iPhone 7 “Ett fel inträffade under aktivering” för iMessage och Facetime

Att ha ett aktiveringsfel för iMessage eller FaceTime kan vara en tröttsam affär och det är exakt vad som händer med en av våra # iPhone7-användare här. Om du letar efter svar på hur du kan göra ett visst aktiveringsfel som "Ett fel inträffade under aktivering" har vi en uppsättning lösningar åt dig.

Innan vi fortsätter, låt oss påminna dig om att du kan kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: iPhone 7 “Ett fel inträffade under aktivering” för iMessage och Facetime

Hej, jag har precis ändrat mitt nummer från gammalt till nytt. Jag försökte reaktivera mina få appar. Som jag behövde OTP. Men jag får inte några enda meddelanden. Jag försökte varje lösning för att reaktivera iMessage och FaceTime, men ingenting skedde. Även du återställer jag min nätverksinställning. Men ändå kom jag upp att ”ett fel inträffade under aktiveringen. Försök igen. ”Jag startar om min telefon också. Logga ut och logga in 10 gånger men fortfarande samma problem kommer. Be dig om att lösa problemet. Hälsningar. Nikita Saxena

Hur du felsöker felet "Ett fel inträffade under aktivering" på din iPhone 7

Det finns ett antal möjliga orsaker till att du stöter på aktiveringsfel för iMessage och / eller FaceTime. Det vanligaste skälet är dock när du bytte bärare, eller om du uppgraderade från en äldre iPhone. Aktiveringsfel kan ha formen av något av följande:

  • Väntar på aktivering
  • Aktiveringen misslyckades
  • Ett fel inträffade under aktiveringen
  • Det gick inte att logga in, kontrollera din nätverksanslutning

För att åtgärda problemet finns det ett antal logiska felsökningssteg som du måste göra för att eliminera möjligheterna. Precis som i alla felsökningar, se till att

Lösning 1: Kontrollera att datum och datuminställningar på din iPhone är korrekta

Om din telefon har fel tid och datum kan det hända att Apple-servrar inte kan behandla aktiveringen korrekt. Se till att din iPhone 7 använder rätt tid och datum genom att göra följande steg:

  1. Öppna Inställnings-appen.
  2. Tryck på Allmänt.
  3. Tryck på Datum och tid.
  4. Aktivera automatiskt .

Lösning 2: Kontrollera om wifi- eller mobildataanslutningen fungerar

iMessage och Facetime behöver bra och stabil internetanslutning för att upprätta en länk med Apple-servrar korrekt. Om du har intermittent cellulär anslutning, eller om din iPhone är ansluten till ett mycket långsamt wifi-nätverk, kan det hända att den inte har en solid anslutning till Apple.

Vi rekommenderar att du använder mobildata under aktiveringen eftersom ibland kan wifi leda till andra fel som nämns ovan.

Om du befinner dig i ett dåligt täckt område, försök först att flytta till en plats med bra celltäckning. När du har konstaterat att du har en stabil mobildata och en bra hastighet, försök att återaktivera iMessage och Facetime igen.

Du kanske måste starta om din iPhone också innan du försöker återaktivera.

Lösning 3: Starta om iMessage och Facetime

Ett annat trick som du kan prova när du stöter på ett fel under aktivering är att växla iMessage och Facetime. För att göra det, gå bara under Inställningar> Meddelanden och stäng av iMessage. För att stänga av FaceTime, gå till Inställningar> FaceTime och slå av FaceTime. När båda apparna är avstängda, starta om din iPhone och slå sedan på båda apparna igen.

Lösning 4: Installera senaste uppdateringar

Ett av de kända orsakerna till att aktivering av vissa Apple-tjänster inte fungerar beror på föråldrad programvara. Se till att din enhet har den senaste tillgängliga iOS-versionen.

Gå till Inställningar> Allmänt> Programuppdatering för att kontrollera om det finns en tillgänglig iOS-uppdatering.

Lösning 5: Kontrollera om iMessage är aktiverat

Både iMessage och FaceTime använder samma Apple-servrar så om den ena är nere kan den andra också vara nere. För att göra det, försök att kontrollera iMessage på en annan iPhone, iPad eller Mac. iMessage stöter sällan på serverproblem som leder till förlust av tjänst men det är värt att kontrollera.

Om du redan har konstaterat att det inte finns något iMessage-problem alls kan du kontrollera om det är aktiverat eller inte på din iPhone. För att göra det, gå bara till Inställningar> Meddelanden och se till att reglaget är helt åt höger. Om iMessage är avstängd, slå bara på den igen. Detta kommer att initiera en begäran om återaktivering, även om det kan ta upp till 24 timmar för att få ett positivt svar.

Lösning 6: Kontakta din operatör

I vissa fall kan bärare vara orsaken till att iMessage eller Facetime inte aktiveras. För att säkerställa att du har allt täckt, låt din operatör veta om problemet, särskilt eftersom du sa att du nyligen har ändrat ditt nummer. Det kan finnas vissa begränsande förhållanden på deras slut som förhindrar att iMessage och FaceTime aktiveras. Se också till att din iPhone kan ta emot SMS. Om den inte kan skicka eller ta emot SMS, kommer den sannolikt inte att kunna ansluta via mobildata. Det kan i sin tur orsaka aktiveringsproblem med Apple.

Genom att ringa din operatör vill du också veta om det finns några operatörspecifika uppdateringar som du behöver installera på din telefon för att aktivera iMessage och FaceTime. Endast dem kan ge svaren.

Lösning 7: Kontakta Apple support

Slutligen, om allt annat misslyckas, måste du be hjälp från Apple. Du har problem med deras tjänster så det är bara logiskt att du får direkt hjälp av dem. Antagande att du redan har provat allt, inklusive allt som din operatör har gjort, kan problemet vara kontospecifikt.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.