Kommer Apple att släppa iPhone 9? Datum och rykten

Apple lanserade iPhone 8 för ett par år sedan tillsammans med en ny smartphone - iPhone X. Ett år senare såg vi efterträdaren till iPhone X, och det skulle vara iPhone XS-serien av smartphones, inklusive iPhone XR. Vi såg dock ingen iPhone 9 bredvid dessa telefoner, vilket indikerar att Apple kanske avbryter den traditionella iPhone till förmån för den nya all-screen designen med Face ID-modulen.

Kommer Apple dock att släppa iPhone 9? Om du följer med oss ​​nedan visar vi dig de aktuella rykten och möjliga släppdatum som cirkulerar runt telefonen. Följ med oss ​​nedan!

Namnge förvirring

Så var är iPhone 9? Det är frågan som alla ställer. Från hur det låter så kommer vi inte att få en iPhone 9 alls, och de flesta rykten är faktiskt på grund av viss namnförvirring, och med rätta. Under lanseringen av iPhone 8 och iPhone X spelade Apple vad som kan anses vara några förvirrande numrespel.

Det som hände var att iPhone 8 och iPhone X faktiskt lanserades på Apple iPhone 10-årsjubileum. Så hoppade Apple i huvudsak över iPhone 9 och kallade sin nästa telefon iPhone X - uttalade iPhone 10 - som ett spel på ord från årsdagen till iPhone.

Så om du letar efter en verklig iPhone 9 kommer du tyvärr förmodligen aldrig att få en. Och i all ärlighet skulle iPhone 8 bättre ha kallats iPhone 7S och iPhone 7S Plus, till stor del för att det knappast var några förbättringar mellan de två telefonerna. Det var mer en stegvis uppgradering än någonting. Det räcker med att säga att det här är mycket namnförvirring som pågår här, och tyvärr ser det inte ut som att en iPhone 9 är i Apples sevärdheter. IPhone 10-serien och därefter är framtiden.

Var är förvirringen exakt? Det handlar om att Apple försöker spela på iPhone-årsdagen. Det kommer verkligen ner på hur Apple vill att telefonen ska uttalas. De flesta säger "iPhone Ex" istället för "iPhone Ten". Så ja, tyvärr, ingen iPhone 9 - Apple hoppade över det helt och bestämde sig för att fortsätta namnet på iPhone från tioårsdagen av iPhone. Och det verkar inte planera att återupprätta namnet på iPhone 9 när som helst snart.

Om du vill ha en iPhone 9 är iPhone XR det

Det var mycket att älska om iPhone 7 och iPhone 8. Det var ganska små telefoner som lätt kunde transporteras utan att ta upp ett löjligt utrymme i fickan. Det var bara en enklare storlek att använda också, inte krävde två händer för bekväm användning.

Apple förstår det, varför de lanserade en ny enhet tillsammans med iPhone XS och iPhone XS Max - iPhone XR, eller iPhone 10-R, som Apple skulle vilja att den uttalade.

IPhone XR har faktiskt många likheter med Apples traditionella iPhone-enheter, först och främst med en liknande, mer bekväm storlek. Det är storleken och funktionen på den traditionella iPhone, men med några extra godsaker som finns i den nyare serien av iPhones också.

IPhone XR har faktiskt inte den dubbla kamerauppsättningen som iPhone XS-telefonerna har, med den mindre, cirkulära linsen som hittades iPhone 8 och iPhone 7. Den kommer dock med den säkra och krypterade Face ID-modulen som finns med iPhone X och senare. Som sagt kan du föreställa iPhone XR som den bästa av båda världar.

Visst, det kanske inte är en lämplig ersättning för den robusta stilen som iPhone 8-sortimentet hade, men det får dig ändå ganska nära allt du en gång älskade med den telefonen.

Du kan föreställa denna iPhone 9 fiasko som samma sak som Microsoft gjorde med Windows. Det fanns en Windows 8 och Windows 8.1, men sedan hoppade Microsoft helt över Windows 9 och hoppade till Windows 10. Det är inte så mycket meningsfullt, men det är precis vad som hände.

Rädd för att hoppa mot iPhone XR?

Visst, vi kan säga att iPhone XR är iPhone 9, men kommer det verkligen att bli som iPhone 8 var? Inte alls - det finns många designförbättringar för att göra saker som trådlös laddning mycket mer möjliga. Det är emellertid värt att notera att trots att iPhone XR har många förändringar - och det är en lägre telefon än, säg, iPhone XS och iPhone XS Max, har den fortfarande blivit en av de mest sålda iPhone-modellerna hittills.

När Apple lanserade iPhone XR under det fjärde kvartalet 2020 blev den omedelbart den bästsäljande iPhone, och de har hållit detta momentum hela vägen in i det första kvartalet 2020.

Denna information kommer via forskningsföretaget CIRP. Apple släpper inte längre försäljningen av iPhone-enheter till allmänheten och vi är därför fast på att forskningsföretag får informationen för oss. Som sagt genomförde CIRP en undersökning med ett urval av 500 kunder, vilket visade att iPhone XR var den bästsäljande telefonen under det fjärde kvartalet och in i det första.

Här är ordet från CIRPs grundare Josh Lowitz själv:

”IPhone XR fortsätter att dominera amerikanska iPhone-försäljningen. Det är fortfarande den bästsäljande enskilda modellen igen detta kvartal efter lansering tidigt i december 2020-kvartalet. I USA såldes de senaste iPhone-modellerna såväl som de senaste modellerna för ett år sedan, till cirka 60% av den totala försäljningen. Baserat på dessa trender beräknar vi ett genomsnittligt försäljningspris på cirka 800 $, en minskning från föregående kvartal. ”

När det gäller detaljer hittade CIRP faktiskt att iPhone XR stod för 38 procent av iPhone-försäljningen i USA, medan iPhone XS och iPhone XS Max stod för en magra 21 procent av försäljningen under de första tre månaderna av 2020. Tillräckligt att säga, många människor älskar vad Apple har packat i iPhone XR, och det verkligen fungerar som en utmärkt ersättning för iPhone XR.

Det finns många olika faktorer där ute vad iPhone XR: s framgång kan vara på grund av. Visst kan det bero på att folk ville ha något liknande iPhone 8, åtminstone så långt som storlek och specifikationer går. Men mycket av det kan ha att göra med stigande priser på flaggskeppssmartphone också.

Låt oss inse det - de blir ganska ur handen. En helt speciell iPhone XS Max sätter dig tillbaka runt $ 1500, och detsamma gäller för telefoner på andra sidan mjukvaruspektrumet, som Galaxy S10 Plus och Galaxy Note 9. LG G8 ThinQ är verkligen inte billig alternativ antingen.

IPhone XR kommer till ett överkomligt pris och kommer endast till 749 $. Det är nästan hälften av vad den speciella iPhone XS Max kommer att sätta tillbaka konsumenterna. Inte bara det, utan Apple erbjuder regelbundet erbjudanden för att göra det ännu mer överkomligt - det finns regelbundna rabatter på telefonen, och Apples inlämningsprogram gör det vanligtvis att du kan handla med din gamla telefon så att du kan få iPhone XR för bara 449 $ . Beroende på vilken telefon du har och villkoret kan du få en iPhone XR för så lite som $ 250.

Det räcker med att säga att iPhone XR utan tvekan kommer att fortsätta sin dominans inom försäljningen av elektroniska smarttelefoner under hela 2020, vilket kommer att etablera sig som en utmärkt ersättning för vad många kan anser vara den missade iPhone 9.

Ska du uppgradera?

Så nu är frågan: ska du uppgradera din nuvarande telefon till iPhone XR? Om din telefon definitivt behöver bytas ut, säger vi ja, det är värt det. Men om du kan vänta några månader, skulle det vara det kloka beslutet med hur långt vi är i utsläppscykeln.

Det kommer inte att ta mycket lång tid innan Apple tillkännager sin nya uppsättning iPhone-modeller för 2020 och lanserar dem under hösten vid någon tidpunkt. Om du vill stanna i framkant inom tekniken är det definitivt värt att vänta på de nya iPhone-modellerna. På så sätt kommer du inte bakom och kommer inte att missa en större designförändring, som Apple faktiskt borde vara inställd på att göra den här gången.

Det finns många rykten som cirkulerar runt de nya iPhonerna. För det första förväntar vi oss att se avancerad trådlös laddning, så att du kan säga, säga, dina Apple AirPods på baksidan av din iPhone för att ladda dina AirPods. Vi förväntar oss också att se större batterier och eventuellt till och med en fyrkamera-inställning.

Tystnad från Apple

De flesta människor har gått vidare från iPhone 9, helt nöjda med iPhone XR och alla de fantastiska saker som "iPhone Ten" -linjen har fört med sig till bordet. Men för de människor som älskade iPhone 8 och höll på med en liknande iPhone 9-ersättning, är de kvar.

Det är därför det skulle vara trevligt att åtminstone höra något från Apple om iPhone 9. Vi är ganska säkra på att det bara inte kommer att hända just nu, men en del tydlighet om orsaken bakom det skulle åtminstone vara välkomna för fansen . Face ID-telefoner är vägen framåt för Apple, och vi kommer sannolikt inte att se en iPhone 8-stilstelefon i en iPhone 9 någonsin igen.

Det närmaste vi kunde komma till detta skulle möjligen vara en iPhone SE 2, som vi också är angelägna att vänta på.

IPhone 11

Apple planerar definitivt inte att ta ut iPhone 9. Som diskuterats tidigare var iPhone XR ganska mycket efterträdaren till det, och lanseringen av iPhone 11 bekräftar det ytterligare. Det ser ut som om vi aldrig kommer att se den lilla smarttelefonen med en enda lins någonsin igen.

Men vi går på större och bättre saker. Det händer faktiskt några fantastiska saker med iPhone 11. För det första får du en större telefon, bättre hårdvara och en bättre kamerainställning. Det kan kosta ungefär detsamma som en vanlig iPhone 8 gjorde, men du får mycket mer valuta för pengarna.

Detta händer ofta i produktcykler

Detta är faktiskt något som händer ofta i produktcykler. Det är inte ovanligt att företag helt hoppar över sekvensnummer. Företag i vissa länder gör detta eftersom antalet kan anses otur i den kulturen.

Men företag som Microsoft har varit kända för att göra det helt enkelt för att markera början på en ny produkt - dvs. Microsoft flyttar från Windows 8.1 till Windows 10 och hoppar helt över "Windows 9". Apple gör i princip samma sak här, eftersom iPhone X lätt var en helt ny början för iPhone.

Dom

Tyvärr kommer inte iPhone 9 att hända. Apple hoppade över det helt och flyttade till iPhone 10 från iPhone 8-telefonlinjen. Som sagt är iPhone XR det närmaste du kommer att komma till iPhone 9, och det gör en utmärkt ersättning för vad iPhone 9 borde ha varit.

Men om du kan, eftersom vi är så långt in i släppcykeln, är det värt att vänta och se vad Apple lanserar det kommande hösten! Vilket är ditt favoritval från Apples nya serie av iPhone-modeller? Låt oss veta i kommentarerna nedan - vi vill gärna höra från dig.