iPhone 7 är långsam och svarar inte efter skärmbyte, andra skärmproblem

Hej iPhone-fans! Idag täcker vi skärmproblem på # iPhone7-enheter. I nästan alla fall kan trasiga skärmar resultera i reparation eller byte av telefon. Detta beror på att en trasig hårdvara inte kan åtgärdas genom att justera någon programinställning. Om du befinner dig med en skakad eller fysiskt trasig skärm kommer den här artikeln inte att ge dig en lösning för att fixa den. Vad du behöver är en skärmbyte.

Visst finns det många webbplatser som ger gör-det-själv-guider för hur du ersätter en skärm men kom ihåg att skärmbyte, även om det ser enkelt ut, kan leda till fler problem om det inte görs ordentligt. Nybörjare brukar skapa fler problem än att fixa befintliga när de gör DIY-reparationer för första gången, så var försiktig. Om du är helt säker på att bara skärmen är trasig, gå vidare med reparation. Om det finns fler problem än skärmen, måste du troligtvis utföra djupgående diagnostik av hårdvara, vilket kan kräva mer avancerade verktyg och expertis. I detta fall rekommenderar vi att du trycker på hjälp av en professionell istället för att göra reparationen själv.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #iOS-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem 1: iPhone 7 är långsam och svarar inte efter skärmbyte

Jag bytte ut skärmen på min iPhone 7 Plus. Efter att ha gjort det är telefonen extremt långsam och svarar inte. Ibland behöver ett klick på pekskärmen mer än 10 sekunder för att registrera och starta telefonen tar någonstans cirka fem minuter.

Hemknappen fungerar inte längre. Slutligen, den bakre kameran som uppenbarligen inte har berörts förutom genom att ta bort batterikontakten för att se till att telefonen inte har någon ström, fortsätter att hoppa runt under filmning. Vilket innebär att videon ser ut som om jag skakade telefonen medan den i verkligheten var helt stilla. - Falk Thieme

Lösning: Hej Falk. Vi vet ingenting om händelserna som fick dig att byta ut skärmen så förmodligen måste du undersöka det. Det är möjligt att en trasig skärm bara är ett av de externa tecknen på att hårdvaran är trasig. Om din iPhone till exempel tappades, vilket leder till en trasig skärm, är det möjligt att den trubbiga kraften också skadade andra komponenter som hemknappar, kamera eller moderkortet i allmänhet. Med andra ord, problemen som din iPhone 7 visar är förmodligen det direkta resultatet av ett generellt maskinvarufel, som bara kan fixas permanent genom att byta moderkortet och andra påverkade komponenter.

Om du inte vet hur du diagnostiserar varje drabbad komponent föreslår vi att du låter en professionell göra det åt dig. Vår blogg tillhandahåller inte felsökning och diagnostisk hjälp för hårdvara, så det är vårt enda förslag att låta Apple eller en oberoende tjänst reparera din enhet.

Problem 2: Hur man återställer bilder från iPhone 7 med trasig skärm

Jag tappade min iPhone och naturligtvis bröt skärmen, vilket inte är den största frågan här. Min fråga är att skärmen inte fungerar. Det kommer upp som helt vitt och precis som en grön och röd linje mitt på skärmen. Jag har redan köpt en annan telefon. Mitt främsta problem är om jag kan reparera det eftersom jag egentligen bara vill ha mina bilder (jag lärde mig min lektion ... använd alltid iCloud) och jag bryr mig inte hur mycket det kostar att reparera. Jag vill bara veta om det är möjligt. Jag kan skicka ett foto via min e-post om det hjälper ?? - Kylie

Lösning: Hej Kylie. Det enda sättet att återställa foton från en telefon med en trasig skärm (förhoppningsvis bara skärmen fungerar inte just nu) är att ersätta den dåliga delen. Det beror på att du behöver en fungerande pekskärm för att låsa upp enheten och berätta för operativsystemet att låta filerna flyttas. Om du inte kan låsa upp skärmen och bekräfta anslutningen med, säg, en dator, förblir filerna otillgängliga.

Om du har tur och skadan bara isoleras på skärmen bör en skärmbyte enkelt lösa problemet. Och det är bra eftersom du är villig att betala för reparationen. Vi föreslår att du tar med enheten till ett oberoende servicecenter så att du kan säga dem att inte radera minnet under reparation. Apple servicecenter kommer vanligtvis att torka av minnet av säkerhetsskäl.

Om du tror att du kan hantera en DIY-gör-det-själv-skärmbyte finns det många webbplatser som kan ge nödvändiga steg och till och med de kit du behöver. Använd bara Google för att söka efter dem.

Problem 3: iPhone 7 pekskärm slutade fungera, kan inte ange lösenord på grund av trasig pekskärm

God morgon. Jag köpte nyligen en iPhone 7 av en vän, men jag har ännu inte använt den. Pekskärmen fungerade bra tills en timme. Det frös och jag försökte återställa det manuellt och det fungerade inte efter det. Jag återställer upprepade gånger det och fortfarande samma problem. Jag kan inte komma förbi lösenordsavsnittet på grund av pekskärmen, så jag kan inte försöka återställa fabriken via telefon eller dator. Jag tog den för att få en ny skärm och han visade mig att den föregående skärmen hade smälts innan på telefonen så jag tänkte att det kanske var anledningen, efter att den nya skärmen igen under nästa timme slutade den fungera. Han har frågat mig om det var ett moderkortproblem, men jag höll inte med eftersom jag redan gick till en Apple-butik och fick en diagnostik på min telefon och allt fungerade perfekt, jag behövde bara en skärmbyte, men jag gjorde det också och fortfarande ingen förbättring. - Akwasi Appiah

Lösning: Hej Akwasi. Närhelst något smälter i systemet tyder det nästan alltid på att det kommer överdriven värme någonstans. En iPhone 7 tål bara en viss värme. Eftersom den ursprungliga skärmen hade skadats av värme tidigare och samma exakta symptom händer på ersättningsskärmen, är det mycket möjligt att huvudorsaken har förblivit oadresserad. Så länge orsaken till den höga värmenivån inte är fast kommer skärmbyte att misslyckas efter en tid.

Överhettning kan ibland orsakas av en kortsluten komponent eller en dåligt ansluten del så vi föreslår att du låter en professionell kontrollera hårdvaran. Var noga med att nämna alla symtom inklusive överhettningsproblemet. Vi kan inte berätta var denna värme kommer ifrån, men en bra tekniker som fysiskt kan kontrollera moderkortet borde.

Problem 4: iPhone 7 loggar ut alla konton, tillåter inte användare att logga in igen, Bluetooth fungerar inte efter skärmfel

Jag fixade nyligen min iPhone 7-skärm och det har gått ungefär en vecka men nu har min iPhone verkligen röra sig. Det loggade in mig från alla mina konton och av någon anledning kan jag inte logga in igen. När jag försöker frysa det så skickar jag mig hem. Bluetooth är inte tillgänglig. När jag försöker ansluta till mitt WiFi säger det att något gick fel, det ber hela tiden om mitt Apple ID-lösenord och släpar mycket.

När jag inte får bra service verkar det starta om det efter att ha låst upp det. Det raderade alla mina meddelanden också. Jag vet inte om det är på grund av skärmbyte eller något fel med programvaran. Snälla hjälp. - Eloy Gonzalez

Lösning: Hej Eloy. Vi har utfört skärmersättningar på några få iPhone 7-enheter själv och hittills har vi inte stött på några av de problem du nämnde. Vi ser inte heller logiken för en dålig skärm som orsaken till att du loggar ut från alla dina konton eller att Bluetooth plötsligt slutar att fungera. Det måste finnas en annan anledning till dessa problem.

Eftersom felsökning för iOS är mycket begränsad, är allt du kan göra just nu att försöka återställa enheten. Vi föreslår att du startar telefonen i DFU-läge och gör återställningen därifrån. Här är hur:

  1. Stäng alla aktiva appar på din dator.
  2. Öppna iTunes.
  3. Stäng av din iPhone. Om du inte kan stänga av det normalt, låt batteriet tömmas till 0% så att telefonen stängs av på egen hand. Ladda telefonen i minst en timme utan att försöka slå på den.
  4. Anslut din iPhone till datorn via USB-kabel.
  5. Håll strömbrytaren intryckt i minst 3 sekunder.
  6. Tryck och håll ned Volym ned-knappen på vänster sida av iPhone medan du fortsätter att hålla ned strömbrytaren. Se till att hålla in både strömbrytare och volymknappar i 10 sekunder. Om Apple-logotypen visas just nu, upprepar steg 5 och 6. Apple-logotypen bör inte visas alls.
  7. Fortsätt att hålla in Volym ned-knappen i ytterligare 5 sekunder. Om skärmen Plug in iTunes visas, upprepar du steg 5-7. Anslut till iTunes-skärmen ska inte dyka upp.
  8. Du vet att din telefon är i DFU-läge om skärmen förblir svart. Din dator ska sedan berätta att iTunes har upptäckt en iPhone.
  9. Följ stegen på skärmen på din dator för att göra en fullständig återställning.

Kom ihåg att fabriksåterställning eller återställning via DFU-läge är endast effektiv mot programvaruproblem. Om problemen fortsätter även efter att du har återställt enheten är det en tydlig indikation på att orsaken måste vara djupt inne i hårdvaran. Du bör överväga att skicka det till Apple så att det kan fixas av en utbildad personal.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.