Jämförelse av Samsung Galaxy J7 (2017) mot Galaxy S8

Samsung lanserade Galaxy J7 2017 tidigare denna månad och luren förväntas komma att säljas senare nästa månad. Företaget överträffade alla våra förväntningar med smarttelefonen, särskilt med tanke på vad vi har sett med föregångarna under de senaste åren nu. Det här är inte längre bara ett run-of-the-mill-mid-rangbjudande, och det kan konkurrera med några av de bästa mid-rangers på marknaden idag. Men hur går smarttelefonen mot branschens toppklassiga flaggskepp? Tja, till exempel med en enhet som Galaxy S8. Vi ska ta reda på det idag.

Galaxy J7 (2017) mot Galaxy S8

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

SamsungSamsung Galaxy S8374

SamsungSamsung Galaxy J7 LTE (2016)279

Galaxy S8 är ett fantastisk flaggskepp och har satt riktmärket för vad ett flaggskepp ska vara i mobilbranschen. Med funktioner som Infinity Display, den banbrytande designen och myriad av programvarutillagningar ombord är Galaxy S8 verkligen ett komplett flaggskepp. Att jämföra Galaxy S8 med Galaxy J7 2017 kommer naturligtvis bara att ge oss ett ensidigt resultat. Men det kommer att hjälpa oss att ta reda på hur långt Samsung har kommit med avseende på medelklasser. I det som en gång var tänkt att vara en sortiment som endast riktar sig till budgetpubliken, tilltalar de mellanklassare som vi idag ser ett brett utbud av kunder där ute. Så utan att slösa bort någon tid, låt oss titta på de två handenheterna.

Jämförelse av Samsung Galaxy J7 (2017) mot Galaxy S8

Display och design

Galaxy S8 och dess display behöver ingen introduktion. Den levereras med en 5, 8-tums Quad HD (2960 x 1440) Super AMOLED-skärm, även kallad Infinity Display, tack vare de två krökta kanterna. Med en pixeltäthet på 570 pixlar per tum är Galaxy S8 säkert överst på listan när det gäller skärmkvalitet. Naturligtvis finns det vissa telefoner (som Sony Xperia XZ Premium), som erbjuder bättre pixeltäthet, men ingen som kan jämföra med Galaxy S8 när det gäller den totala skärmkvaliteten och prestandan. Telefonen använder också Gorilla Glass 5-panelen på baksidan för ökad hållbarhet, vilket är mycket prisvärt för företaget. Trots att de har packat så mycket kraft under är smarttelefonen bara 8 mm tjock, vilket är ett bevis på det arbete som Samsung utfört när det gäller design.

Galaxy J7 2017 kommer med en 5, 5-tums Full HD Super AMOLED-skärm ombord. Även om detta inte jämförs med Galaxy S8 när det gäller kvalitet och prestanda, är det säkert en utmärkt enhet att äga, särskilt om du inte vill investera i ett avancerat flaggskepp som Galaxy S8. Telefonens frontpanel är något krökt på framsidan medan skärmen inte är det. Detta möjliggör bättre hantering av telefonen och ger användare också ett bättre grepp om enheten. För att inte tala om det faktum att det ser ganska spektakulärt totalt sett. Telefonen är faktiskt tunnare än Galaxy S8 på bara 7, 9 mm, vilket gör detta till en ganska fantastisk mellanklassare totalt sett.

Kamera

Det är här de två handenheterna är nästan i nivå med varandra. Galaxy J7 2017 är utrustad med en 13-megapixel bakkamera med en bländarstorlek på f / 1, 7. Det här är ganska fantastiskt för vad som är tänkt att vara en mellantelefon, eftersom de flesta mobiltelefoner i detta marknadssegment oftast har en grundläggande 13-megapixel bakkamera ombord. Samsung använder också en 13-megapixelkamera på framsidan, men med en bländarstorlek på f / 1, 9. Detta innebär att företaget bankar hårt på enhetens selfie-uppgifter, och vi är säkra på att telefonen inte kommer att svika när den når marknaderna nästa månad. Eftersom telefonen ännu inte når hyllor är det svårt att fastställa om enheten faktiskt kommer att fungera enligt förväntningarna. Med detta i åtanke kan vi inte komma till en avgörande dom om kamerans prestanda för Galaxy J7 2017. Men om specifikationsbladet är något att gå, borde det vara ganska fantastiskt.

Galaxy S8 använder en trendmässig 12-megapixel bakkamera med en bländarstorlek på f / 1, 7 (ungefär samma som Galaxy J7). Trots att den är en något mindre sensor jämfört med den nya J7, är sensorn som används här mycket överlägsen i alla aspekter. Den levereras med optisk bildstabilisering ombord och en massa mjukvaruspecifika funktioner för att säkerställa att dina bilder behandlas på bästa sätt. Det finns en 8-megapixel f / 1.7-främre kamera, vilket gör den till en lika kapabel selfie-telefon. Det är en banbrytande smartphone verkligen, och företaget har sett till att det inte finns några svagheter på något område. Detta är lätt en av de bäst fungerande kameratelefonerna på marknaden just nu.

Fart

Galaxy S8 kommer med den octa-kärnan Snapdragon 835 (endast Nordamerika och Kina) chipset ombord. Denna chipset består av 4 x 2, 35 GHz Kryo-kärnor och 4 x 1, 9 GHz Kryo-kärnor, vilket garanterar användare att få bästa prestanda. Det måste noteras att Snapdragon 835 är rankad som den bästa mobila SoC som finns på marknaden idag. Samsung var också en av de första tillverkarna som använde denna chipset eftersom den var nära involverad i dess utveckling tillsammans med Qualcomm. Telefonen levereras också med 4 GB RAM ombord. Även om det finns företag där ute som redan använder 6 GB RAM-moduler med sina smartphones, beslutade Samsung klokt att hålla sig till 4GB. Tänk på att det fortfarande är mycket att ha 4 GB RAM på din smartphone och tekniken har nyligen utvecklats för att använda så mycket RAM.

Galaxy J7 2017 är utrustad med Samsungs egna Exynos 7870 octa-core chipset. Detta chip använder åtta Cortex-A53-kärnor klockade på 1, 6 GHz vardera, vilket gör det ganska svagt i jämförelse med den chipset vi hittar på Galaxy S8. Men med det sagt är Exynos 7870 ingen slang när det gäller prestanda. Det kommer fortfarande att prestera betydligt bättre än andra medelklarar där ute, så blivande kunder har ingenting att oroa sig här. Galaxy J7 2017 levereras som standard med 3 GB RAM. Detta återigen är inte i nivå med Galaxy S8 utan är ganska mycket en norm för mellanstora telefoner.

Batteriprestanda

Galaxy J7 2017 kommer med ett enormt 3 600 mAh batteri ombord. Det här är ganska anständigt, även om vi har sett mellanklasser med större batterier. Stora batterier har blivit en standard bland mellanklassare främst för att de säljs mestadels i asiatiska regioner där betoningen för stora batteritelefoner är högre än någon annanstans i världen. Batteriet på Galaxy J7 2017 borde kunna hålla åtminstone en dag eller kanske mer om du använder batteribesparande funktioner ombord ofta.

Galaxy S8 har å andra sidan ett lite mindre 3 000 mAh-batteri under huven. De flesta experter föreslår att detta drag utlöste av batteriproblemen som upptäcktes på Galaxy Note 7 förra året. Det säger sig självt att batteritiden på Galaxy S8 inte kommer att vara lika anständig som på Galaxy J7. Kanske kunde Samsung ha använt ett något större batteri ombord med tanke på den typ av enheter vi ser i branschen. Tack vare batteribesparande funktioner inbyggda i Samsungs operativsystem kan vi förvänta oss att se mer än anständigt prestanda från handenheten. Galaxy S8 kommer också med snabb batteriladdning ombord, vilket är något som Galaxy J7 inte erbjuder.

Allt annat

Samsung trycker på funktioner som Samsung Pay med mellanhöjda telefoner, börjar med Galaxy J7. Naturligtvis kommer Galaxy S8 med denna funktion som standard, men närvaron av denna funktion på Galaxy J7 är ett välkomnande tecken.

Galaxy S8 kommer också med DeX-stöd ombord för att förvandla din telefon till ett fullskaligt skrivbord när du ansluter den till en bildskärm eller TV. Denna funktion finns på mycket få smartphones idag, vilket ger Samsung en överhand över tävlingen. Vidare kommer Galaxy S8 och Galaxy J7 med fingeravtrycksskannrar. Medan J7 levereras med en standard framsidan fingeravtryckssensor, har Galaxy S8 flyttat skannern till baksidan på luren. Företaget var tvunget att ta denna rutt eftersom det hade att erbjuda smala framdelar. Jag måste säga, slutresultatet är väldigt imponerande.

Galaxy S8 finns i en ensam lagringsvariant på 64 GB, och det finns en microSD-kortplats ombord så att du kan utöka lagringsutrymmet ytterligare. Galaxy J7 2017 levereras med bara 16 GB lagringsutrymme ombord, vilket inte nödvändigtvis är ett problem med tanke på att det också kommer med en microSD-kortplats.

Galaxy S8 använder USB-C-standarden som erbjuder snabbare datakoppling och laddning. Galaxy J7 nöjer sig med den äldre mikro-USB-standarden. Båda telefonerna har 3, 5 mm hörlursuttag, vilket är en stor lättnad för audiofiler.

Medan Galaxy J7 2017 packar Android 7.1 Nougat ombord, har Galaxy S8 Android 7.0. Detta beror främst på att Galaxy S8 kom lite tidigt på scenen och företaget hade mer tid att arbeta med Galaxy J7. Vi förväntar oss att Samsung kommer att skicka en uppdatering till Android 7.1 för Galaxy S8 när som helst nu. Galaxy S8 stöder Bluetooth 5.0-standarden, medan Galaxy J7 använder den gamla Bluetooth 4.2 LE-standarden.

Vår ta

Eftersom de två telefonerna är ligor från varandra när det gäller prestanda och funktioner kommer det att vara orättvist att komma till en riktig slutsats. Det är säkert att säga att båda telefonerna ligger före resten i sina respektive marknadssegment. Galaxy S8 har fastställt riktmärket för vad en flaggskepps handenhet ska vara, medan Galaxy J7 2017 pressar gränserna för mellanstora smartphones runt om i världen.

Galaxy S8 kan hämtas från en mängd olika återförsäljare och transportörer i USA för någonstans nära prislappen 700 $. Samsung har ännu inte bekräftat prissättningen av Galaxy J7 2017 på globala marknader, men vi kan förvänta oss att den kommer att kosta nära $ 350-400 när den görs tillgänglig nästa månad.

Naturligtvis, om du är angelägen om att få J7, måste du vänta några veckor. Galaxy S8 är dock lätt tillgänglig från alla ledande återförsäljare över hela världen.

Galaxy J7 (2017) mot Galaxy S8

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

SamsungSamsung Galaxy S8374

SamsungSamsung Galaxy J7 LTE (2016)279