iPhone X fortsätter att visa No Service och kommer inte att ansluta till nätverket

Apples senaste flaggskepp, #iPhoneX, anses vara världens mest avancerade smartphone. Med sin topnotch-programvara såväl som fantastiska hårdvara är iPhone X en sammansmältning av nästan perfekt programvara och hårdvara. Men precis som all avancerad elektronik idag kan iPhone X inte tyckas bli av med gnagande nätverksproblem som det vi försöker ta itu med idag: Ingen serviceproblem.

I den här korta felsökningsguiden kommer vi igenom stegen för hur du fixar en iPhone X som inte kommer att ansluta till nätverket och fortsätter att visa No Service. Vi hoppas att den här artikeln är användbar.

Innan vi fortsätter, låt oss påminna dig om att du kan kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

För tillfället, här är de lösningar som du kan göra för att försöka fixa detta problem med No Service på din iPhone X.

Fix nr 1: Starta om din iPhone X

Många mindre problem åtgärdas genom att göra ett enkelt steg: starta om. Denna enkla men ofta förbisatta lösning fungerar genom att stänga av systemet på ett ögonblick. Vissa buggar trivs efter att systemet har varit igång länge. Om du har använt din iPhone X non-stop ett tag nu, kan det vara en bra tid att ge den en kort paus även för bara en sekund.

Det är enkelt att starta om din iPhone X. Här är hur:

 1. Tryck och håll in sidoknappen och endera volymknappen tills skjutreglaget visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone X helt. *
 3. När din iPhone X har stängts av trycker du och håller ned sidoknappen igen tills du ser Apple-logotypen.

För att avbryta eventuellt utvecklande fel kan vi också försöka tvinga om omstarten av enheten genom att trycka på och snabbt släppa knappen Volym upp. När du har gjort det kan du sedan trycka på och släppa knappen Volym ner snabbt. Håll sedan sidoknappen intryckt tills du ser Apple-logotypen.

Fix nr 2: Kontrollera flygläge

Om din iPhone hade fungerat normalt innan den fortsatte att visa No Service, beror det antagligen på att du oavsiktligt aktiverade flygplansläget. I detta läge är alla dina iPhone-nätverksfunktioner som wifi, mobildata och Bluetooth inaktiverade. Detta är en användbar funktion, speciellt om du reser med flyg, eller om du bara vill stänga av internetanslutningen för att stoppa annonser, förhindra att du bland annat går över din mobildatabegränsning. Så här kontrollerar du flygläge:

 1. Skjut fingret nedåt med början från skärmens övre högra sida.
 2. Tryck på ikonen för flygplansläge för att stänga av eller slå på den.
 3. För att återgå till hemskärmen, skjut bara fingret uppåt från början av skärmen.

Fix nr 3: Kontrollera om det finns väntande iOS-uppdateringar

Uppdateringar ger många fördelar. I de flesta fall inkluderar de korrigeringar för kända buggar såväl som nya ändringar under huven. Oavsett om du har problem eller inte, är det perfekt att alltid installera uppdateringar när de blir tillgängliga. Som standard bör din iPhone X ladda ner och installera uppdateringar på egen hand, men om du ändrade den här inställningen tidigare, se till att regelbundet kontrollera under Inställningar> Allmänt> Programuppdatering för eventuella nya iOS-versioner eller dess förbättringar.

Fix nr 4: Återställ nätverksinställningar

Återställning av din iPhone: s nätverksinställningar är nästan alltid en del av felsökningspaketet när det finns nätverksproblem. Det här problemet är inte ett undantag, så se till att göra det om din enhet fortsätter att säga No Service. Så här återställer du nätverksinställningarna:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.

Fix nr 5: Kontrollera tid och datum

Vissa användare kunde hitta framgångsfelsökning Inga serviceproblem på sina iPhones innan de bara ändrade datum och tid till rätt. Om du av någon anledning tenderar att ändra enhetens datum och tid, se till att du återställer rätt datum och tid för att se vad som händer.

Fix nr 6: Växla mobil data

Att slå på och stänga av data från mobilen eller mobilen hade också varit känt för att fixa mindre nätverksfel tidigare. Av någon anledning tenderar vissa fall av iPhone-nätverksproblem att vara förknippade med mobildata. Om du inte har provat det ännu, se till att göra det innan du gör andra felsökningssteg nedan.

Fix nr 7: Sätt tillbaka SIM-kortet igen

Att ta bort och sätta i SIM-kortet fungerar ibland också för att fixa nätverksproblem eftersom det har en effekt att återställa enhetens nätverkskonfiguration. Vi har märkt att detta trick fungerar i GSM-telefoner, men det kan lika bra fungera även på CDMA-mobila enheter. Det är ett enkelt och enkelt trick, så glöm inte att prova det. Se bara till att stänga av din iPhone innan du tar bort och sätter i den.

Fix 8: Återställ alla inställningar

Nästa goda sak att göra i detta fall är att återställa alla enhetens inställningar. Detta är lite drastiskt eftersom det återställer dina personliga preferenser och nätverksinställningar. Det här raderar inte dina personuppgifter som foton, videor osv. Så du behöver inte oroa dig för att förlora filer.

Fix nr 9: Fabriksåterställning

Fabriksåterställning bör vara det ultimata felsökningssteget som du kan göra i det här fallet. Som namnet antyder kommer detta steg tillbaka alla programvaruinställningar på din iPhone tillbaka till deras fabriksversion. Om orsaken till problemet är ett operativsystemfel kan detta hjälpa. Se till att skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter först.

Gör så här för att återställa din iPhone X:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord.
 6. Klicka på Radera iPhone.

När enheten har återställts ställer du in din iPhone som en ny enhet istället för att återställa den från säkerhetskopiering.

Fix nr 10: Tryck eller släpp telefonen

Ett till synes ologiskt men effektivt trick som äldre iPhone-modeller brukade göra för att fixa problemet med ingen tjänst är genom att knacka på telefonen på ett fast objekt eller till och med släppa enheten från en kort höjd. Det kallas ett "dropptest". Vi rekommenderar inte att du gör det på din dyra iPhone, men vi vill inkludera den här bara för att informera dig om att vissa iPhone 6- och iPhone 7-användare tyckte detta trick lyckades. Att ge din iPhone hårdvara en chock genom att släppa den eller knacka den mot en vägg kan skada enheten så vi förstår om du har reservationer som gör det här. I princip är det dessa steg du vill göra för att göra detta trick:

 1. Lägg din iPhone i det skyddande fodralet.
 2. Stäng av din iPhone.
 3. Ta bort SIM-kortet.
 4. Släpp din iPhone på ett skrivbord från 6 till 12 tum hög.
 5. Sätt i SIM-kortet igen.
 6. Starta om din iPhone.

Kom ihåg att detta är ett garanterat trick och kan allvarligt skada din iPhone X. Du bör bara prova detta trick om du inte har något annat val, eller om din enhet redan inte längre har någon garanti. Annars hoppar du bara över det och kontaktar Apple support. Din telefon kan ha hårdvarufel eller fel och behöver professionell hjälp för att fixa den.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.