JBL Flip 4 vs JBL Charge 3 Bästa Bluetooth-högtalare 2020

Bluetooth-högtalare finns i överflöd där ute. Att få de bästa kan dock vara en tuff fråga. Med detta i åtanke hjälper det alltid att gå med några av de mest populära märkena ute. Och som vi alla vet är JBL ett av de mest populära märkena när det gäller ljudutrustning. Med detta i åtanke, låt oss prata om två av deras framträdande trådlösa Bluetooth-högtalare - Flip 4 och Charge 3.

JBL Flip 4 vs JBL Charge 3

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

JBLJBL Charge 3 Bärbar trådlös Bluetooth-högtalare149, 99

JBLJBL Flip 4 vattentät bärbar Bluetooth-högtalare74, 95

Båda har sin unika uppsättning funktioner, men idén här är att ta reda på vilken som är de två som är den bästa talaren. Vi kommer att ta en titt på olika faktorer för att se till att alla områden täcks. Så utan att vänta längre, låt oss komma rätt till det.

JBL Flip 4 vs JBL Charge 3 Bästa Bluetooth-högtalare

JBL Flip 4

Flip 4 är uppenbarligen den mindre av de två högtalarna här. Med detta i åtanke kan det vara ganska svårt att jämföra det med en större avgift 3. Det finns dock några viktiga områden där Flip 4 lyser.

Först och främst är Flip 4 extremt lätt och bärbar, vilket gör det lättare att bära med sig. Båda högtalarna är bra för utomhusbruk, så vi kommer inte att ha några klagomål i det området. Även om Flip 4 är mindre och lättare, är basen som den producerar ganska anständigt.

För mått, låt oss ta en ölburk, till exempel, dessa högtalare är i stort sett samma storlek men något högre. Med detta i åtanke kommer användare förmodligen inte ha en bra uppfattning om dess ljudkvalitet. Men förbered dig på att bli imponerad eftersom Flip 4 är ganska högt med liten eller ingen snedvridning även när volymen är upp till max.

När det gäller användningsfall är Flip 4 bekvämt för små sammankomster (mestadels inomhus) eller för en liten grupp människor utomhus. Trots sin mindre formfaktor låter JBL Connect-appen användare koppla ihop ytterligare Flip 4-högtalare för att skapa ett högre stereoljud från de två högtalarna. Högtalarna är IPX7-certifierade vattentåliga, vilket gör den idealisk för utomhusbruk.

När det gäller batteriets livslängd kan Flip 4 pågå i upp till 12 timmar på full laddning. För en så högtalare som den här högtalaren är det ganska coolt. Laddning tar inte mer än 4-5 timmar, så du bör inte ha några problem där. Högtalaren består av ett 3 000 mAh batteri under.

Men med tanke på formfaktorn kanske högtalare som dessa inte passar för längre sammankomster eller fester eftersom det skulle krävas att det laddas igen. Det är där Charge 3 kommer in, men mer om det senare.

I likhet med andra JBL-högtalare i detta sortiment kan Flip 4 köpas i totalt åtta färger, så du är säkert förvirrad mellan några färger. Men med tanke på variationen som erbjuds kommer det att finnas något för alla.

Prissättning

JBL Flip 4 marknadsförs som ett billigt erbjudande, vilket innebär att prislappen på $ 88, 95 är något på den högre sidan här jämfört med andra erbjudanden i samma sortiment.

JBL-avgift 3

Detta är uppenbarligen den mer kraftfulla av de två högtalarna. Förutom att de är större är högtalarna också högre och ger en generellt bättre ljudkvalitet jämfört med Flip 4. Men som vissa med rätta påpekar, är alla jämförelser med avseende på ljudkvalitet orättvisa eftersom Flip 4 är betydligt mindre och kostar något mindre.

Men om vi jämför de två högtalarna baserat på prestanda ensam, finns det ingen tvekan om att Charge 3 är den bättre utrustade här. Det extra utrymmet på högtalarna innebär att JBL kan erbjuda ett större batteri som kan ta bort användningstider på upp till 20 timmar på en enda laddning.

Högtalaren har dedikerade knappar för paus / uppspelning och andra funktioner, medan det också finns en särskild knapp för handsfree-samtal. Liksom Flip 4 kan du koppla upp till 100 Charge 3-högtalare med JBL Connect-appen på Android. Detta gör att du kan förvandla hela platsen till en massiv konsertliknande atmosfär.

Om det finns ett område där laddningen 3 saknar kort är det med avseende på dess vikt. Med tanke på den större kroppen kan laddningen 3 vara svårare att bära med sig. Detta problem är emellertid subjektivt och beror på användaren, så vi gräver inte djupare in i det.

Om du bara pratar om ljudkvalitet, finns det ingen tvekan om att Charge 3 kommer att vara överst på listan. Det är extremt högt och erbjuder stereobass, vilket ger en verkligt rolig musikupplevelse. Laddningen 3 kan köpas i sex attraktiva färger. Detta är kanske ett område där Flip 4 är att föredra eftersom den erbjuder fler alternativ i form av färger.

Prissättning

Som du kan förvänta dig är Charge 3 något dyrare jämfört med Flip 4. Kunderna måste skylla ut $ 119.99 för dessa. Detta är dock inte alltför högt jämfört med Flip 4. Se till att kolla in det på Amazon.

Dom

När vi talar om två Bluetooth-högtalare från samma företag ser man ofta att de flesta av funktionerna delas mellan dem. Men det är inte fallet med Flip 4 och Charge 3.

Om du letar efter en uppsättning högtalare som är allvarligt högt och kan lysa upp varje parti, är Charge 3 det omedelbara svaret. Men då kommer frågan om prissättning. Ja, ja, Charge 3 kostar mer, men det är bara ytterligare $ 30 jämfört med Flip 4. Är det mycket av en skillnad verkligen?

Tja, om du letar efter något som är lättare att bära med sig och kan spela musik under upp till en halv dag är Flip 4 också ett attraktivt alternativ. Med tanke på det faktum att Charge 3 är betydligt bättre (om än något tyngre) och kan hålla längre, finns det ingen tvekan om att det är det bästa alternativet för de två. Den typ av funktioner som vi ser på Charge 3 motiverar grundligt prislappen på $ 120. Denna slutsats skulle vara mycket annorlunda om Flip 4 prissatt till under $ 60.

Vad tror du?

JBL Flip 4 vs JBL Charge 3

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

JBLJBL Charge 3 Bärbar trådlös Bluetooth-högtalare149, 99

JBLJBL Flip 4 vattentät bärbar Bluetooth-högtalare74, 95