Jämförelse av specifikationerna mellan HTC U11 och Galaxy S8

Samsungs dominans över Android-marknaden gör det svårt för andra tillverkare att övertyga konsumenterna om att deras enheter är värda sina hårt tjänade pengar. I syfte att ändra den här situationen har HTC just introducerat sin nya flaggskeppssmartphone, HTC U11.

Fel

kan inte beräkna position för 'B072BB91HG' inom 'B072BB91HG'order efter Prisbeskrivning

HTC: s nya premiumerbjudande är uppföljningen av HTC 10, som släpptes i april 2016 och innehöll Snapdragon 820-chipset och en 5, 2-tums skärm med en upplösning på 1440 x 2560 pixlar. Vid tidpunkten för lanseringen fick HTC 10 utmärkta granskningsresultat, trots sin undre bakre kamera och oinspirerade design.

Tyvärr för HTC gjorde recensionerna ingenting för företagets marknadsandel, som har minskat sedan omkring 2012 då kinesiska smarttelefontillverkare, som Xiaomi, ZTE och Huawei, fortsätter sin attack på den västra marknaden.

För att vända tidvattnet måste HTC U11 övertyga konsumenterna om att det är mer än bara en summa av dess delar. Dessutom måste smarttelefonen också tåla en direkt jämförelse med Samsung Galaxy S8, för närvarande den bästa Android-smarttelefonen på marknaden.

  • Design : Det stora urvalet av unika färger gör det lättare att förbise hur antikviteten smarttelefonens design verkligen jämförs med Galaxy S8.
  • Bygg : HTC U 11 är den första klämbara smarttelefonen på marknaden och HTC verkar ha stora planer för funktionen.
  • Specifikationer : Den bästa smarttelefonchipsatsen, gott om RAM och utbyggbart lagringsutrymme - vad mer kan du vilja?
  • Kamera : Med sin DxOMark-poäng på 90 poäng verkar HTC U 11 ha den bästa tillgängliga smarttelefonkameran.
  • Programvara : En uppblåsningsfri programupplevelse med några snygga tweaks och tillägg som kastas i mixen.
  • Pris : 649 £ (649 $)

Aluminium är ute; glaset är i. Apple startade utan tvekan aluminium unibody-trenden med iPhone 5, och Samsung har nyligen definitivt lagt det till vila med lanseringen av Galaxy S8. Inte bara uppfattas smarttelefoner i helt glas som mer estetiskt tilltalande än sina syskon i aluminium, utan glasens egenskaper hjälper tillverkarna att upprätthålla signalstyrka och implementera trådlös laddning, NFC och annan modern teknik som har blivit synonymt med flaggskeppssmartphones.

HTC U 11 kan då ses som den sista spiken i denna redan lufttäta kista. Smarttelefonen har något som företaget kallar Liquid Glass Surface . Genom att lägga mycket brytbara värdefulla mineraler över telefonens bakomslag - med hjälp av en process som kallas Optical Spectrum Hybrid Deposition - kom HTC med en palett med nya färger som förvandlas beroende på vinkelljuset slår smarttelefonen. Den polerade bakre delen ger HTC U 11 den bästa looken och känslan som de flesta konsumenter förväntar sig av avancerade smartphones, men det lockar också fingeravtryck som en magnet.

En annan funktion som konsumenter förväntar sig av avancerade smartphones är vattentätning . HTC U 11 är IP67-klassad, vilket gör att den tål vattenfördjupning mellan 15 cm och 1 meter i upp till 30 minuter. Galaxy S8 är IP68-klassad, så den bör teoretiskt överleva nedsänkning i vatten med ett djup på mer än 1 meter.

När det gäller storlek är HTC U 11 något större och tyngre än Galaxy S8 och något mindre och lättare än Galaxy S8 +. Till skillnad från de senaste paret av flaggskeppssmartphones från Samsung har HTC U 11 behållit ett bildförhållande på 16: 9 samt en traditionell hemknapp, som fungerar som en fingeravtryckssensor.

Dessa designbeslut gör att smarttelefonen känner sig mer bekant, men också mycket mindre progressiv än Galaxy S8. När du placerar de två smartphones bredvid varandra, gör Samsungs massiva 5, 8-tums (eller 6, 2-tums för Galaxy S8 +) Infinity-display HTC U 11 med sina stora fönster och en mindre skärm ser ut som en vanlig mellanklass smartphone.

Naturligtvis är HTC U 11 inte en vanlig smartphone. Dess 5, 5-tums skärm har en upplösning på 2560 x 1440 pixlar, med en pixeltäthet på 534ppi. HTC litar på Super LCD 5-skärmtekniken, som ger mindre bländning och får användaren att känna sig närmare skärmen genom att ta bort ett luftgap mellan ytterglaset och displayelementet. Medan Super AMOLED-skärmar, som de som används av Samsung i Galaxy S8 och S8 +, vanligtvis erbjuder överlägsna svarta och bättre vibrationer, tenderar Super LCD-skärmar att ha lägre strömförbrukning och skarpare detaljer.

Samsung har glädjat sina fans med införandet av 3, 5 mm ljuduttag, medan HTC har beslutat att omfamna framtiden och bli av med den. För att göra omkopplaren mindre försvårande har de inkluderat den senaste versionen av deras USonic-hörlurar, som nu kombinerar Active Noise Cancellation med möjligheten att ställa in ljudet till din unika hörsel. Till skillnad från andra hörselskyddande hörlurar, är USonic utformade för att ta ström från USB-C-anslutningen på HTC U 11. Detta innebär att du aldrig kommer att få reda på att dina hörlurar är ur juice halvvägs på din dagliga pendel till arbete eller skola . Å andra sidan kanske du måste ladda din smartphone oftare eftersom den nu måste driva en extra elektronisk enhet.

HTC BoomSound Hi-Fi Edition- högtalare på HTC U 11 uppgraderades också. Det finns en tweeter bredvid den framåtvända kameran och en woofer längst ner på smarttelefonen. Enligt HTC: s pressmeddelande erbjuder tweeteren nu en akustisk kammare som gör att höjdpunkter och mids kan lysas rikare, medan wooferen har en ny högtalare och en förbättrad design av magnetisk krets för högre, tydligare och djupare bastoner. Vår test bekräftar att HTC U 11 verkligen är mycket högre och skarpare än Galaxy S8.

Överlägset den mest unika funktionen hos HTC U 11 kallas Edge Sense . HTC har inbäddat trycksensorer längs smarttelefonens sidor, vilket gör det möjligt för användare att pressa den nedre halvan av kroppen för att ingripa med sina telefoner på ett aldrig tidigare sett sätt. Till exempel klämmer du hårt på HTC U 11 för att öppna kameraprogrammet och sedan klämmer den lätt för att ta en bild. Du kan redan anpassa squeeze-gesterna i tillfredsställande grad, och HTC har till och med lovat att släppa en app som låter tredjepartsappar dra nytta av gesterna.

När vi går vidare till specifikationerna förnekar det inte att HTC U 11 kan tillfredsställa behoven hos även de mest krävande användare. Kärnan ligger i chipsetet Snapdragon 835, som enligt Qualcomm använder 25 procent mindre effekt än tidigare mönster samtidigt som det ger upp till 25 procent snabbare grafikåtergivning och 60x fler skärmfärger.

Den kraftfulla chipset har 4 GB minne till sitt förfogande samt 64 GB internt lagringsutrymme. Med tanke på att Samsung Galaxy S8 också levereras med 835-chipset, 4 GB RAM och 64 intern lagring, borde de båda smartphones vara nästan identiska när det gäller deras prestanda, båda har gott om kraft för att köra de mest krävande Android-appar och spel utan ett problem. Galaxy S8 och U 11 använder också samma 3000mAh-batteri. Den begränsade batterikapaciteten visar tydligt att smarttelefontillverkarna fortfarande känner nedfallet från Note 7-batteri fiaskot och lutar sig på sidan av försiktighet. Beroende på dina användningsvanor bör du kunna få en hel dag med användning av U 11, men vi rekommenderar starkt att du alltid har en laddare eller en elbank till hands. Den goda nyheten är att HTC stöder Qualcomms pålitliga Quick Charge 3.0-teknik, som är upp till 40% snabbare än konventionell laddning.

De flesta erfarna Android-användare håller med om att smartphones från Samsung tar de bästa bilderna. S8 har en fantastisk 12MP baksensor med af / 1.7-bländare och smart autofokus. DxOMark, en pålitlig branschstandard för kamera- och linsbildkvalitetsmätningar och betyg, gav Samsung 88 poäng och placerade den precis under Google Pixel med sina 89 poäng. Som jämförelse har iPhone 7 86 poäng.

Du kan då föreställa oss vår överraskning när vi fick reda på att HTC U 11 fick 90 poäng och framförde den till toppen av DxOMarks smarttelefondiagram. "HTC U 11: s mycket låga ljud och utmärkta detaljskydd möjliggör också att dela och skriva ut bilder i större storlek än med de flesta andra telefoner, " säger DxOMark i sin recension.

12MP-baksensorn med af / 1.7-bländare ger konsekvent bilder med ett behagligt utseende oavsett fotograferingsförhållanden. Den inkluderade bildstabiliseringen visade sig vara mycket effektiv och den dubbla LED-blixt kan jämnt belysa hela scenen. DxOMark berömde också smartphonens autofokussystem och sa att det är ett av de snabbaste och mest exakta autofokussystemen de någonsin testat.

Den bakre kameran kan spela in 4K-video med 30 bilder per sekund eller 1080p video med upp till 120 bilder per sekund. Videokvaliteten är superb, med snabb exponering anpassning och tillförlitligt fokus.

Den 16MP framåtvända kameran är bättre än många bakåtriktade kameror med mitt raseri. Den extra stora upplösningen hjälper den att hantera situationer med svagt ljus och dess stora synfält gör det möjligt att passa fler människor i ramen.

Samsung har skapat sitt eget användargränssnitt, TouchWiz, som körs ovanpå Android-operativsystemet, vilket ger användarna tillgång till fler funktioner, widgetar och praktiska genvägar. TouchWiz lanserades 2010, och under årens lopp har Samsung förfinat det i en sådan grad att det är svårt att ogilla det. Det ser snyggt ut, springer snabbt och kommer inte i vägen.

Tillbaka när Android var en ful ankling, var HTC känd för användargränssnittet Sense och det är stora, underbara widgetar. Den senaste versionen av Sense UI, Sense 8.0, levererades med HTC 10 och HTC U Ultra, och den fortsatte HTC: s programvarestrategi för appuppdelning. Utan att extra appar är bundna till UI: s kärna, kan HTC distribuera uppdateringar snabbare och minska appduplicering, vilket gör att hela OS känns lättare och snabbare.

Den version av Sense UI som kommer med HTC U 11 är nästan identisk med Sense 8.0. Om du har använt HTC-smartphones ett tag nu kan operativsystemet se ut och känna sig lite inaktivt, men människor med liten eller ingen erfarenhet av HTC-smartphones kommer att uppskatta hur användargränssnittet är lyhörd och den allmänna bristen på uppblåsning.

De som följer smarttelefontrender vet att 2017 handlar om AI-driven personliga assistenter. Med lanseringen av Galaxy S8 har Samsung introducerat sin konversationsassistent som heter Bixby. Bixby förstår samtal, text och kranar, hjälper användare med shopping, planering av evenemang, navigering, översättning och mer.

I sitt försök att trumma Samsung kan HTC ha fått lite överbord eftersom HTC U 11 kommer med tre AI-drivna digitala assistenter: HTC Sense Companion, Google Assistant och Amazon Alexa.

HTC Companion introducerades tidigare i år, och många tekniska butiker jämförde det med Google Now. Det är bra för platsupptäckt, evenemangsplanering, väder och nyheter, men inte mycket annat utöver det. Lyckligtvis finns det också Android: s ursprungliga Google Assistant, intelligent personlig assistent som utvecklats av Google och tillkännagavs i Google I / O i maj 2016. Till skillnad från Google Now kan Google Assistant hålla tvåvägssamtal och svara på ett brett spektrum av frågor. Du kan berätta vad du ska göra, fråga vad huvudstaden i Peru är eller använda den för att översätta en text åt dig.

De flesta smartphone-tillverkare skulle förmodligen kalla det en dag eftersom två AI-assistenter verkar tillräckligt, men inte HTC. HTC U 11 kommer också med Alexa från Amazon. Alexa är bra för människor som investeras i Amazons ekosystem eftersom det gör att användare kan göra beställningar, spela musik och kontrollera sina smarta hushållsapparater.

Även om vi uppskattar att HTC vill ge sina användare så många alternativ som möjligt, är vi inte säkra på om tre AI-assistenter på en enda telefon inte kommer att leda till förvirring och frustration.

På 649 £ för 64 GB-versionen är HTC U 11 40 £ billigare än Samsung Galaxy S8. Medan £ 40 skulle vara mycket i mellanklassen eller budgetkategorin, betyder det inte så mycket när det gäller flaggskeppssmartphones. Det som är viktigast för de allra flesta konsumenter som köper smartphones + 600 £ är funktioner, prestanda, byggkvalitet och design.

Även om HTC U 11 inte sticker ut med en unik design eller enastående byggkvalitet, är dess funktioner extremt övertygande. Smarttelefonen fungerar bra, tar underbara bilder och introducerar en helt ny inmatningsmetod som kan göra många vanliga uppgifter lättare att utföra.

Om du längtat efter en smartphone som erbjuder ett bekant utseende och känsla tillsammans med förstklassig prestanda och moderna funktioner, finns det för närvarande inget som kommer närmare än HTC U 11.

Fel

kan inte beräkna position för 'B072BB91HG' inom 'B072BB91HG'order efter Prisbeskrivning