iPhone 6+ slås inte på igen efter LCD-byte, fel 4013 vid återställning, andra problem

Välkommen till en annan artikel # iPhone6. Som vanligt är vi här för att ge dig några av rapporterna vi har fått om den här enheten samt sätt att fixa var och en av dem. Några av problemen här är vanliga för iPhone 6 för närvarande så vi hoppas att många iOS-användare tycker att detta material är användbart.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #iOS-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem 1: iPhone 6 tappar batteriet snabbt, stängs av när du öppnar kamera-appen, överhettar

Hallå. Jag fyllde ut ett av dessa formulär för ungefär en halvtimme sedan och sa att min telefon inte skulle slås på, men den har blivit på så yayyy, men jag vill se vad du tycker om de problem jag har haft med min telefon innan i dag. Jag har några problem med min iPhone 6s 64 GB. Hemknappen är trasig (som jag redan tänkt fixa), men jag tror också att det kan vara problem med batteriet eller något. Ibland när telefonen är under 50% på batteriet, ibland till och med 65%, och jag sätter på kameran eller till och med en mer komplex app, kommer hela telefonen att stängas av och säger att den är slut på batteriet om jag försöker slå den tillbaka på. Sedan kopplar jag in det, och batteriet kommer att vara ungefär det% det var innan det stängdes av.

Telefonen har också blivit varm. Även nu sitter det bara på mitt knä och gör ingenting och det är varmare än min hud. Är det något som kan fixas snart, eller skulle det vara en bättre idé att bara köpa en ny telefon helt och hållet? Jag kommer att lämna landet om lite mindre än två månader och jag måste verkligen ha en pålitlig telefon att ta med mig. Tack! - Braelynn

Lösning: Hej Braelynn. Förutsatt att din telefon aldrig tappades eller exponerades för element (vatten, värme, kyla), är den nuvarande situationen du befinner dig just nu på grund av förväntad försämring av slitage. Den trasiga hemknappen är inte tänkt att hända, inte ens år efter att iPhone 6 först släpptes, men sedan igen vet vi inte om dina användningsvanor. Om den fysiska knappen inte fungerar som förväntat, måste du byta ut den om du vill undvika problem relaterade till den.

Problemet med batteriladdning, uppvärmning såväl som det felaktiga batteriets beteende kan bero på felaktig hårdvara eller programvarufel. För att se om det är mjukvarorelaterat, här är de saker du måste göra:

Kalibrera ditt iPhone 6-batteri igen

Batterikalibrering är ett nödvändigt felsökningssteg om du observerar ovanligt batteribeteende. Detta låter dig veta om ett sådant beteende beror på ett okänt operativsystemproblem eller om det är hårdvarorelaterat. Så här görs:

 1. Töm batteriet helt till 0%. Detta görs genom att använda telefonen normalt, eller genom att låta den gå tills batteriet når sin tomma punkt. Din iPhone 6 bör stängas av sig själv.
 2. Ladda telefonen tills den når 100%. När den är fulladdad, låt den vara ansluten till laddaren i ytterligare 1 timme. Koppla ur enheten efter en timme.
 3. Använd telefonen som du normalt skulle göra. Detta gör att systemet kan registrera urladdningshastigheten när telefonen används. Om det tar dig över 24 timmar att helt tömma batteriet, så var det så. Återigen, använd bara telefonen som om du inte felsöker. Låt batteriet nå 0% igen, eller tills telefonen stängs av av sig själv.
 4. Gör steg nummer 2 och 3. Var noga med att lämna telefonen laddad i minst 1 timme efter att den nådde 100%.
 5. Observera den nu kalibrerade telefonen.

Stegen ovan bör göra om operativsystemet för att upptäcka de verkliga batterinivåerna. Om det fanns ett okänt programvarufel som fick det att tappa noggrann avläsning av batterinivån, bör det åtgärdas genom detta felsökningssteg. Om problemet kvarstår fortsätter du till nästa steg.

Återställ din iPhone 6 till dess standard

Om batterikalibrering inte fungerar, bör återställning av telefonen till standardinställningarna vara nästa logiska steg för dig. Detta är vanligtvis det ultimata steget som du kan göra på din nivå innan du skickar telefonen till Apple eller till någon relevant part. Liksom batterikalibrering bör detta steg lösa ett programvaruproblem är ett fel har utvecklats över tiden på något sätt. Så här görs:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina filer. Du kan göra det på ett antal sätt, men det snabbaste och mest effektiva sättet är att använda iTunes på din PC eller Mac. Om du inte vill skapa en rygg alls kan du helt enkelt radera allt på telefonen genom att följa stegen i den här länken.
 2. Anslut din iPhone till din dator med kabeln som medföljde telefonen.
 3. Vi antar att du kommer ihåg telefonens lösenord så ange det bara när du blir ombedd om det.
 4. Välj din iPhone när iTunes ber dig om den specifika enheten.
 5. När du är i panelen eller skärmen för sammanfattning väljer du alternativet som återställer din enhet (Återställ [enhet]).
 6. Bekräfta genom att klicka på Återställ-knappen.
 7. Vänta några ögonblick medan iTunes återställer enheten till fabriksinställningarna. Det kan också ta lite tid om iTunes kommer att behöva installera en uppdaterad version av operativsystemet.
 8. Efter denna fabriksinställning bör alla programinställningar återställas till sina standardvärden.

Kontakta Apple Support

Om problemen inte försvinner, även efter att du har återställt enheten helt, måste problemet vara längre än din förmåga att fixa. Det måste finnas ett hårdvaruproblem bakom alla dessa problem så att du vill låta Apple ta hand om dem. Reparation tar vanligtvis veckor att slutföra, så om du tror att du inte kommer att få telefonen i tid innan du reser, rekommenderar vi att du helt enkelt skaffar en ersättartelefon. En iPhone med dessa problem kan bli helt oförutsägbar så att du inte vill lita på den när du är på väg.

Problem 2: iPhone 6 visar fel 4013, fastnat i Apple-logoskärmen

Jag har en iPhone 6 som hade en liten spricka längst ner på skärmen i hörnet. Det orsakade inte att det fungerade dåligt; vi uppgraderade min svärfars iPhone 4s till en nyare modell. Jag plockade upp iPhone 6 från verkstaden, den fungerade fortfarande. Jag anslöt den till mitt fordon med sladd och det spelade till och med nedladdad musik i min bil. Det laddades också under de kommande 20 minuterna också. Jag åkte till den lokala AT&T-butiken för att få ett nytt SIM-kort för iPhone 6, eftersom iPhone 4s inte är kompatibla. AT&T-agenten satte in det nya SIM-kortet, startade om telefonen för att aktivera det nya SIM-kortet och försökte slå på det. Från denna punkt var det bara upprepade Apple-teckenblixten allt vi fick. Jag försökte uppdatera via iTunes i ett återställningsläge, fel 4005. Jag försökte göra en fullständig återställning, fel 4013. Jag försökte detta flera gånger, till ingen nytta! - Jessica

Lösning: Hej Jessica. Om du får fel 4013 när du försöker göra en fullständig återställning är de här stegen du bör försöka:

 1. Förbered en dator och installera den senaste versionen av iTunes på den.
 2. Starta om din iPhone 6 genom att hålla in både knapparna Sleep / Wake och Home i minst tio sekunder. Vänta tills Apple-logotypen visas.
 3. Anslut din iPhone till din dator med en USB-kabel som medföljde enheten.
 4. När iTunes ber dig vad du vill göra klickar du på Uppdatera istället för Återställ. Detta kommer att tvinga iTunes att installera om operativsystemet.

Ibland kan en iPhone starta om till återställningsläge och inte till normalt läge efter att iOS har uppdaterats. Om det händer på din telefon kan du försöka återställa telefonen igen från en säkerhetskopia. Om du inte har skapat en säkerhetskopia ännu för den här enheten innan den började fungera bör du kontakta Apple för mer hjälp.

Problem 3: iPhone 6-skärmen krossad, prissättning för skärmbyte

4 juli var min telefon i min hand när jag gick i en mängd människor mot piren. En kille gick nära mig och hans hand stötte i min hand vilket fick min telefon att svänga fram ur min hand till betongen. Jag tog upp min telefon. Den nedre högra sidan och den övre vänstra delen av skärmen är knust men vänster sida är den enda sidan av skärmen som inte svarar på beröring / svep men höger sida men men vänster ser mindre skadad ut. Jag kan inte låsa upp min telefon eller ringa någon. Är min LCD-skada skadad? Om så är fallet, vad är prisintervallet för att fixas & kan jag gå till någon butik eller är Apple det bästa förslaget? - Rinastokess

Lösning: Hej Rinastokess. En iPhones skärmmontering består av tre huvudkomponenter - bildskärmen / LCD, digitaliseraren och flexkabeln. Eftersom den vänstra delen av skärmen inte längre fungerar som förväntat är det mycket troligt att digitaliseraren, som är den komponent som ansvarar för att konvertera analoga beröringssignaler till digitala signaler, är trasig. Om LCD-skärmen är trasig kan skärmen vanligtvis visa onormala linjer. Vi kan inte säga med säkerhet vilka av dessa komponenter som är trasiga men Apple kommer troligtvis att ersätta hela skärmenheten istället för en specifik komponent.

När det gäller reparationspriserna kan exakta kostnader variera men den här länken från Apple kan ge dig en idé.

Problem 4: iPhone 6S startar inte igen

Jag köpte min iPhone 6S 64GB förra året och plötsligt stängdes den av sig själv och jag kom ihåg att jag laddade den helt innan jag lämnade huset. Först hörde jag några aviseringar. Sedan när jag ville kontrollera min telefon var skärmen helt svart och jag försökte trycka på vakna / vila-knappen samtidigt med hemknappen i 20 sekunder och den slås inte på. Sedan debiterade jag för 15-20 minuter men kommer fortfarande inte att slå på. Sedan anslutade jag den till iTunes på min bärbara dator och min telefon visas inte på iTunes och kommer fortfarande inte att tändas upp förrän i dag. Allt du kan hjälpa dig innan jag ber någon fixa det. - Zainab

Lösning: Hej Zainab. Det finns bara så mycket du kan göra om din iPhone inte slås på alls. Försök använda en annan känd fungerande iPhone-laddare och om det hjälper till att ladda telefonen. Ibland kan USB-kablar gå dåligt utan någon uppenbar anledning till en slutanvändare så se till att också försöka få en ny fungerande USB-kabel för att ladda enheten. Om du får tecken på att telefonen laddas kan du försöka starta upp telefonen till återställningsläget så att du kan göra ytterligare felsökning. Så här tvingar du din iPhone 6 att starta om och gå in i återställningsläget:

 1. Tryck och håll ned knapparna Sleep / Wake och Home samtidigt.
 2. Fortsätt hålla i båda knapparna och släpp inte när Apple-logotypen visas.
 3. Vänta tills skärmen för återställningsläge visas och släpp sedan båda knapparna. Fortsätt till nästa steg.
 4. När du uppmanas att välja om du vill återställa eller uppdatera väljer du Uppdatera för att fortsätta. iTunes försöker sedan installera iOS igen utan att radera dina data.
 5. Vänta tills iTunes slutför att ladda ner programvaran till din telefon. Denna process kan ta över 15 minuter att slutföra. Telefonen kommer sedan att lämna återställningsläget. Du kan behöva upprepa en kraftåterstart på din iPhone och gå in i återställningsläge för att återställa enheten via iTunes.

Om problemet kvarstår, kontakta Apple för att få hjälp.

Problem 5: iPhone 6-skärmen förblir svart, startar inte på

Den här iPhonen var min mammas innan den var min och tog väl hand om. Det stannade i ett livssäkert fall 90% av tiden och även då kan jag inte tänka på någon instans där den utsattes för vatten. För ungefär en månad sedan började ett problem där skärmen plötsligt började bli svart och ofta helt svart. Problemet var lösbart genom att trycka på låsknappen och sedan skicka in mitt lösenord igen, då skulle det återgå till det normala. Vissa dagar skulle detta hända flera gånger, andra inte alls. Nyligen, medan de campade, gjorde det den flimrande rutinen, men vände inte på igen. inget svar när jag anslutit den för att ladda, försökte en hård återställning osv. satte den i ris för att det på något sätt skulle vara vattenskadat, men jag är mycket säker på att det aldrig utsattes för vatten. - Natasha

Lösning: Hej Natasha. Bortsett från exponering för vatten kan oavsiktlig släppning av telefonen också leda till hårdvaruskada. Om din tappades innan du märkte problemet kan det ha skadats, särskilt skärmenheten. I det här fallet behöver du inte göra någon programfelsökning. Du kommer inte att kunna fixa en dålig hårdvara med vissa programändringar ändå.

Men om du är säker på att telefonen aldrig tappades kan du kanske fixa den genom att tvinga den att starta om till återställningsläge och sedan göra en fullständig återställning. Tänk på att du bara vill försöka starta om det till återställningsläge om telefonen visar tecken på att den inte är helt av. Några av de tecken som du bör se upp bör innehålla följande:

 1. LED blinkar
 2. vibration
 3. ljudaviseringar
 4. ringer om du försöker ringa ditt nummer

Om telefonen är helt död och inte visar några av objekten ovan kan du försöka använda en annan USB-kabel och laddare och ladda telefonen i minst 30 minuter. Om det förblir dött, kontakta Apple för support. Slösa inte din tid på att leta efter fler programvarujusteringar. Du kan bara utföra felsökning av programvara om din telefon är påslagen i första hand.

Problem 6: iPhone 6+ slås inte på igen efter LCD-byte

Hej folk. Jag köpte en LCD för min iPhone 6+. Efter att ha gjort allt arbete startade min telefon inte alls och den visade inte heller något ljus. Jag försökte min trasiga LCD. det tänkte inte heller eller gjorde någonting. Det verkar som om jag inte har något batteri för att starta enheten så jag anslutit den över natten och jag har fortfarande samma problem. Jag försökte också trycka och hålla in både Sleep / Wake-knappen men det fungerade inte. Slutligen öppnade jag min iPhone och kopplade ur och anslut batterikabeln men jag har fortfarande problemet. Jag hoppas verkligen att du kan hjälpa mig. - Moh.alsadder

Hej. Efter att ha knäckt min iPhone 6-skärm bestämde jag mig för att ersätta den själv efter en online-tutorial. Den nya skärmen verkar fungera bra men jag har problem med att slå på telefonen och låsa upp den. Det tar mycket längre tid att slå på och visar inte Apple-logotypen eftersom skärmen förblir svart. När jag trycker på hemknappen eller låsa upp knappen i det övre högra hörnet av telefonen så slås den inte på. Jag kan se att den har svarat på beröringen eftersom den svarta skärmen är något upplyst men jag måste trycka på upplåsningsknapparna 4/5 gånger innan upplåsningsskärmen visas. Jag har öppnat telefonen igen för att se till att alla anslutningar är korrekt. Har du någon aning om vad jag kan göra för att lösa det här problemet? Tack så mycket. - Shahan

Lösning: Hej Moh.alsadder och Shahan. Medan gör-det-själv-reparation ibland kan vara roligt och kostnadseffektivt samtidigt, kan det också potentiellt förvärra problemet om det görs av mindre erfarna användare. Du måste vara medveten om de risker som ingår, inklusive möjligheten att bygga din enhet för gott. Det finns en lång lista över saker som du måste kontrollera för att isolera orsaken till problemet och den här artikeln kan inte täcka alla dem. Vi vet inte heller exakt vad du gjorde och hur du gjorde allt så det är väldigt utmanande att gå igenom alla steg. Försök att besöka några webbplatser som innehåller bra guide för nedrivning som iFixit och se var du kanske har misslyckats. Om du inte kan återgå till stegen och identifiera var den möjliga punkten för fel kan ligga just nu föreslår vi att du söker hjälp av en mer erfaren användare för att kontrollera telefonen åt dig.

Problem 7: Kan inte återställa foton från iPhone 6 som inte kommer att slås på

Min telefonskärm blev svart i morse medan jag använde en app. Det har ibland slagits på igen efter en återställning. Det kommer inte på varje gång efter en återställning. Jag försökte ansluta den till min dator för att få mina bilder av, men det känns inte igen av min dator. Det känns igen av iTunes, men det säger att jag behöver en uppdatering. När jag försöker köra uppdateringen står det att ett fel har inträffat. Jag kan återställa min telefon som ett alternativ, men jag behöver mina bilder först. Hur gör jag det om det inte känner igen min telefon?

Varför är min skärm svart, men kommer ibland på kort tid? Jag är inte säker på vilket operativsystem jag använder, för jag kan inte se min telefon. - Renee

Lösning: Hej Renee. Du kan bara skapa en säkerhetskopia av dina filer till en andra enhet som en dator om iTunes kan upptäcka dem i första hand. Om det inte händer, har du turen.

Problemet med svart skärm du har kan orsakas av ett antal möjliga faktorer. I många fall kan dålig hårdvara eller hårdvarufel orsaka att skärmen beter sig felaktigt. Ibland kan en problematisk app också göra det. Vi kan inte fastställa något specifikt iOS-fel som kan leda till en svart skärmproblem du har men det är inte omöjligt. iOS är en komplicerad programvara och det finns miljoner saker som kan gå fel med koden. Att veta den exakta orsaken till ett problem som detta är inte bara svårt, utan är ibland till och med omöjligt. Den allmänna regeln i iOS-felsökning är dock den här: om den vanliga dosen av felsökning av programvara som installation av uppdateringar och full återställning inte fungerar, måste det vara hårdvarufel.

Vi vet att du befinner dig i en svår situation just nu men om du vill lösa problemet måste du verkligen göra en fullständig återställning.

Problem 8: iPhone 6-knappar längst ner till höger fungerar inte korrekt efter skärmreparation

Hej. Min dotter har en iPhone 6. Hon tappade den nyligen och krossade skärmen. Jag betalade för att få ersättningen av skärmen. Det fungerade bra trots att det inte såg jämnt ut. Genom problem som hon har nu är att hon inte kan göra sin telefon alls att skriva in sin lösenord. Hon kan skriva in den då när det gäller att trycka gjort tror telefonen att hon trycker på tillbaka-knappen eller m-knappen. Alla andra knappar som hon trycker på är korrekta bara inte längst ner till höger. Är detta möjligen ett problem med skärmen eller något annat. Hon har försökt stänga av och slå på den igen och det är fortfarande detsamma. Finns det något vi kan försöka få det att fungera ordentligt? Tack. - Donna

Lösning: Hej Donna. Vi föreslår att du tar tillbaka telefonen till butiken som fixade den så att reparationen kan kontrolleras. Sammansättningen kanske inte utförs korrekt, eller själva ersättningsskärmen är felaktig. En tekniker måste göra en noggrann kontroll för att säkerställa att skärmen byts ut ordentligt. De kapacitiva knapparna i botten kan också placeras felaktigt vid montering så att de också behöver kontrolleras igen.

Problem 9: iPhone 6 startar inte

iPhone 6s med fysiska skador, skärmen trasig och lätt böjd över ryggen i området om simkortsfacket. Ersatt skärm, utan problem, kommer fortfarande inte att slå på eller någonting. Finns det ett sätt att testa eller se om det har skador på logikbrädan eller vad problemet kan vara att reparera? Har försökt ladda, ansluta till datorn och se till att alla anslutningar är anslutna utan resultat av något slag. Alla råd eller hjälp skulle vara bra. - Aftin

Lösning: Hej Aftin. Diagnostik för iPhone-hårdvara är komplicerad och kräver att du gör en uppsättning logisk felsökning för att utesluta möjlig faktor en åt gången. Det finns ingen officiell manual för felsökning av hårdvara för iPhone 6 men så om du vill ta det själv rekommenderar vi att du besöker andra webbplatser som hanterar en sådan förfrågan. Vår blogg innehåller inte felsökning och diagnostik av hårdvara. Vi tillhandahåller endast programfelsökning på användarnivå som de som beskrivs på den här sidan.

Problem 10: iPhone 6-appen (Active Portfolio) laddas inte, visar hela tiden att den sitter fast på sidan "väntar"

En variation på appen fastnar "väntar". Appen är "Portfolio" eller "Active Portfolio." Det verkar som om de kan ha ändrat namnet från det förra till det senare - kanske det är en del av problemet.

Hur som helst, jag har använt den här appen i över ett år. det har varit fastnat i "väntar" i ett par dagar. Eller ibland, efter en försening, säger den inte "väntar" längre, och visar appnamnet (Active Portfolio) som normalt, utom ikonen är fortfarande har grått ut.  Jag har provat alla förslag jag hittat på webben. Jag försökte starta om telefonen. Jag försökte ta bort appen och ladda ner den igen (den låter mig inte ta bort den) - den frågar mig om Jag är säker, och gör då ingenting när jag klickar på att jag är det. Jag har anslutit iPhone (6+) till min dator via kabel och försökt uppdatera den via iTunes. Jag loggade in och ut från iTunes,  Jag ändrade mitt lösenord på iTunes. Jag försökte på fyra olika wifi-nätverk. Jag återställde min telefon och återställde den från en säkerhetskopia. Den nedtonade (eller "väntar") -ikonen finns fortfarande kvar. Den andra konstiga saken - är att den här appen inte finns i min lista över appar på iTunes (under antingen dess gamla eller nya namn). Så jag vet inte om det är en del av problemet. Så några förslag? - Dvmadison

Lösning: Hej Dvmadison. Det bästa partiet som kan hjälpa dig att fixa dessa appspecifika problem är utvecklaren själv. Vi känner inte till den här appen och vi har inte heller någon kunskap om hur den är kodad. Du måste prata med tillverkaren för att få första hand, exakta felsökningsförslag.

När det gäller allmän felsökning för enheter har du redan gjort det så problemet måste antingen bero på dålig eller ineffektiv kodning, eller någon kompatibilitetsproblem med din enhet. Om den här appen övervakas av dess utvecklare och de välkomnar feedback från användare kan du kanske få en lösning från dem relativt enkelt.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.