Jitterbug Smart Unlocked Android Smartphone for Seniors Review

Det finns en handfull smartphones där ute idag. Medan de flesta moderna smartphones har samma typ av funktioner som är ombord, är inte alla av dem liknande. Kärnfunktionaliteten förblir dock densamma. Jag har personligen lagt märke till att inte många seniorer (som mina morföräldrar) gillar att använda moderna smartphones. Standardtelefonerna är för små för dem och kräver mycket arbete för att fungera. Detta är ett problem som man ser över hela linjen när det gäller seniorer, och lyckligtvis har vissa tillverkare tagit det på sig att fixa detta.

Bästa Smartphone för äldre

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

Som ossASUS ZenFone 3 Deluxe669, 88

GreatCallJitterbug Smart Lätt att använda 5, 5 ”Smartphone för seniorer78, 78

Vi har något som kallas seniortelefoner på marknaden idag. Dessa telefoner är designade för äldre, och som sådana har de en mycket anständig funktion ombord. Seniortelefoner är dock vanligtvis inte pekskärmbaserade. Men när branschen utvecklats har vi också en handfull specifika pekskärmstelefoner. Det bästa här är att användargränssnittet är helt annorlunda, och ikonerna och teman passar de som inte gillar att läsa på små teckensnitt och ikoner. Vi ska prata om Jitterbug Android-telefonen idag, som passar alla ovannämnda kriterier och mer. Det här är en massiv pekskärmstelefon, även om skärmstorleken inte borde avskräcka kunder eftersom den möjliggör enkel handhantering. Låt oss ta en detaljerad titt på enheten för mer information.

Display och design

Jitterbug är en ganska anständig handenhet och kommer också med en ganska praktisk skärm. Sanningen ska sägas, skärmen är där all action händer, så det är förmodligen den viktigaste funktionen i telefonen. Jitterbug Smart använder en 5, 5-tums skärmpanel, som borde vara perfekt för alla äldre i din familj. Displayen är jämnt fördelad tack vare de stora ikonerna som tydligt anger vad de är avsedda för. Det finns bara två skärmar på skärmen vid en viss tidpunkt - Hem och människor. Hemfliken kommer med detaljer om de appar du har, medan appen People helt enkelt är kontaktsektionen på enheten.

När det gäller design kommer det inte att vinna några priser, men det är inte nödvändigtvis ett problem eftersom det inte är tänkt att vara dess syfte. Det är en standard 5, 5-tums barliknande design, men tillverkarna har varit kloka nog att erbjuda rundade kanter för att göra det lättare att använda med bara en hand. Enheten är dock 172 gram tjock, vilket innebär att du inte tappar detta lätt. Detta är en av de främsta klagomål som seniorer har med lätta smartphones. Även vid förlust har företaget flera paket där du kommer att erbjudas med en gratis ersättning.

Kamera

När vi pratar om en smartphone som denna är kameran ganska mycket det sista du kan förvänta dig. Företaget har emellertid varit vänligt nog att ge en ordentlig kamera på baksidan för att låta dina morföräldrar skicka videor eller foton som de vill. Det finns dock ingen främre kamera här, så kunderna måste hålla sig till den bakre kameran. Det är en standard 5-megapixel-enhet, så förvänta dig inte några fantastiska bilder här. Men för den typ av funktionsuppsättning som den ska erbjuda, gör Jitterbug jobbet ganska bra, och några.

SOS och säkerhetsfunktioner

Eftersom det här är en seniororienterad telefon erbjuder företaget en mängd säkerhetsfunktioner som standard för att hålla dina morföräldrar säkra. Det finns flera paket att välja mellan, allt från tillgång till akutstöd, sjuksköterskor och till och med att få en ersättningsenhet om den är stulen eller skadad. Telefonen levereras som standard med en app som heter 5Star, så att du får bästa tillgång till de nämnda räddningstjänsterna. Kunder kan dock behöva betala en avgift för att använda några av dessa funktioner. Alla paket som finns tillgängliga från företaget kan ses från greatcall-webbplatsen.

Greatcalls kundtjänstförtjänst förtjänar också ett särskilt omnämnande eftersom företaget hävdar att representanter kommer att finnas tillgängliga vid varje given punkt. Kundtjänstteamet är baserat i USA, så du kan vara säker på att få ett snabbt svar snarare än att riktas till ett globalt team. Alla dessa faktorer tillsammans gör Jitterbug till en ganska spännande telefon för seniorerna.

Andra viktiga funktioner

Du kan få data för så låga som $ 17, 48, och kundrecensioner tyder på att företagets röst- och textfrekvens också är ganska överkomligt. Sammantaget har Jitterbug du täckt i nästan alla områden. Handenheten verkar också vara 4G LTE-kompatibel, enligt en av säljarna, vilket är bra nyheter och kommer att göra det möjligt för seniorer att få anständig datatäckning oavsett var de är belägna i USA. Du behöver inte teckna kontrakt eller avbokningsavgifter och kan direkt börja använda röst / data på enheten direkt.

Det finns också en handfull hjärntestningsspel. Dessa hjälper seniorerna att passera lite tid, samtidigt som de också tränar hjärnan. UI: n är mycket lätt att hantera och kommer inte att förvirra användare så mycket. Navigeringen är enkel, och eftersom alla ikoner är helt tydliga bör det vara en problemfri process totalt sett. Telefonen levereras också med 8 GB lagringsutrymme ombord, vilket kan ökas med upp till 32 GB med ett microSD-kort. Företaget nämner inte vilken batterikapacitet som finns med enheten, den bör pågå nästan en hel dag på full laddning.

En sak jag gillar är att när du får telefonen kan du ställa in telefonen så att den fungerar i vanligt läge eller i ett seniorläge. Det normala läget har all standardfunktion för en vanlig handenhet som sansar de stora ikonerna och teckensnitten.

Prissättning

Handenheten är tillgänglig för ungefär $ 99, 99 från företagets Amazon-detaljhandelsida. Med tanke på vilken typ av funktioner som den erbjuder som standard, anser vi att detta är en mycket attraktiv prislapp. Företaget erbjuder naturligtvis ytterligare tjänster tillsammans med telefonen, vilket inte borde sätta dig tillbaka mycket heller. Allt som beaktas, detta är förmodligen den bästa telefonen du kan få för seniorer runt omkring dig. Det är stort, svårt att förlora och har alla funktioner som krävs av seniorer.

Bästa Smartphone för äldre

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

Som ossASUS ZenFone 3 Deluxe669, 88

GreatCallJitterbug Smart Lätt att använda 5, 5 ”Smartphone för seniorer78, 78