iPhone 6S framkamera fungerar inte

För vår senaste felsökningsguide på #Apple # iPhone6S vill vi ta itu med en viss kameraproblem som en av våra läsare har skickat oss. I grund och botten är det som händer i detta fall att den främre kameran inte fungerar. Detta inträffade efter att telefonen lämnades under direkt solljus. Låt oss ta en titt på hur vi ska hantera den här typen av problem.

Om du äger en iPhone 6S eller någon annan iPhone-modell för den delen ska du kontakta oss med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

iPhone 6S framkamera fungerar inte

Problem: En solig 85-gradersdag lämnade jag min Iphone med framsidan uppåt på verandan. Det lämnades där i cirka 2 kanske 3 timmar. När jag fick det senare försökte jag skicka min vän en snapchat och den skulle inte växla till framkamera. Så jag försökte den vanliga kameran, den bakre funktionen fungerade men när jag bytte till framsidan mot kameran blev den svart.

Lösning: Precis som alla andra elektroniska enheter kan iPhone 6S påverkas av värme. Enligt Apples förslag används telefonen bäst inom temperaturintervallet 0 º och 35 ºC. Om telefonen utsätts för en mycket låg eller mycket hög temperatur är det mycket troligt att vissa komponenter i telefonen kan påverkas. I det här fallet har du problem med den främre kameran efter att ha lämnat telefonen i solen i 2 till 3 timmar. Även om detta fortfarande är ett acceptabelt temperaturintervall har Apple några andra krav när du använder telefonen i miljöer med hög eller låg temperatur som vi har listat nedan.

  • Lämna enheten i en bil på en varm dag.
  • Lämna enheten i direkt solljus under en längre tid.
  • Använda vissa funktioner i heta förhållanden eller direkt solljus under en längre tid, till exempel GPS-spårning eller navigering i en bil, eller spela ett grafikintensivt spel.

Vad du behöver göra i det här fallet är att stänga av telefonen och låta den svalna först. Se till att flytta det från direkt solljus och placera det i en svalare miljö. När enheten har svalnat, slå på den och kontrollera om den främre kameran fungerar.

Om det fortfarande inte fungerar föreslår jag att du har kontrollerat telefonen på ett auktoriserat servicecenter.

Engagera med oss

Om du har några problem med din iPhone kan du gärna kontakta oss genom att använda detta formulär. Vi kommer att ge dig gratis teknisk support angående problemet du står inför med din enhet. Se bara till att tillhandahålla så mycket information som möjligt så att vi kan göra en korrekt diagnos.