Jaybird X3 mot Bose SoundSport Pulse Bästa jogging hörlurar jämförelse

Idag jämför vi två väldigt populära trådlösa hörlurar: Jaybird X3 och Bose SoundSport Pulse. Jaybird X3 har funnits i ett par år nu och har blivit extremt populär på grund av deras kvalitet. Dessa är ett utmärkt val för nästan alla situationer - prata i telefon, lyssna på musik på kontoret (eller kafé) och till och med för fitness!

ProduktvarumärkenamnPris

BoseBose SoundSport Puls trådlösa hörlurar, strömröd (med hörselskärm)Kolla pris på Amazon

JaybirdJaybird X3 trådlösa Bluetooth-hörlurar i öratKolla pris på Amazon

Detsamma gäller för SoundSport Pulse-hörlurar. De är bra för de flesta situationer, inklusive fitnessaktiviteter och prata i telefon. Så vilken väljer du? Det är precis vad vi ska hjälpa dig att bestämma! Följ med nedan, så lägger vi de två mot varandra och visar vilken som kommer ut på toppen. Så utan vidare, låt oss komma igång!

Design

Jaybird X3 skiljer sig inte så mycket vad gäller deras design från X2. De är små, tillgängliga i flera färger och belagda med ett lager av mjuk plast för att skydda mot fukt. Hörlurarna har en inline fjärrkontroll med ett integrerat batteri och mikrofon. Dessutom finns Jaybird X3-hörlurarna i olika färger, så att du kan hitta ett par som passar din stil.

Jaybird hävdar att deras X3 har en universell passform. De har patenterade öronflänsar av silikon som säkert sätts fast på övre och bakre / nedre ytor av örat för en snygg passform. Detta håller öronsnäckorna på plats under intensiv fysisk aktivitet och även för enkla aktiviteter hela dagen. Det finns flera öronflänsar som medföljer Jaybird X3 för att se till att du får något som passar ditt öra. På grund av sin tuffa passform har de brusisolering, vilket håller atmosfären från din musik!

Bose SoundSport Pulse kännetecknas av det massiva förarhöljet som döljer ett batteri och en inbyggd pulssensor. Sensorn kommer från ett företag som heter PerformTek, och den kan mäta hjärtfrekvensen exakt direkt från örat, så att du kan hålla fokus på ditt träningspass.

Dessa hörlurar har också en ganska passform. Du har en teknik som heter StayHear +, som ger dig örontips som är säkra och stabila för några av de mest intensiva fysiska aktiviteterna. Till skillnad från Jaybird X3, ger dessa inte brusavbrott eller isolering.

Bekvämlighet

Med alla sportorienterade hörlurar är komfort och hållbarhet lika viktigt som ljudkvalitet. Jämfört med hörlurar som hör till hörselkvalitativ hörlurar för höra lyssnande, tillbringar trådlösa sportshörlurar större delen av sitt liv under något svettiga och bullriga förhållanden. Det har funnits flera fantastiskt klingande sporthörlurar som inte kunde klara av sportentusiasternas krav, och misslyckades efter bara några månaders användning.

Jaybird tror att nyckeln till komfort är en liten storlek. Istället för att integrera batteriet bredvid drivrutinerna placerar Jaybird X3 det i volymkontrollrutan med en integrerad mikrofon. Eftersom hörlurarna är mindre, är det mer benägna att de bekvämt passar fler människor, som ytterligare kan justera passformen med hjälp av sortimentet med medföljande öronspetsar och öronkrokar.

Boses inställning till komfort skiljer sig dramatiskt från Jaybird. SoundSport Pulse har ett stort förarhus med ett batteri dold inuti. Höljet är tänkt att sticka ut från dina öron, medan StayHear + Pulse-tips ger en säker och stabil passform. Dessa speciella öratips kombinerar en traditionell öronspets med en öring, vilket väsentligt begränsar ditt val av eftermarknadsbyte öratips. När du köper SoundSport Pulse-hörlurar får du tre storlekar av StayHear + Pulse-tipsen, så om du förlorar den enstorleken som passar dig är du skrudd fast.

När det gäller lyssningskomfort är Jaybird X3 och Bose SoundSport Pulse mestadels lika, med skillnaderna mellan dem kokar ner till personliga preferenser. SoundSport Pulse-hörlurarna har dock mycket mindre säker passform på grund av förarhöljetas stora storlek och tunga vikt. När du springer eller hoppar rep, kan du känna att höljet drar ut hörlurarna från öronen.

Ljudkvalitet

Det kan hävdas att det inte är rättvist att jämföra Jaybird X3 och Bose SoundSport Pulse när det gäller deras lagerljudkvalitet eftersom ljudet från X3 kan anpassas helt med Jaybird MySound-appen.

Med appen kan du skapa anpassade EQ-förinställningar som direkt modifierar firmware för hörlurarna, så att din föredragna ljudsignatur kommer att vara med dig oavsett vilken enhet du parar X3 med. Du kan dela dina EQ-förinställningar med andra och ladda ner förinställningar från andra människor, inklusive kända idrottare och artister. Allt är väl utformat och den förinställda anpassningsprocessen är så intuitiv som den kan vara.

I deras lagerkonfiguration är X3 märkbart mindre dynamisk än Bose SoundSport Pulse. Där SoundSport Pulse åska, förblir X3 lugn och balanserad. Men om du vill att de ska vara mer uttrycksfulla tar det bara några få kranar på skärmen för att välja en annan förinställning och därmed ändra hela ljudsignaturen. Frekvensområdet för X3 och SoundSport Pulse verkar vara nästan identiskt, och det är detaljeringsnivån.

Eftersom X3 levereras med öronspetsar i skum, har de potentialen att isolera mer buller än SoundSport Pulse, som bara kommer med silikonörspetsar. Även om Bose är mest känd för sina brusreducerande hörlurar, har SoundSport Pulse inte någon aktiv brusavstängning.

Även om det är mycket subjektivt, är vår åsikt att Jaybird X3 vinner på detta område. Ljudkvaliteten är helt anpassningsbar och Bose känns tyvärr inte som auktoritet så långt som små trådlösa hörlurar går, som i denna jämförelse. Som sagt, vi tycker att Jaybird X3 är mycket överlägsen här när det gäller anpassning.

Batteri-liv

Både Jaybird X3 och Bose SoundSport Pulse överskrider den genomsnittliga batteritiden för trådlösa sportshörlurar, men Jaybird X3 erbjuder några timmars lyssningstid: 8 jämfört med 5.

X3 laddar också snabbare. Bara 15 minuters laddning ger dig en hel timmars speltid, vilket kan spara dig från att behöva lyssna på gymmet när du får reda på att du är utan batteridrift innan du lämnar ditt hem. Med X3 kan du dra ut din elbank och ladda hörlurarna på väg till gymmet. SoundSport Pulse är inga sniglar när det gäller deras laddningshastighet, men de är verkligen inte lika imponerande som X3.

Jaybirds obevekliga ansträngning för att maximera batteriets livslängd på X3 har inte lämnat utrymme för en USB-laddningsport. I stället finns det egna laddningsnålar längst ner på inline-fjärrkontrollen som fungerar med den medföljande USB-laddningsadaptern. Det är inte den mest eleganta lösningen i världen, och du borde inte tappa laddadaptern, men det fungerar.

App-kompatibilitet

Både Jaybird X3 och Bose SoundSport Pulse hörlurar fungerar bra med de flesta appar i App Store. Jaybird X3 har sin app, som vi nämnde tidigare, för musik och ljudanpassning. Bose gör det inte.

Men med Boses inbyggda hjärtfrekvenssensor ansluter de väl till appar som RunKeeper och MyFitnessPal för att ge dig bättre hälsostatistik. Jaybird X3 har inte en inbyggd pulssensor så att du inte ser den informationen i andra appar.

Dom

Jaybird X3 trådlösa hörlurar är den tydliga vinnaren av Bose SoundSport Pulse. Jaybird X3 är mer bekväma och mer anpassningsbara, så vi ser dem som den tydliga vinnaren av denna jämförelse. Boses rykte har inte nästan lika stor vikt i kategorin trådlösa sport-hörlurar som i kategorin brusreducerande hörlurar, och företaget har inte rättfärdigt det låga värdet jämfört med priset på Bose SoundSport Pulse. Bättre tur nästa gång, Bose.

ProduktvarumärkenamnPris

BoseBose SoundSport Puls trådlösa hörlurar, strömröd (med hörselskärm)Kolla pris på Amazon

JaybirdJaybird X3 trådlösa Bluetooth-hörlurar i öratKolla pris på Amazon

Har du en favoritmässa med trådlösa hörlurar i sportstil? Ljud av i kommentarerna nedan!