iPhone 6S Plus bakkamera fungerar inte, autofokus fungerar inte, andra problem

Apple-fans köper # iPhone6 ​​och # iPhone6plus-enheter av många skäl, men en skarp anledning för de flesta av dem är det faktum att kameran är top-of-the-line. Förståeligt nog finns det mycket frustration för många av dem när deras kamera börjar fungera. I det här inlägget svarar vi på några kamerorelaterade problem för den här enheten. Vi hoppas att det här materialet är användbart.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #iOS-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem 1: iPhone 6 Plus autofokus fungerar inte

Hej. Jag har problem med min iPhone 6 plus kamera. Autofokusfunktionen fungerar inte och det verkar vara permanent fokuserad för att stänga avstånd. Jag har tagit den till en officiell Apple-reparatör i mitt land och de har bytt ut kameran enligt Apple iSight-ersättningsprogrammet. Trots detta finns problemet fortfarande och de sa till mig att problemet antagligen är med iPhone-moderkortet. Observera att jag har försökt återställa enheten och konfigurera enheten som ny men ingen ändring. Finns det något annat jag kan prova? Tack. - Andreas H

Lösning: Hej Andreas H. Det finns tre metoder för att uppnå autofokus i smartphones idag:

 • Autofokus för kontrastdetektering
 • Fasdetektering autofokus
 • Laser autofokus

Apple använder Fasdetektering autofokus-teknik i sina iPhone 6 och iPhone 6 Plus. Denna teknik, med namnet Focus Pixels av Apple, använder telefonens dator för att analysera ljuset som går igenom linsen på den bakre kameran. Därefter jämförs ljus från två öppningar belägna vid linsens sidor för att uppnå fokus. I grund och botten görs det tunga lyftet som följer med att utvärdera och bearbeta de bilder du försöker fånga av telefonens dator. Den resulterande produkten beror på ett antal faktorer inklusive belysning i omgivningen, linsens tillstånd och datorns (kamerans) tillstånd. Om alla nödvändiga faktorer faller på plats får du en fokuserad bild. Om inte, måste en av dessa faktorer saknas eller fungera inte.

Även om Apple aldrig gav detaljer angående problemet, tror vi att problemet beror på dålig hårdvara, förmodligen en dålig kameraenhet, det är den skyldige. Om problemet är kodningsrelaterat skulle Apple helt enkelt ha släppt en patch för att lösa problemet. Tyvärr, vad detta betyder för dig är att det inte finns någon lösning för det här problemet på användarnivå. Det finns ingen mängd programjusteringar som du kan göra för att lösa problemet alls. Du måste lämna tillbaka telefonen och hoppas att de kommer att kunna ge dig en bra fungerande enhet den här gången. Om problemet är moderkortrelaterat måste Apple ge dig en telefon som har ett bra moderkort. Vi vet faktiskt att det finns miljontals iPhone 6 och iPhone 6 Plus runt om i världen utan några autofokusproblem alls, så att du får en "dålig moderkort"-ursäkt är halt. Gå tillbaka till Apple och begär att de tar upp problemet.

Problem 2: iPhone 6S Plus bakkamera fungerar inte

Den bakre kameran på min iPhone 6s Plus har slutat fungera. Allt jag ser är en mycket tunn bildlinje längst upp på skärmen och resten är svart. Jag har ingen aning om vad som hände. Detta hände för ungefär en vecka sedan. Jag använde det på morgonen och det var bra, jag försökte använda det senare på dagen och det var så här. Jag har startat om det och använt hem- och strömknappen för att återställa utan tur. Jag kan använda den främre kameran. Jag har provat andra kameraappar med samma resultat. Jag kan inte ta reda på vad som hände och varför detta har plötsligt slutat fungera. Jag använder min telefon för att ta bilder och videor dagligen så det orsakar mycket stress. - Trendsetterbna

Lösning: Hej Trendsetterbna. Om din telefon inte missbrukades, tappades eller utsattes för vatten, värme eller för mycket kyla finns det en chans att kameraprogrammen helt enkelt har misslyckats. För att lösa problemet kan du överväga att göra följande:

Installera iOS- och appuppdateringar

Detta är det första felsökningssteget som du måste göra. Vissa kända buggar är vanligtvis fixade kommer ett nytt system eller appuppdatering så se till att dubbelkontrollera om allt är uppdaterat. Alla appar måste också uppdateras så se till att kontrollera varenda och inte bara iOS.

Starta om din iPhone

Vi vet att du redan har försökt starta om din enhet innan du kontaktar oss men vi vill påminna dig om att du måste göra det igen, särskilt efter att du har uppdaterat dina appar. Det är ett enkelt men ibland nödvändigt steg för att fixa mindre buggar. När du har startat om telefonen startar du appen igen för att kontrollera om bakre kameraproblem har rättats.

Tvinga stäng kamera-appen

Nästa logiska felsökning för det här fallet är att se om kraftstängning av appen kommer att göra en skillnad. Här är hur:

 1. Dubbelklicka på Hem-knappen för att visa dina senast använda appar.
 2. Hitta appen som du vill stänga genom att svepa åt höger eller vänster.
 3. Dra upp appens förhandsvisning för att stänga appen.

Gör en fullständig återställning

Det senaste felsökningssteget för programvaran som du kan göra är att återställa telefonen från en tidigare säkerhetskopia eller som en ny enhet. Så här gör du:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina filer. Du kan göra det på ett antal sätt, men det snabbaste och mest effektiva sättet är att använda iTunes på din PC eller Mac. Om du inte vill skapa en säkerhetskopia alls kan du helt enkelt radera allt på telefonen genom att följa stegen i den här länken.
 2. Anslut din iPhone till din dator med kabeln som medföljde telefonen.
 3. Vi antar att du kommer ihåg telefonens lösenord så ange det bara när du blir ombedd om det.
 4. Välj din iPhone när iTunes ber dig om den specifika enheten.
 5. När du är i panelen eller skärmen för sammandrag väljer du alternativet som återställer din enhet ( Återställ ).
 6. Bekräfta genom att klicka på Återställ- knappen.
 7. Vänta några ögonblick medan iTunes återställer enheten till fabriksinställningarna. Det kan också ta lite tid om iTunes kommer att behöva installera en uppdaterad version av operativsystemet.
 8. Efter denna fabriksinställning bör alla programinställningar återställas till sina standardvärden.

Kontakta Apple för mer support

Om alla våra förslag ovan inte löser problemet, måste det vara en hårdvarufel som orsakar problem. Det kan vara den bakre kameranheten eller någon annan komponent som är involverad i den förra. För att lösa problemet, skicka telefonen till Apple.

Problem 3: iPhone 6 Plus framkamera är oskarp när du tar foto eller video

iPhone 6plus. Jag har märkt sedan början av förra veckan att den främre vända kameran är suddig i stillbilds- eller videoläge. Jag har försökt Apple rekommenderade steg som listas på din sida, inklusive: Se till att kameralinsen är ren med en mikrofiberduk. Det finns inget som blockerar kameralinsen. Jag har tagit bort saken. Jag har justerat fokus genom att trycka på objektet i förhandsgranskningsskärmen. Jag har sett till att HDR är inställt på Auto eller Off. Jag har gjort alla tillgängliga programuppdateringar tillgängliga för telefonen plus en fabriksinställning genom att ställa in telefonen som en ny enhet. Jag har kontrollerat med Apple-support för att se om min telefons serienummer hamnade i ersättningsområdet, men det gjorde det inte. Jag fortsätter att missa att bevara mina fyra barns minnesvärda händelser. Snälla hjälp. - Michael Mtinsley115

Lösning: Hej Michael. Omständigheterna i ditt fall kan vara något annorlunda än Trendsetterbna ovan, men felsökningen bör fortfarande vara densamma, så vänligen kontrollera våra förslag ovan. En situation som denna kan antingen orsakas av programvarufel eller maskinvarufel. Om en fullständig återställning inte hjälpte alls är det dags att du informerar Apple om problemet. Vi är inte säkra på att det fortfarande täcks av ett års garanti så du kan behöva investera i en reparationsavgift för den här.

Problem 4: iPhone 6 framkamera slutade fungera efter skärmbyte

God dag. Jag var nyligen tvungen att ändra min skärm eftersom den sprickade. Platsen som jag använde var ubreakifix, jag är inte säker på om du känner till dem. Hur som helst, skärmen ersattes och fungerar perfekt men min främre kamera fungerar inte längre. Jag tog tillbaka den till dem och de hängde hela framkamardelen och den fungerar fortfarande inte av någon anledning. Jag gjorde en fabriksåterställning och problemen kvarstår, jag bor i Trinidad så alternativet att transportera det till Apple Store är inte möjligt. Kan du ge mig några råd om den bästa åtgärden jag bör vidta? Hälsningar. - Brathwaite.marc

Lösning: Hej Brathwaite.marc. Att byta ut den främre kameran är relativt enkelt att göra, men man måste fortfarande vara försiktig med att sätta ihop den igen. Om teknikern skadade en flexkabel eller felinställde stiftet i närheten av mikrofonen kan det vara tillräckligt för att göra den främre kameran icke-funktionell. Om du är säker på att den främre kameran inte skadades när skärmen först sprickades måste du ta telefonen tillbaka till butiken så att de kan ersätta den med en ny enhet.

Alternativt kan du byta ut den främre kameran själv, men du behöver några verktyg och den nödvändiga ersättningsdelen för den. Vi tillhandahåller inte felsökning och lösningar för hårdvara men du kan enkelt hitta bra guider på Youtube för att hjälpa dig.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.