iPhone 8 laddar inte ordentligt, säger ansluten men debiterar inte 100%

Hej och välkommen till dagens # iPhone8-felsökningsartikel. Den här korta guiden kommer att berätta vad du kan göra när din iPhone 8 slutar laddas eller när den laddas men på ett felaktigt sätt. Vi hoppas att du tycker att det är användbart.

Innan vi fortsätter, låt oss påminna dig om att du kan kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem 1: iPhone 8 laddas inte ordentligt, säger ansluten men laddar inte batteriet till 100%

Jag bor för närvarande i Bogota, Colombia och har haft min iPhone i mindre än ett år. Det har aldrig blivit vått eller varit genom någon större trauma, men under de senaste veckorna har jag bara haft problem med att ladda den. Det säger alltid att den laddar (med blixtar), men ibland laddas det bara inte . Till exempel stannade den bara på 23% de senaste 45 minuterna, även om den visade att den laddades. Andra gånger laddas det snabbt, ibland laddar det och tappar sedan en avgift. Jag är inte säker på vad jag ska göra. Återigen är problemet inte att jag inte kan ansluta strömadaptern. Det är att den är ansluten och säger att den är ansluten och ändå laddar inte. - Stefan K Schwartz

Lösning: Hej Stefan. Ett problem som detta kan ha eller inte ha en hårdvaruaspekt som vanligt, du måste göra alla relevanta programvara felsökningssteg. Om ingen av dem löser problemet kan du anta att det beror på maskinvarufel. I så fall måste du kontakta Apples support.

Följ våra förslag nedan om du vill börja felsöka problemet.

Använd en annan laddkabel och adapter

Ibland fixas laddningsproblem genom att helt enkelt använda en annan uppsättning blixtkabel och adapter. Liksom alla elektriska och elektroniska komponenter kan dessa tillbehör gå illa. Även om de två ser bra ut kan det finnas skador inuti som du inte alls kan se. Blixtkabeln har fina ledningar som kan skadas av plötslig kraftöverflöde eller genom sträckning. Det enklaste sättet att kontrollera är att använda en annan känd, fungerande blixtkabel och adapter.

Rengör laddningsporten

Din iPhone 8: s laddningsport är utsatt för damm, ludd och skräp, så det finns alltid en chans att den kan samla någon av dessa saker. Försök undersöka porten med en förstoringsglas för att se om det finns något som kan blockera laddkabeln. Om du tror att det finns något där som inte hör hemma, använd en burk med tryckluft för att lossa den. Stick inte in något för att undvika att skada metallstiften.

Kalibrera iOS och batteri igen

De symtom som du nämner överensstämmer med att ett operativsystem inte får exakta ingångar från batteriet. För att åtgärda situationen vill du kalibrera systemet igen. Här är hur:

 1. Töm batteriet helt . Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
 2. Ladda telefonen tills den når 100% . Se till att använda originalladdningsutrustning för din enhet och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
 3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden .
 4. Utför en varm omstart genom att hålla ner ström- och hemknapparna samtidigt tills startlogotypen visas.
 5. Använd din telefon tills den slutar gå slut.
 6. Upprepa steg 1-5.

Återställ alla inställningar

Om iOS- och batterikalibrering inte löser problemet är nästa felsökningssteg du vill återställa alla inställningar. Även om det inte är riktigt som fabriksåterställning, är återställning av en iPhone-inställning det mindre drastiska sättet att återställa alla programinställningar till sina standardvärden utan att torka av enheten. Så här görs:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ alla inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord.
 6. Bekräfta återställningen.

Fabriksåterställning

Om inget kommer positivt ut efter att du har återställt alla inställningar, bör du inte tveka att torka av enheten för att återställa alla inställningar till fabrikstillstånd. Den här proceduren tar bort dina personuppgifter så se till att säkerhetskopiera dem först. Du kan använda iTunes eller iCloud för att säkerhetskopiera dem.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord.
 6. Klicka på Radera iPhone.

Ställ in din iPhone som ny enhet eller återställ

När du har gjort återställningen är nästa sak du vill göra att bestämma om du vill ställa in den som en ny enhet eller att återställa från en gammal säkerhetskopia. För felsökningsändamål rekommenderar vi att du gör den förstnämnda (konfigurerad som en ny enhet) för att undvika att återupprätta samma fel från operativsystembilden som du sparat.

Kontakta Apple support

Som nämnts ovan bör du överväga att skicka enheten in om all felsökning som nämns ovan inte fungerar. Laddningsproblem kan ibland orsakas av ett dåligt batteri eller felaktigt strömhantering. Endast en tekniker kan bekräfta om ditt problem har dålig hårdvara eller inte.

Problem 2: iPhone 8 slutar ladda efter oavsiktligt fall, kommer inte att slås på alls

Bara tappade min iPhone 8, och telefonen kommer inte att slås på eller laddas, verkar det. Telefonen var på 2% och när jag tog mig fram för att ladda den, tappade jag den av misstag (inte ett dramatiskt fall, skärmen bröt inte.) Jag fortsatte att ladda min telefon och jag hörde den ton som telefonen spelar en gång börjar ladda, och även om skärmen är svart så vet jag att telefonen fortfarande är på eftersom jag fortfarande kan se de blåstrålarna som skärmen avger. Efter att ha försökt ladda min telefon (som tog cirka fem sekunder) lyckades jag inte och jag är inte säker på om det finns ett problem med batteriet eller kanske med skärmen. - Alfred

Lösning: Hej Alfred. Om det enda som hände på din iPhone innan den började visa problemet var oavsiktligt fall, har du ett dåligt hårdvaruproblem till hands. Om din iPhone visar indikationer på att den fortfarande laddas, eller om den fortfarande avger ljudmeddelanden då och då, måste problemet ha något att göra med skärmen. Droppen kan ha skadat kortet eller själva skärmen, vilket gjort det värdelöst för närvarande. Det är möjligt att det också kan vara ett batteriproblem som orsakar problemet. I något av dessa scenarier måste du låta en professionell kontrollera enheten. Det finns tydligen ingenting som du kan göra mycket om din telefon inte slår på alls.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.