Konvertera MP4 till MP3 med hjälp av Windows Media Player på det enkla sättet

En MP4-fil kan lagra ljud, video, stillbilder, undertexter och text medan en MP3-fil bara kan lagra en ljudfil. Om du har en MP4-fil som du vill konvertera till en MP3-fil kan detta göras enkelt. I vår senaste del av vår felsökningsserie visar vi dig hur du konverterar MP4 till MP3 med Windows Media Player.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Konvertera MP4 till MP3 med hjälp av Windows Media Player på det enkla sättet

Windows Media Player som har varit tillgängligt på Windows-plattformen sedan Windows 3.0 används vanligtvis för att spela upp mediefiler. En användbar funktion som de flesta inte känner är att du kan använda den här spelaren för att konvertera en MP4-fil till en MP3-fil. Nedan listas stegen som du behöver göra för konverteringsprocessen.

  • Öppna Windows Media Player.
  • Klicka på Arkiv> Öppna ... I dialogrutan Öppna, som visas, gå till platsen på din dator MP4-filen du vill konvertera till en MP3-fil finns i och klicka på den för att välja den och klicka sedan på Öppna för att öppna den i Windows Media Player.
  • När mål MP4-filen har öppnats i Windows Media Player klickar du på Arkiv> Spara som .... I dialogrutan Spara som visas, klicka på fältet Filnamn: flytta muspekaren till slutet av filens namn (tillägget) och ändra 4 i filändelsen till en 3, ändra tillägget från .mp4 till .mp3.
  • Gå till katalogen på din dator där du vill att den konverterade MP3-filen ska sparas och klicka på Spara.
  • Windows Media Player börjar konvertera MP4-filen till en MP3-fil, och när filen har konverterats kommer den att sparas på den angivna platsen på din dator.

Ovanstående steg är vad du behöver göra för att konvertera MP4 till MP3 med Windows Media Player.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.