ovan.

Så här återställer du alla inställningar på din Galax5 A5:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ inställningar.
 5. Tryck på RESET SETTINGS-knappen för att bekräfta.
 6. Starta om din A5 och kolla om problemet.

Problem nr 3: Galaxy A5 tar bort foton och videor på egen hand

Jag har haft en Samsung Galaxy A5 i cirka 8 månader. När jag först fick den raderade nästan 100 bilder inom en dag efter att jag tog dem. Jag var ödelägen. Det fortsatte att göra det. Jag hade installerat andra kamera- / galleri-appar och jag trodde att det kanske gjorde allt förvirrat så jag raderade dem. Långsamt under en period av veckor "tappade" Galaxy färre och färre foton, men med jämna mellanrum skulle det göra det igen. Den senaste gången jag såg dem praktiskt taget försvinna. Från början verkade det som om ett gäng foton försvann, bara en eller två skulle ofta stanna kvar och det verkade vara det jag delade. Jag trodde att dela dem skulle rädda dem. Det fungerar inte längre. Jag körde bara ett dramaläger och till och med en video som jag tog skulle försvinna omedelbart efter att jag slutat filma. Jag trodde att det var ett problem med brist på plats i min telefonlagring så jag flyttade en hel del gamla bilder (som hade byggts upp i ett par år) till min dator och frigjorde ungefär fem spelningar. . . så telefonen hade ingen anledning att ta bort bilder, men det gjorde det ändå. Det driver mig nötter. . . och skada många människor som räknar med mina bilder (jag brukade vara en professionell fotog så när vänner / familj ser mig ta bilder, de slutade och förväntar mig att jag skulle dela). Så jag bad andra som filmer / tog bilder att dela med mig. Det gjorde de, och även om jag laddade ner dem till min telefon och de skickades via WeChat försvann de. OBS: Jag är en pensionerad amerikan som gör volontärarbete i Kina vanligtvis åtta månader ut året. Under dessa tider använder jag ett China Unicom sim-kort. Telefonen raderade först bilder i USA när jag var AT & T-kund.

Lösning: Vi är inte medvetna om att det här problemet händer på andra Galaxy-enheter, så din kan vara ett isolerat fall. Tyvärr finns det verkligen inga diagnostiska steg som vi kan rekommendera som kan hjälpa dig att identifiera varför detta händer. Om du har massor av appar installerade på din enhet är det möjligt att en av dem kan orsaka den. Av vilken anledning kan vi inte ens föreställa oss. För att se om det är ett app-problem, torka av telefonen genom att göra en fabriksåterställning och låt den köras när det inte finns några tredjepartsappar alls. Med din telefon i fabriksläge kan du försöka replikera problemet genom att ta så många foton och videor och observera telefonen i minst en vecka.

Om det inte gör någon skillnad alls är problemet troligtvis bortom din förmåga att fixa. Det kan innebära att din telefon kan ha en okänd programvara, kodning eller maskinvarufel som gör att den automatiskt tar bort foton på egen hand. I det här fallet föreslår vi att du får en ersättningstelefon för att lösa den.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.