iPhone 7 vs LG G6 Specifikation Jämförelse

LG har insett att de flesta användare inte kunde bry sig mindre om modularitet - de vill helt enkelt ha en polerad smartphone med moderna funktioner och en elegant design. Deras nya flaggskeppssmartphone, LG G6, är utan tvekan den snyggaste smarttelefonen som det sydkoreanska företaget någonsin har producerat, och det är bara lämpligt att jämföra den med andra underbara smartphones, nämligen iPhone 7.

ProduktvarumärkenamnPris

LGLG G6 H870DS 32 GB (FACTORY OLOCKED) 5, 7 "QHD (SVART) Internationell version - Ingen USA-garantiKolla pris på Amazon

ÄppleApple iPhone 7 128 GB olåst, svart amerikansk versionKolla pris på Amazon

Det är sant att Apple har släppt iPhone 7 förra året, men Apple-produkter lockar fortfarande massor av kunder månader efter att de först träffade marknaden. Denna specs jämförelse är en episk showdown av två vackra high-end smartphones från två oerhört olika tillverkare, och det kan bara finnas en vinnare.

Även om Motorola fortfarande är övertygad om att modularitet är framtiden för smartphones, har LG beslutat att överge den och istället fokusera på grunderna som utgör en fantastisk mobil enhet. Som sådan har G6 flera förbättringar som förbättrar dess totala byggkvalitet, vilket gör den extremt tilltalande och mycket funktionell.

Med en aluminium- och glasram som finns i svart, vitt och platina, blåser LG G6 iPhone 7 helt ur vattnet när det gäller design. Även om iPhone fortfarande ser bra ut är det lätt att se att dess design nu är nästan två år gammal. Trots att den 3, 5 mm-ljudkontakten dämpas, är iPhone 7 faktiskt mindre vattentålig, med bara IP67-skydd mot vatten och damm än LG G6, som är IP68-klassad och har ett 3, 5 mm ljudkontakt.

Vad G6 inte har är en dedikerad hemknapp. Den flyttades på baksidan av smarttelefonen för att ge plats för 5, 7-tums skärmen, som upptar 80 procent av framsidan. Jämfört med iPhone 7 och dess 4, 7-tums skärm med relativt stora ramar är LG G6 helt klart överlägsen och mycket mer förfinad.

Apple har fått kunderna att uppmärksamma hur många pixlar smarttelefonskärmar har, men visningen av iPhone 7 är åtminstone en generation bakom LG G6 och dess fantastiska 5, 7-tums skärm med 18: 9-förhållande och en upplösning på 1 440 x 2 880. IPhone 7 har en 4, 7-tums LCD-skärm med en upplösning på 750 x 1 334, vilket ger 326 pixlar per tum.

Förutom att den 4, 7-tums LCD-skärmen på iPhone 7 är faktiskt inte dålig alls. Upplösningen kanske inte är imponerande, men bildens tydlighet, färgåtergivning och mycket hög toppljusstyrka kompenserar för det. Om du gillar att titta på filmer på din smartphone eller njuta av att spela de senaste mobilspelen är LG G6 bättre på alla sätt, men om du bara vill ha en pålitlig smartphone för kommunikation, webbläsning och fotografering låter iPhone 7 inte låta du ner.

Kanske förvånansvärt är prestandan där iPhone 7 blåser bort nästan varje smartphone på marknaden. A10-chipet som driver iPhone 7 är ungefär 40 procent snabbare än A9-chipet som används i iPhone 6s, och dess prestanda är bara fantastiskt. Det är parat med bara 2 GB minne, men Apple vet mycket väl att smarttelefonen inte behöver mer helt enkelt på grund av hur väl operativsystemet är optimerat.

LG G6 använder Qualcomm Snapdragon 821-chipset, som är "utformad för att stödja överlägsen anslutningsbarhet, grafik, fotografering, ström och batterieffektivitet och hjälper till att ställa in en ny bar för smartphones, surfplattor och VR-huvudmonterade skärmar, ”Enligt Qualcomm. I riktmärken är A10-chipset 6 till 30 procent snabbare än Snapdragon 821, men den verkliga skillnaden är liten. Som de flesta andra Android-smartphones, G6 kommer med 4 GB RAM så tung multitasking är inte ett problem.

Apples smartphones är synonyma med högkvalitativ mobilfotografering. IPhone 7 har en ny 12 MP-sensor med optisk bildstabilisering och en f1.8-bländare. Smarttelefonen producerar livliga bilder även under mindre ljusförhållanden, och samma gäller även för videoinspelning.

Att slå Apple i sitt eget spel är inte något som alla smarttelefontillverkare bör försöka göra, men LG verkar vara beredd. G6 har inte en utan två bakre 13 MP-sensorer, en med en 71 ° standardlins och den andra med ett brett 125 ° objektiv, så att du alltid kan passa på allt i ramen. Optisk bildstabilisering finns också, och den totala bildkvaliteten är i nivå med iPhone 7. Bra jobb LG.

IPhone 7 kanske är mer kraftfull, men hur bra är en ultrasnabb chipset om du inte har tillräckligt med lagringskapacitet för att installera några AAA-spel för att testa det? Det är sant att Apple erbjuder 128 och 256 GB versioner av iPhone 7, men priserna är löjliga. Den grundläggande 32 GB är vad de flesta kunder kommer att köpa. Tyvärr för dem är dessa 32 GB allt de någonsin kommer att ha till sitt förfogande, eftersom Apple hatar MicroSD-kort. Å andra sidan har LG inga problem med dem, och vem som helst kan lägga till upp till 256 GB lagringskapacitet till G6 för ett mycket rimligt pris.

IPhone 7 kommer också till kort när det gäller batteriets livslängd. Under 2017 känns 1, 960mAh-batteriet nästan som ett skämt. G6 har ett 3 300 mAh-batteri, som bekvämt kan hålla en hel dag, plus att det stöder snabbladdning. Om du behöver vara produktiv så länge som möjligt, glöm iPhone 7 och få LG G6. Alternativt kan du fylla i lager på bärbara elbanker och laddkablar - du behöver dem.

LG G6 kommer inte bara med den senaste versionen av Android-operativsystemet, Android 7.0 Nougat, utan den har också en modifierad version av LG UX användargränssnitt. Den nya LG UX är utformad för att dra fördel av 18: 9-bildförhållandet, vilket gör det möjligt att visa två appar samtidigt. Du kan ha en webbläsare högst upp på en e-postklient, eller se två IM-konversationsfönster samtidigt.

Om du någonsin har sett eller använt en iPhone, vet du förmodligen vad du kan förvänta dig av iPhone 7. Trots otaliga små förbättringar och flera nya funktioner har iOS-operativsystemet förblivit troget till dess rötter. Medan die-hårda Android-användare kanske tycker att den senaste versionen av iOS är lite för begränsande, kommer människor som inte är tekniskt benägna att uppskatta dess enkelhet och användbarhet.

Med tanke på att LG G6 kostar något mindre än den billigaste versionen av iPhone 7, kan vi inte se varför någon förutom människor som är extremt förtjust i iOS skulle gå med Apple över LG. G6 är mycket snyggare och mer avrundad smartphone än iPhone 7, och Apple måste komma med något spektakulärt för deras kommande släpp av nästa iPhone för att ändra det.

ProduktvarumärkenamnPris

LGLG G6 H870DS 32 GB (FACTORY OLOCKED) 5, 7 "QHD (SVART) Internationell version - Ingen USA-garantiKolla pris på Amazon

ÄppleApple iPhone 7 128 GB olåst, svart amerikansk versionKolla pris på Amazon