iPhone 6-skärmen förblir svart, skärmen visar färgade linjer när de är olåsta, andra problem

För dem som söker lösningar på deras # iPhone6-problem kan det här inlägget vara till hjälp. Som vanligt täcker vi fler iPhone 6-problem och lösningar i det här materialet, så vi hoppas att du tycker att det är användbart.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #iOS-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem 1: iPhone 6-skärmen fortsätter att frysa, skärmen visar rader upptill och nedre

Min telefonskärm fryser ständigt. Det visar raderna på toppen och botten samtidigt som jag försöker dra toppmenyn och den nedre menyn öppna. Det gjorde detta för ungefär ett år sedan. Apple kunde inte ta reda på det och försökte få mig att betala för telefonen. Jag kastade en passform och de gav mig en ny. Telefonen var knappt över ett år gammal. Skärmen kan inte svara och låter mig inte röra någonting. Jag har återställt telefonen, raderat data och inställning och raderat allt innehåll och inställningar. Telefonen fungerar bra i några timmar och fungerar sedan igen. Det är så frustrerande !! Snälla hjälp. - Heather

Lösning: Hej Heather. Om problemet inträffar efter att du har installerat appar igen, är det en indikation på att en av apparna är skylden. Vi antar att din telefon inte är jailbroken men om den är det, ta bort jailbreak-programvaran och försök att skärma vilka av dina appar som är problematiska. Du kan hoppa över borttagning av jailbreak om enheten inte är jailbroken. Du måste fortfarande identifiera vilka av dina appar som orsakar detta problem med hjälp av enkel eliminering. Först vill du återställa alla programinställningar till standardvärden genom att göra stegen nedan:

 1. Öppna Inställnings- appen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Klicka på Radera allt innehåll och inställningar .
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord.
 6. Klicka på Radera iPhone .

När du har återställt enheten, installerar du appar en efter en. Eftersom du inte har någon aning om vilken app som orsakar problemet, vill du se till att du observerar telefonen efter varje installation. Detta är det enda sättet att identifiera den skyldige. Vi vet att det ser ineffektivt ut (det är det) men det finns verkligen inget annat sätt att hjälpa dig.

Problem 2: iPhone 6-skärm som visar färgade linjer när den är olåst

Jag har iPhone 6 och har nyligen bytt ut LCD-skärmen. Helt sedan dess, om jag låser upp min telefon med hjälp av Hem-knappen, kommer skärmen att låsa upp men jag ser bara färgade linjer löpa vertikalt på skärmen. Jag måste sedan trycka på låsknappen och sedan trycka på den igen för att få den normala skärmen att komma tillbaka. Jag har inte heller kunnat öppna min spellista i musikappen sedan växeln också. Appen kraschar bara. Jag är inte säker på om det sista problemet är relaterat till. - Cdrenth1

Lösning: Hej Cdrenth1. Vi kan inte tänka på någon direkt koppling mellan en eventuell botchreparation och ett musikapp-problem så se till att du försöker felsökningen för grundläggande enheter först innan du så småningom demonterar telefonen igen. Ja, du måste se till att allt är på plats, särskilt eftersom du själv bytte ut skärmen. DIY-gör-det-själv-reparationer kan ibland vara roliga och kan verka lätta att utföra men kom ihåg att du har att göra med känsliga elektroniska delar här. En felaktig eller inkompatibel komponent kan skada andra delar eller hela logikkortet, vilket i sin tur kan leda till alla möjliga problem.

Såvitt grundläggande felsökning för mjukvara, här är de saker du bör göra:

 • Tvinga om att starta om nämnda app
 • Uppdaterar appen
 • Installera om appen (om det är tredje part)
 • Installera den senaste iOS-uppdateringen
 • Gör proceduren Radera allt innehåll och inställningar

När du har tagit hand om den problematiska musikappen vill du ta itu med huvudproblemet genom att ta isär telefonen och göra följande:

 1. Kontrollera att LCD-kabeln är ansluten tätt genom att koppla bort den aktuella skärmen och starta hela skärmbytet från början.
 2. Se till att skärmen igen är korrekt ansluten till logikkortet. Varje böjning av saknade stift kan orsaka problem som sträcker sig från mindre skärmfärgning, körning av linjer antingen horisontellt eller vertikalt eller total skärmavbrytning. Om du märker en böjd stift, kontrollera noga om du kan räta ut den. Om du inte kan, eller om det saknas en stift, måste du byta ut LCD-skärmen.
 3. Om du är säker på att skärmen är ordentligt ansluten till huvudkortet, slå på din iPhone men stäng inte upp den. Detta gör att du kan felsöka ytterligare utan att ta bort skruvarna igen.
 4. Se till att kalibrera om enheten genom att starta om den.
 5. Om allt är klart, slutför reparationen och stäng telefonen.

Tänk på att om det finns några stressmärken eller brytningar i flexkabeln, kan problem utvecklas i ett senare skede så att du vill se till att skärmenheten inte skadas på något sätt. Vissa billiga iPhone-komponenter online kan vara defekta i sig själva, så om skärmen fortsätter att bete sig obehagligt igen efteråt kan du överväga att få en ny skärm för att ersätta den nuvarande.

Problem 3: iPhone 6-skärmfärger ändras efter installation av en uppdatering

Hallå. Min iPhone-skärm har plötsligt förändrats. Igår uppdaterade jag och nu är färger trasiga. När jag öppnar min telefon kommer iphone-logotypen med en rosa vs färg och telefonen öppnas. Efter det försvinner färgen. Jag slår på och stänger av telefonen. Ibland kommer det tillbaka till normalt arbete men för det mesta är skärmen skakig och min telefon öppnar några appar själv. Men det händer när skärmen inte är normal. När det är normalt, inte mörkt, händer inte dessa problem. - Seyyid

Lösning: Hej Seyyid. Om du är säker på att denna konstiga missfärgning började ske direkt efter en uppdatering måste det finnas ett okänt iOS-fel som orsakar det. Se till att du säkerhetskopierar dina filer i både iTunes och iCloud. Torka sedan av telefonen genom att göra en fullständig återställning. Här är hur:

 1. Anslut din iPhone till din dator med kabeln som medföljde telefonen.
 2. Vi antar att du kommer ihåg telefonens lösenord så ange det bara när du blir ombedd om det.
 3. Välj din iPhone när iTunes ber dig om den specifika enheten.
 4. När du är i panelen eller skärmen för sammandrag väljer du alternativet som återställer din enhet ( Återställ ).
 5. Bekräfta genom att klicka på Återställ- knappen.
 6. Vänta några ögonblick medan iTunes återställer enheten till fabriksinställningarna. Det kan också ta lite tid om iTunes kommer att behöva installera en uppdaterad version av operativsystemet.
 7. Efter denna fabriksinställning bör alla programinställningar återställas till sina standardvärden.

Vi har inte stött på det här beteendet för närvarande så det kan vara ett isolerat problem på din telefon. Se till att kontakta Apple support om det kommer tillbaka efter en fullständig återställning.

Problem 4: iPhone 6 slås inte på när den inte är ansluten efter oavsiktlig tappning

Min telefon tappades och knäcktes och fungerade inte. Jag gick till en ifixit-butik och de ersatte skärmen. Det fungerade i 1 dag och stängdes sedan plötsligt av och slås nu inte på alls om det inte är anslutet till en laddare. När den är ansluten till en laddningsenhet går den in och ut ur den vita skärmen med den svarta äpple-logotypen. Innan den slutade fungera fungerade inte wifi- och bluetooth-funktionerna och wifi-knappen var svart / gråtonad när du försökte slå på den från att glida ner från iphone. - Steven

Lösning: Hej Steven. Vi vill göra det klart att trubbiga krafter eller chock från en droppe nästan alltid leder till problem förr eller senare. I vissa fall kan ett dåligt fall inte leda till något allvarligt men eftersom din telefon slutade fungera direkt, kanske din situation inte ser bra ut i första hand. Som sagt, till och med en bra reparationstekniker kanske inte helt kan upptäcka andra problem än de som orsakar de mest uppenbara symtomen. Det är svårt att se var problemet ligger men om man inte fysiskt kan kontrollera telefonen så rekommenderar vi att du tar tillbaka telefonen till butiken som gjorde reparationen. Eftersom telefonen uppenbarligen har strömrelaterade problem, måste teknikern kontrollera alla huvudkomponenter som är involverade i telefonens strömhantering, t.ex. batteri, strömhantering, IC och hela kretsen. Eventuella fysiska skador som kan påverka dessa komponenter kan eventuellt fixas, det är därför du behöver en erfaren teknik för att ge dig råd.

Låt om möjligt låt teknikern som gjorde den första reparationen kontrollera telefonen igen eftersom han redan känner till enhetens historik.

När det gäller enhetsfelsökning (programvara) tror vi inte att det finns något du kan göra just nu. Det finns ingen mängd programjusteringar som du kan göra för att fixa en dålig hårdvara. Vi känner inte till någon webbplats som erbjuder en detaljerad guide för hur du diagnostiserar ett problem som detta. Även om du dock kan hitta en så behöver du ändå, i det minste, en del grundläggande kunskaper om elektronik för att göra några saker som lödning eller demontering av komponenter. Som sagt, låt bara någon som gör reparation för sitt levande göra jobbet åt dig.

Problem 5: iPhone SE-samtal fungerar korrekt på högtalaren men ljudet dämpat när högtalaren är avstängd

Hej. Jag har problem med att ringa på min iPhone SE. Jag kan höra folk bra när jag sätter samtalet på högtalartelefonen ... men de säger att jag verkligen är dämpad och det är svårt att höra mig. Om jag tar bort högtalartelefonen kan de höra mig bra men jag kan inte längre höra dem, de låter som om de är riktigt långt borta och jag kan knappt höra dem alls.

Jag har testat en hel del av de föreslagna korrigeringarna, som att återställa telefonen, stänga av den blå tand ... slå på och stänga av ljudavstängningsinställningarna ... Jag har rengjort mikrofonhålet, men ingenting tycks lösa problemet jag har . Jag tror inte att det är något problem med själva mikrofonen, för jag kan spela in ett röstmemo och jag kan höra mig själv helt fint.

Jag kan spela musik på min telefon och jag kan bara höra låtarna så jag kan inte säga att det är ett problem med högtalarna heller. Om jag ringer till någon eller lyssnar på min röstbrevlåda är ljudet så lågt att jag inte kan reda på någonting som den andra personen säger om jag inte sätter det på högtalaren. De enda apparna som jag har laddat ner sedan jag började ha problemet är 2 spel - pyramidspalter och mahjong.

Jag har ett Otterbox-fall på min iPhone, men jag har inte haft problem förrän nyligen, så jag tror inte att fallet blockerar högtalaren eller mikrofonen heller.

Jag kämpar för att ta reda på vad som kan vara frågan. Alla tankar eller förslag skulle uppskattas. Tack! - Cameron

Lösning: Hej Cameron. Om din inspelade röst låter som den ska vara, har du rätt; det finns inget fel med både högtalare och mikrofon. Detta måste orsakas av ett helt nytt eller okänt fel så försök att göra det vi rekommenderar för andra ovan - torka av telefonen genom att utföra proceduren Radera allt innehåll och inställningar . När du har gjort det kan du försöka replikera problemet innan du installerar någon av dina appar. Om samtal fungerar normalt när högtalare är på eller av, har vår känsla rätt, att en av apparna orsakar problemet.

Problem 6: Datum och tid för iPhone 6 kommer inte att ändras när du använder Costco-appen

Mina datumfunktioner för att hålla ut det aktuella datumet och nästa dag. Till exempel försökte idag att boka en hyrbil på Costco resewebbplats för nästa månad. Oavsett vilket datum och vilken flygplats jag placerar, kommer den alltid ut den 27 - 28 juli, idag och imorgon. En liknande fråga restaurangen webbplatsen öppet bord bara få sena tider medan på en annan telefon kunde få andra tider. En annan telefon kunde också få andra datum på resesidan för Costco. Finns det ett fel eller skadlig kod på min telefon? Behövs hjälp! Tack. - Liane

Lösning: Hej Liane. Problemet kan orsakas av ett fel, men oavsett om det är i appen eller iOS måste du ta reda på det själv. Nedan är de saker du måste göra:

Tvinga stänga appen i fråga. Ibland kan appar agera oberoende av någon uppenbar anledning men när de har startats om kan de börja fungera normalt igen. För att se om felet finns i apparna du använder, prova dessa steg:

 • Gå tillbaka till Hem-skärmen.
 • Dubbelklicka på Hem-knappen för att se de senast använda apparna.
 • Leta efter apparna i fråga genom att dra åt vänster eller höger.
 • När du hittar appen, svep helt enkelt upp för att stänga den.

Installera appuppdateringar. Om tvingande stängning av apparna inte fixar felet, se till att du kontrollerar att de är uppdaterade. Besök App Store och kontrollera om det finns en tillgänglig uppdatering. Kom ihåg att också uppdatera resten av alla dina appar.

Starta om enheten . Som att starta om appar kan ibland en enkel omstart av enheten göra underverk. Se till att göra detta om du inte har gjort det ännu.

Installera iOS-uppdateringar . Det här är ingen brainer men många mindre buggar orsakas av problem med inkompatibilitet. För att minimera buggar, se till att telefonens operativsystem också är uppdaterat. Se till att göra det till en vana att alltid säkerhetskopiera dina filer i antingen iTunes eller iCloud eller båda innan du installerar någon iOS-uppdatering.

Återställ alla inställningar . Om alla appar och iOS kör aktuella versioner för närvarande, se till att du försöker återställa inställningarna i telefonen.

 1. Gå till hemskärmen och gå till Inställningar> Allmänt> Återställ .
 2. Klicka på Återställ alla inställningar .
 3. Ange lösenordet om det presenteras.
 4. Tryck på Återställ alla inställningar för att bekräfta.

Gör en fullständig återställning. Om alla steg misslyckas med att lösa dina problem, se till att du torker telefonen ren genom att torka av telefonen ren och installera om alla tredjepartsappar. Se stegen ovan för hur du återställer din telefon helt.

Problem 7: iPhone 6 startas inte, skärmen förblir svart

Hej. Det här är faktiskt vad som har hänt med min telefon.

Så uppenbarligen laddade jag min telefon, kunde inte riktigt komma ihåg att den var på vilka procent men jag var så säker på att antalet procent skulle gå upp (indikerar att min laddare fungerar), och jag skulle svara min väns meddelande på Whatsapp . Plötsligt gick det av.

Först trodde jag att det var för att jag inte anslöt laddaren ordentligt men sedan kom jag ihåg att det bara var okej när jag såg att batteriet skulle gå upp. Så jag väntade på att Apple-logotypen skulle visas men till ingen nytta. Sedan försökte jag trycka på hemknappen och vilknappen samtidigt men det visade bara att laddningsskylten. Så jag väntade i cirka 30 minuter och försökte samma sak och det enda som min telefon har visat är att laddningsskylten. Det var tänkt att starta om och Apple-logotypen skulle visas men det är det inte. Jag vet inte vad jag ska göra just nu, snälla hjälp mig: '(- Dinie

Lösning: Hej Dinie. Ett problem med svart skärm som det du upplever kan orsakas av ett antal saker så låt oss se till att vi täcker allt. Du kanske har gjort några av de saker som finns i listan nedan så bara hoppa över dem.

Kontrollera om telefonen slås på . Håll strömbrytaren intryckt i minst 10 sekunder. Om Apple-logotypen inte visas kan det finnas ett djupare skäl till att telefonen fortsätter att misslyckas med att starta upp normalt. Dessa andra problem inkluderar en dålig strömknapp, iOS-glitch eller annan okänd maskinvarufel.

Närhetsgivare fungerar inte korrekt . Vi har känt några iPhones med problem med närhetssensor tidigare men eftersom det inte finns något sätt att testa dem direkt är det enda du kan göra åt det att starta om telefonen och hoppas att den fungerar bra. Kom ihåg att om det är ett problem med närhetssensorn, bör telefonen fortfarande visa indikationer på att den slås på (även om skärmen förblir svart), som att låta ljud för inkommande varningar eller meddelanden, eller vibrerar när den startas om. Om något av dessa två saker inträffar och skärmen förblir svart, bör du överväga att skicka telefonen in så att en tekniker kan kontrollera sensorn själv.

Håll telefonen laddad. När telefonens batteri sjunker till 0% betyder det inte nödvändigtvis att batteriet är helt tomt för energi. Det finns återstående energi kvar i batteriet för att låta batteriets krets behålla sitt minne och inställningar. Om telefonens skärm fortfarande visar laddningsikonen, se till att lämna enheten laddad i minst 2 timmar. Om det inte fungerar, se till att du också provar en annan kabel och laddare.

Återställ via DFU-läge (Device Firmware Upgrade). När din enhet startar till DFU-läge betyder det att telefonen slås på men inte har laddat iOS (operativsystem) än. Detta innebär att DFU-läget är en separat mjukvarumiljö och inte kräver iOS för att fungera. Uppstart till DFU är den ultimata felsökningen för iOS-enheter. Om du har nått denna punkt i din felsökningsstege, betyder det att du har ett mycket allvarligt problem.

Om du startar din iPhone till DFU-läge kan du ändra kärnsystemfiler och -mappar så att det i sig är riskabelt. Det kan potentiellt bygga upp telefonen och ogiltiga garantin, så om du är villig att ta den risken, följ följande steg:

 1. Anslut din iPhone till din PC och öppna iTunes.
 2. Håll ned strömbrytaren och hemknapparna i 10 sekunder.
 3. Släpp strömbrytaren men håll hemknappen tills meddelandet Enhet i återställning visas i iTunes
 4. Följ anvisningarna på skärmen för att återställa din iPhone

Kontakta Apple support. Om ovanstående lösningar inte fungerar, måste problemet vara något styrelserelaterat så att du bara vill att en utbildad professionell gör hårdvarukontrollerna åt dig.

Problem 8: iPhone 6-skärmen slås inte på, problem med svart skärm

Hej. Mitt namn är Jessica. Min iPhone 6 hade fallit igår eftermiddag och ända sedan skärmen blev helt svart. Jag har märkt att jag fortfarande kunde skärmdumpa och stänga av volymen etc. Det enda problemet var att jag bara inte kunde se min skärm eftersom det fortfarande var allt svart. Jag stängde sedan av min telefon och försökte ladda den för att se om den skulle fungera när jag slog på den igen. Men det fungerade inte och det har varit en hel dag, jag vet inte vad jag ska göra. Jag kommer att uppskatta all hjälp eller feedback, tack. - Sotelosisters

Lösning: Hej Sotelosisters. Kontrollera våra förslag till Dinie ovan.

Problem 9: iPhone 6-kameran fungerar inte när du använder Snapchat

Jag har problem med att använda min kamera på Snapchat. Jag läste din artikel för att se att omstart av din telefon kan hjälpa kameran att krascha / bara visa en svart skärm. Nu när jag har startat om min telefon står det att jag har lagt begränsningar för min kamera att inte låta den användas. Men när jag går till allmänna begränsningar är alla begränsningar av och jag har aldrig aktiverat dem. Snälla hjälp! - Kristophor

Lösning: Hej Kristophor. Händer kameraproblemet bara när du använder Snapchat? Om ja, betyder det att det är ett appspecifikt problem, ett Snapchat-problem snarare än iOS. Om du redan har försökt starta om appen (genom att stänga kraften) eller installera om den igen, bör du kontakta Snapchat för support.

Men om problemet är sant för alla appar som använder kameran, här är de saker du bör göra (i den här ordningen):

 1. installera de senaste iOS- och appuppdateringarna
 2. återställ telefonen (steg som anges ovan)
 3. återställa din iPhone (steg som anges ovan)
 4. kontakta Apple support.

Problem 10: iPhone 6 upptäcker inte beröring efter skärmbyte

Har bara ersatt en knäckt skärm mot en ersättningsskärm med digitaliserare på min iPhone 6. Gjorde detta genom att siffrorna var mycket försiktiga vid demontering och montering. Touch på skärmen fungerade felfritt på sprucken skärm men den nya skärmen verkar inte känna någon touch alls. Försökte hårt omstart, kontrollerade fyra anslutningar från skärm till kort. Se till att alla var ordentligt sittande och inte böjda. Till och med applicerade lätt tryck på anslutningar med tummen och fick fortfarande inte acceptera några beröringskommandon på skärmen. Bild på skärmen ser bra ut utan linjer eller brister. - Walt

Lösning: Hej Walt. Det bästa sättet att avgöra vad som gick fel är att ta isär din enhet igen, ta bort skärmen och kontrollera om digitaliserarkabeln är intakt. En trasig digitaliseringskabel eller flexkabel är vanligtvis orsaken till att det inte finns något problem eller delvis beröringsproblem efter reparation. Se till att det inte finns några synliga rippor i den del där kabeln utvidgas. Många oerfarna tekniker och slutanvändare krossar vanligtvis flexkabeln när de matar den från framsidan till baksidan av telefonen. Om du har anslutit flexkabeln ordentligt hela tiden, bör du överväga att få en ny digitaliserare nästa. Den nuvarande kan vara defekt, det är därför systemet inte registrerar dina beröringar alls.

Problem 11: iPhone 6 laddas inte, kommer inte att slå på

Så min telefon hade dött på mig och jag hade inget sätt att ladda ur staden förrän jag hade kommit hem. När jag kom hem anslöt jag den till väggen, såg till att den var ansluten och att allt var bra. Efter att jag anslutit den i en sekund tändes den omedelbart i några sekunder än avstängd. Jag låter det ladda hela natten fram till nästa dag jag inte skulle slå på ... försökte starta om det och det fungerade inte. Allvarligt vet inte vad jag ska göra med det. - Pua

Lösning: Hej Pua. Försök se om det laddas när du använder en annan känd arbetskabel och laddare. Om den laddas men skärmen förblir svart, försök att starta om den till DFU och återställa telefonen därifrån. Se stegen ovan.

Problem 12: iPhone 6 plus fastnat i Apple-logotypen kommer inte att slås på alls

Hallå. Så min iPhone 6 plus försvinner bara och startar om men fastnar på Apple-logotypskärmen. Det ser ut som en hel massa siffror och bokstäver längst upp eller på skärmen som ungefär som matrisen. Jag väntar vanligtvis tills den dör ut, slå sedan på den igen och det fungerar lite men gör hela processen igen. Snälla hjälp mig. - chyanne m

Lösning: Hej Chyanne m. Din fråga kan vara lik den ovan. Se till att gå igenom våra förslag till dem.

Problem 13: iPhone 6S överhettad efter en skärmbyte

Jag tappade min iPhone 6s och fick en skärmbyte från min lokala telefonreparation och nu överhettas den bara så mycket. Jag kan inte ha ljusstyrkan högre än halvvägs och använda den utan att den övervärmes. Och när jag är i telefon till någon blir det bara ännu värre. Batteriet håller inte så länge som det använde också. Kan det vara skärmen? Recensionerna för butiken och skärmarna som de använder är 4, 5 / 5-stjärniga. - Chris

Lösning: Hej Chris. Om din telefon inte överhettades innan du hade reparerat, kan det hända att reparationen som gjordes på din enhet var slarvig. Batteriet kan läcka eller det kan finnas felkonfiguration av maskinvaran under reparation. Du måste skicka telefonen tillbaka till butiken som gjorde reparationen så att de kan titta på den.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.