iPhone 6 textvarningston återgår till slumpmässigt tillbaka till standard

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som har problem och problem angående deras #iphone 6-mobila enhet. I den senaste versionen av serien kommer vi att ta itu med textalarmtonen för iPhone 6, som slumpmässigt återgår till standardproblemet som en av våra läsare upplever.

Vad som händer i det här scenariot är att trots att anpassa textalarmtonen för vissa kontakter i telefonen kommer den att återgå till standardtonen. Detta har förundrat en av våra läsare som skickade oss oroen nedan.

Om du äger en iPhone 6 eller någon annan iPhone-modell för den delen ska du kontakta oss genom att använda detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Problem: när jag använder textvarningstoner som jag har laddat ner från iTunes-butiken - har jag specifika tilldelade vissa personer. Ibland kommer de slumpmässigt att återgå till standardljudet för textvarning och sedan utan någon uppenbar anledning kommer de att fungera igen. Det är mer besvär än någonting men kanske finns det en lösning på det här?

Lösning: Flera andra personer som äger den här enheten upplever också samma problem. Det verkar vara något slags mjukvaruproblem, så det första du bör göra är att se till att din telefon körs med den senaste programuppdateringen.

Nästa sak du bör göra sedan du köpte tonarna från iTunes-butiken är att inte ladda ner tonarna direkt till din telefon. Ladda istället ned tonarna till ditt iTunes-bibliotek och synkronisera sedan telefonen.

  • I iTunes går du till Store och sedan Visa konto (du måste ange ditt lösenord)
  • Bläddra till "Inköpshistorik" klicka på "Se alla"
  • Klicka på pilen bredvid ringsignalköpet
  • Klicka på Rapportera ett problem
  • Välj den ton du vill rapportera problemet med och välj "Song did not download"
  • Fyll i beskrivningen och skicka in.
  • Upprepa för alla andra köpta toner
  • Gå till iTunes och klicka på “Store” och klicka på “Kontrollera om det finns nedladdningar”
  • Tonarna finns nu i ditt iTunes-bibliotek och du kan sedan synkronisera dem till din iPhone.

Det är allt för den här veckan. Vi hoppas att dessa felsökningssteg hjälper dig när du stöter på samma problem.

Engagera med oss

Om du har några problem med din iPhone kan du gärna kontakta oss genom att använda detta formulär. Vi kommer att ge dig gratis teknisk support angående problemet du står inför med din enhet. Se bara till att tillhandahålla så mycket information som möjligt så att vi kan göra en korrekt diagnos.