Jämförelsehandbok för Galaxy Tab S3 vs iPad Pro-tabletter

Samsung Galaxy Tab S3, som tillkännagavs vid årets Mobile World Congress, är tänkt att konkurrera direkt med iPad Pro. De flesta kunder är medvetna om att långt borta är de dagar då varje ny surfplatta introducerade en mängd innovativa funktioner och drivit prestanda till nya toppar. Skillnaderna mellan flaggskeppstabletter är subtila och ibland lätt att missa.

ProduktvarumärkenamnPris

SamsungSamsung Galaxy Tab S3 9, 7-tums, 32 GB surfplatta (silver, SM-T820NZSAXAR)Kolla pris på Amazon

ÄppleiPad Pro 9, 7-tums (32 GB, Wi-Fi, Space Grey) 2016-modellKolla pris på Amazon

Vi har skapat denna guide för jämförelsegranskning för att hjälpa dig att avgöra om du ska köpa Galaxy Tab S3 eller iPad Pro. Om du är otålig kan du hoppa till domen som ligger i slutet av denna artikel. Vi anser fortfarande att du skulle ha stor nytta av att dra dina slutsatser baserat på informationen i den här artikeln.

Design och bygg

Både Apple och Samsung har lånat små designelement av varandra under lång tid, och Galaxy Tab S3 och iPad Pro är resultatet av alla år med designförfining. Tabletterna är eleganta, tunna och definitivt premium.

Båda har ungefär samma storlek, men Galaxy Tab S3 har en blank rygg som lockar både ögon och fingeravtryck. Håll den ren och polerad, så kommer du att belönas med en härlig tablett; försummar det, och din värdefulla enhet kommer att bli målet för hånliga anmärkningar. På 6, 1 mm är iPad Pro så tunn som surfplattor blir. Vissa känner att Apple-enheter börjar se ganska gamla ut, men vi uppskattar det minimalistiska formspråket.

Även om konceptet med konvergerade enheter aldrig riktigt har tagit så mycket som vissa tillverkare skulle vilja, finns det ingen tvekan om att mobila enheter i grunden har förändrat vårt sätt att arbeta och slappna av. Både Galaxy Tab S3 och iPad Pro försöker vara ännu mer användbara genom att inkludera en praktisk pekpennan. Samsung kallar det S-pennan, och Apple kallar det Apple-pennan.

De fungerar båda mestadels på samma sätt, även om Apple Pencil är mer inriktad på traditionell ritning, och S Pen är avsedd för produktivitet och kontorsuppgifter. Det enda som skiljer de två pennorna är det faktum att Samsung inkluderar deras penna i lådan. Apple tar ut extra avgifter för Apple Pencil, vilket är långt ifrån billigt.

Vinnare : Medan utseende är något som inte kan mätas objektivt, inkluderar S-penna med Galaxy Tab S3 Samsung en fördel över Apple.

Visa

IPad Pro och Galaxy Tab S3 har båda samma skärmstorlek på 9, 7 ”, liksom samma upplösning på 2048 × 1536 pixlar. Trots dessa likheter är de två skärmarna märkbart olika. Samsung använder sin signatur AMOLED-skärmteknologi, som kännetecknas av djupa svarta och livliga färger. Apple har å andra sidan en mer traditionell IPS LCD-skärm, om än en av de bästa vi någonsin har sett.

Om multimediaförbrukning är din sak, bör du gå med Galaxy Tab S3. Denna gadgets överlägsna kontrast och svarta nivåer gör att filmer ser mer livsliknande och uppslukande. Med det sagt är skillnaden inte stor, och båda skärmarna representerar det bästa av dagens surfplattsteknologi.

Vinnare : Överklagandet av AMOLED-skärmar är obestridligt. Tekniken gör att färger dyker upp, vilket ger filmer och videofilmer på nätet ett mycket distinkt utseende. iPad Pro: s IPS-skärm är också bra, men Samsung är något bättre.

Prestanda

Som alla rutinerade användare kommer att berätta för dig, berättar prestanda benchmarks och hårdvaruspecifikationer aldrig hela historien. IPad Pro har Apples A9X-chip backat med 2 GB RAM, och Galaxy Tab S3 drivs av Snapdragon 820 och 4 GB RAM. Enbart den högre mängden RAM kan antyda att Samsung skulle bli mycket bättre när det gäller multitasking, men det är inte fallet.

Apples totala kontroll över sitt operativsystem och en hög grad av optimering och polering pressar hårdvaran till dess gränser, vilket gör det bästa av varje sista megahertz tillgängligt. Appar laddas snabbt, multitasking är en vind, systemet fryser aldrig och rullningen är smörjig. Galaxy Tab S3 klarar sig inte alls alls, men beroende på vilka appar du använder kan du stöta på enstaka fördröjning.

I kameraavdelningen är det en skillnad på bara 1 MP till förmån för Samsung. 12 MP-sensorn i iPad Pro spelar in 4K-upplösningsvideo, tar skarpa bilder och kommer med en LED-blixt. Galaxy Tabs 13 MP-sensor gör samma sak - bara ibland lite bättre och ibland något sämre. När det gäller surfplattkameror är båda enheterna helt acceptabla och långt över genomsnittet.

Samsung vinner med tillägget av ett MicroSD-kortplats, vilket gör det möjligt för användare att lägga till upp till 256 GB mer lagringsutrymme. Apple-kunder måste betala för modeller med större lagringskapacitet, och Apple debiterar ganska mycket pengar för varje extra GB utrymme.

Hur mycket tänker kunderna på begränsat lagringsutrymme i molnlagringstjänstens dag och ålder är det någon som gissar, men alla hatar att batteriet blir slut Med 7 306 mAh, jämfört med bara 6 000 mAh på Galaxy Tab S3, håller iPad Pro betydligt längre än Samsung.

Vinnare : När det gäller prestanda vinner Apple tack vare sin utmärkta optimering och ett stort batteri, vilket kan hålla det igång cirka 20% längre jämfört med Galaxy Tab S3.

Dom

Oavsett vilken enhet du väljer kommer du att sluta med en utmärkt tablett som passar både produktivitet och fritid. Den avgörande faktorn är vilket ekosystem du föredrar. Om du redan äger en Apple-enhet eller två är möjligheten att logga in med ditt befintliga Apple-ID och fortsätta iMessage-trådar när du är på språng instrumental.

ProduktvarumärkenamnPris

SamsungSamsung Galaxy Tab S3 9, 7-tums, 32 GB surfplatta (silver, SM-T820NZSAXAR)Kolla pris på Amazon

ÄppleiPad Pro 9, 7-tums (32 GB, Wi-Fi, Space Grey) 2016-modellKolla pris på Amazon