iPhone 7 kommer inte automatiskt att ansluta till hem wifi när det är inom räckvidd, andra problem

En av de många frågorna som jagar smartphones idag är anslutningsproblem. Det är ett flerårigt problem i alla typer av telefoner och mobila enheter. Vår # iPhone7-felsökningsartikel för dagen kommer att ta itu med några av sådana problem, så förhoppningsvis hittar du detta användbart.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #iOS-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem 1: iPhone 7 kommer inte automatiskt att ansluta till hem wifi när det är inom räckvidd

Min iPhone har plötsligt slutat ansluta till mitt hem wifi. Tidigare skulle det logga in på det automatiskt i det ögonblick jag kom inom räckvidden. För sent ser jag att det bara inte ansluts även efter att jag har valt det i wifi-alternativen. Men det ansluts automatiskt till ett annat wifi-nätverk som jag har på mitt kontor. Jag har försökt stänga av och slå på telefonen, glömma wifi-hemmet och gick tillbaka i nätverket men ingenting fungerar. Föreslå en väg ut. Har aldrig haft den här frågan tidigare. - Siva Sunder

Lösning: Hej Siva. Om du bara har problem med ditt hem wifi kan det finnas ett behov av att felsöka både din iPhone och router för att identifiera orsaken. Eftersom du redan har provat någon felsökning av enheten, se till att du gör dem helt och hållet just nu. Här är vad du behöver göra på din iPhone:

Återställ dina nätverksinställningar

Att glömma och ansluta till ett problematiskt wifi-nätverk kanske inte räcker i det här fallet. Försök se vad som händer efter att du har återställt telefonens nätverksinställningar. Det kan vara en enkel hjälp. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings- appen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.

Stegen ovan tar bort alla sparade wifi-nätverk och lösenord, VPN- och APN-inställningar och mobilinställningar du har använt. Det raderar inte användardata som foton eller videor så det kan göras säkert utan rädsla för att förlora dina filer.

Gör en återställning

Detta är ett drastiskt felsökningssteg och måste endast göras när du har gjort dig säker på att det inte är ett routerproblem. Så om återställning av nätverksinställningar inte fungerar, se till att hoppa över återställning först och fokusera resten av din felsökning på routern.

Gör så här om du vill återställa din iPhone 7:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina filer. Du kan göra det på ett antal sätt, men det snabbaste och mest effektiva sättet är att använda iTunes på din PC eller Mac. Om du inte vill skapa en säkerhetskopia alls kan du helt enkelt radera allt på telefonen genom att följa stegen i den här länken.
 2. Anslut din iPhone till din dator med kabeln som medföljde telefonen.
 3. Vi antar att du kommer ihåg telefonens lösenord så ange det bara när du blir ombedd om det.
 4. Välj din iPhone när iTunes ber dig om den specifika enheten.
 5. När du är i panelen eller skärmen för sammandrag väljer du alternativet som återställer din enhet ( Återställ ).
 6. Bekräfta genom att klicka på Återställ- knappen.
 7. Vänta några ögonblick medan iTunes återställer enheten till fabriksinställningarna. Det kan också ta lite tid om iTunes kommer att behöva installera en uppdaterad version av operativsystemet.
 8. Efter denna fabriksinställning bör alla programinställningar återställas till sina standardvärden.

Felsöka din router

Vi kommer inte att ge detaljerad felsökning av routern här eftersom steg-för-steg-instruktioner varierar beroende på enhet. Det rätta supportteamet som borde leda dig igenom stegen för det är antingen routertillverkaren eller företaget som levererade utrustningen, vanligtvis din internetleverantör (ISP). Om du inte vet hur du kommer åt routerns gränssnitt ska du kontakta din Internetleverantör så att de kan vägleda dig igenom den.

Om det finns någon som hanterar nätverket för dig, som en annan familjemedlem, be om hjälp från honom eller henne. Han / hon kan ha ändrat något som förhindrar din iPhone från att ansluta automatiskt när den är inom räckhåll.

Se också till att uppdatera din router till den senaste firmware för att minimera buggar. Du kan antingen be support om hur du gör det genom att ringa din internetleverantör eller tillverkaren av enheten.

Problem 2: iPhone 7 wifi fungerar inte när det är långt ifrån routern (även om andra enheter fungerar bra)

Jag är så över iPhone 7. Om jag hade känt till anslutningsfrågorna, skulle jag inte ha uppgraderat till den. Den ansluter till de flesta valfritt WiFi utom det externa nätverket för xfinity. Det ansluter bra så länge jag sitter i rummet där routern är belägen. Så snart jag flyttar till nästa rum börjar det tappa anslutningen. Jag kan ta min bärbara dator eller andra telefoner eller surfplatta till valfritt rum i vårt hem och var och en har utmärkt anslutning. - Kita Dickerson

Lösning: Hej Kita. Din iPhone kan ha en serieproblem, vilket innebär att den har svårt att hämta wifi-signal även när wifi-signalstyrkan fortfarande ligger inom acceptabelt värde.

Installera iOS-uppdateringar

För att se om problemet orsakas av ett okänt programvarufel, försök först att kontrollera om det finns några tillgängliga uppdateringar för operativsystemet (iOS). Gör så här:

 1. Anslut din enhet till strömmen och anslut till Internet med Wi-Fi.
 2. Öppna Inställnings- appen.
 3. Tryck på Allmänt .
 4. Klicka på Programuppdatering .

Om det finns en tillgänglig uppdatering, tryck på Ladda ner och installera. När installationsfilerna har laddats ner trycker du på Installera för att påbörja installationen. Du kan behöva ange ditt lösenord innan du kan fortsätta.

Se till att appar är uppdaterade

En annan bra sak att göra i det här fallet är att se till att alla dina appar uppdateras. Dåligt kodade appar kan göra att andra appar eller operativsystemfunktioner uppför sig oberoende. För att minimera buggar vill du se till att varje app på din enhet kör sin senaste version. Som standard är iOS inställd på att automatiskt ladda ner appuppdateringar. Så här kontrollerar du om du har ändrat det tidigare:

 1. Öppna Inställnings- appen.
 2. Välj iTunes & App Store från vänster-menyn. Du kan behöva bläddra nedåt i den här menyn för att hitta alternativet.
 3. Att automatiskt uppdatera appar är den senaste inställningen under Automatiska nedladdningar . Tryck på knappen till höger om Uppdateringar för att slå på eller stänga av funktionen.

Återställ alla iPhone-inställningar till standardvärden

Om din iPhone har uppdaterats hela tiden innan du kontaktade oss, är det näst bästa du kan göra att göra en fabriksinställning. Efter återställningen kommer alla programvaruinställningar att återgå till sitt kända arbetsläge (fabrikstillstånd), vilket innebär att telefonens wifi bör kunna fungera med wifi även om routern är cirka 30 meter bort (signalstörning kan spela en roll i WiFi-mottagning men). Om din iPhone, tillsammans med andra trådlösa enheter fungerar normalt längre efter att du har återställt fabriken, kan du ha eliminerat felet.

Som referens, här fabriksinställer du din iPhone 7:

 1. Logga ut från ditt iCloud-konto (om tillämpligt).
 2. Gå till Inställningar .
 3. Tryck på Allmänt .
 4. Tryck på Återställ .
 5. Klicka på Radera allt innehåll och inställningar .

Kontakta Apple för support

Om problemet kvarstår efter att du har torkat telefonen måste det finnas ett maskinvarufel som orsakar problemet. Det är möjligt att telefonens antenn är defekt så att du måste reparera den för att lösa problemet. Annars bara be om en telefonbyte.

Problem 3: iPhone 7 har ingen internetuppkoppling vid anslutning till tidigare anslutet wifi-nätverk

Jag återvänder till en normal wifi-plats och min iPhone 7 plus kommer att hitta nätverket, men min telefon har ingen internetuppkoppling. Alla andra enheter har full anslutning som jag normalt gör. Har aldrig sett den här meddelandet förut. Kopplade från routern, återställd nätverksinställningar på iPhone-menyn, stängs av och på flera gånger under dagar ... ingen tur fortfarande. Har aldrig haft det här problemet i något nätverk, har inte ändrat eller uppdaterat min telefon sedan förra besöket på denna wifi-hotspot. Vad kan / ska jag göra? E-post mig snälla !! - Peter

Lösning: Hej Peter. Din fråga verkar liknar Sivas ovan så vi föreslår att du följer våra förslag till honom. Det här problemet kan hända på vilken smartphone som helst, men vi övervakar andra rapporter för att se om det är vanligare med Apples iPhone 7. På så sätt kan vi rapportera problemet till Apple och förhoppningsvis få svar från dem. Ännu bättre, låt dem lösa problemet genom att släppa en lapp så snart som möjligt. Vi övervakar det här problemet så att vi kan uppdatera det här inlägget om det finns någon känd fix.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.