iPhone 6S Plus kan inte ansluta till Sprint-nätverket

Idag kommer vi att ta itu med ett problem som en av våra läsare har skickat oss angående #Apple # iPhone6SPlus. Telefonen kan inte tyckas ansluta till en viss transportör men den kan ansluta till andra operatörer. Detta bör inte vara fallet om enheten är olåst. Låt oss ta en titt på varför detta händer och vad som kan göras för att lösa problemet.

Om du äger en iPhone 6 Plus eller någon annan iPhone-modell för den delen ska du kontakta oss genom att använda detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

iPhone 6S Plus kan inte ansluta till Sprint-nätverket

Problem: Hej, jag har problem med min iphone 6s plus 64 GB. Det är en olåst enhet men jag kan inte ansluta till ett sprintnätverk men andra nätverk fungerar bra. Om jag sätter på sprint-simmen har den ingen tjänst, även efter att nätverksleverantören redan har aktiverat min telefon och sim och operatörsinställningarna uppdateras.

Lösning: Innan du felsöker enheten bör du först se till att SIM-kortet du använder fungerar. Försök att sätta in detta SIM-kort i en annan telefon och se om det får någon signal. Om det inte får någon signal måste du få ett ersättnings-SIM.

Men om telefonen har en signal så är problemet med din iPhone 6S Plus. Följ felsökningsstegen nedan för att lösa problemet.

  • Försök att gå till olika platser med SIM-kortet i telefonen. Telefonen kan ha problem med att få en signal på din nuvarande plats.
  • Starta om din telefon
  • Växla mellan 3G- och LTE-inställningar.
  • Gå till Inställningar> Allmänt> Om. Om en uppdatering är tillgänglig ser du ett alternativ att uppdatera dina operatörsinställningar.
  • Uppdatera telefonprogramvaran till den senaste iOS-versionen.
  • Återställ dina nätverksinställningar genom att knacka på Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ nätverksinställningar.
  • Återställ enheten till fabriksinställningarna.

Om ovanstående felsökningssteg misslyckas med att lösa problemet bör du ta med din telefon till Apple Store och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Om du har några problem med din iPhone kan du gärna kontakta oss genom att använda detta formulär. Vi kommer att ge dig gratis teknisk support angående problemet du står inför med din enhet. Se bara till att tillhandahålla så mycket information som möjligt så att vi kan göra en korrekt diagnos.