iPhone 7 kommer inte hålla kontakten med ett Wi-Fi-nätverk

Välkommen till ytterligare en del av vår felsökningsserie där vi tar itu med #Apple # iPhone7-problemen som några av våra läsare upplever. Idag kommer vi att ta itu med två liknande problem angående telefonen som inte kan hålla kontakten med ett Wi-Fi-nätverk. Vad som händer i det här fallet är att telefonen kommer att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk men sedan kommer att kopplas bort efter några minuter och använda en mobil dataförbindelse. Vi tar en titt på varför detta händer och erbjuder några användbara felsökningssteg som måste göras.

Om du äger en iPhone 7 eller någon annan iPhone-modell för den delen ska du kontakta oss genom att använda detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

iPhone 7 kommer inte hålla kontakten med ett Wi-Fi-nätverk

Problem: Hej, jag har nyligen fått en ny IPhone 7 efter att ha haft iphone 6 ett tag. Min iphone förblir inte ansluten till mitt wifi hem. När jag går i skolan ansluts det till wifi. Jag trodde att det var mitt hus wifi-problem så jag har återställt rutan flera gånger. Jag vet att det inte är min wifi som orsakar problemet eftersom mina familjemedlemmar (som just har fått ny iphone 7) förblir anslutna till wifi. Jag gick till mina vänner och min telefon förblir inte ansluten till deras wifi antingen. Varje gång raderar jag wifi och skriver sedan in lösenordet igen och lägger till det. Den säger att den är ansluten och showen är en check, och wifi-symbolen är på längst upp till vänster kort men efter några sekunder går den tillbaka till LTE och om min mobil är av kan jag inte göra någonting. Jag försökte återställa nätverksinställningarna och vill verkligen göra allt jag kan för att inte behöva återställa hela telefonen. Jag var också tvungen att välja min enhet som "äldre modell" eftersom iphone inte är ett alternativ

Relaterat problem: Min fru har en iPhone 7. Av någon anledning när hon kan ansluta till vår WiFi är det bara i cirka 15 minuter. Hennes telefon gillade inte bristen på säkerhet för vårt nätverk, så jag fixade den. Hon kan bara använda sina mobildata. Hon kan ansluta till min telefons mobila hotspot. Alla andra enheter i vårt hus ansluter till WiFi och har inga problem. Jag är förlorad och vet inte hur jag åtgärdar detta. Snälla hjälp. Enheten är iPhone 7 men det senaste tillgängliga alternativet nedan är 6s.

Lösning: Se till att telefonen körs med den senaste iOS-versionen innan du gör någon felsökning.

För att felsöka problemet måste du först se till att routern som telefonen ansluter till fungerar korrekt. Starta om både routern och telefonen. När båda enheterna är tillgängliga, glöm Wi-Fi-anslutningen från din telefon och anslut den sedan igen.

Återställning av nätverksinställningar rekommenderas också i det här problemet. Tryck på Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ nätverksinställningar.

Du måste också testa om det här problemet uppstår när telefonen ansluter till andra Wi-Fi-nätverk. Om det bara inträffar i ett visst nätverk kan problemet vara routerrelaterat.

Ett sista felsökningssteg som du kan göra om problemet kvarstår är att återställa din telefon som en ny enhet. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör den här proceduren. Ladda inte ner några appar efter att telefonen har återställts. Försök istället först kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Om ovanstående steg inte löser problemet föreslår jag att du kontaktar Apples support angående denna fråga.

Engagera med oss

Om du har några problem med din iPhone kan du gärna kontakta oss genom att använda detta formulär. Vi kommer att ge dig gratis teknisk support angående problemet du står inför med din enhet. Se bara till att tillhandahålla så mycket information som möjligt så att vi kan göra en korrekt diagnos.