iPhone 6 Plus pekskärm fungerar inte på grund av "bendgate"

För ett par år sedan satte Apple sig i defensiven på grund av att # iPhone6 ​​kan böjas relativt lätt (jämfört med tävlingen) och frågan fick snabbt ett fängslande namn - Bendgate. Även om Apple gjorde vad den kunde med det här problemet, är det verkligen inte klart hur Apple avgör om en iPhone 6 kan bytas ut efter visuell mekanisk inspektion. Tyvärr, för de enheter som misslyckades med visuell mekanisk inspektion, kommer deras ägare troligen att bära reparations- eller ersättningsavgifterna, precis som vad en användare som nämns i detta inlägg troligtvis kommer att uppleva.

Innan vi fortsätter, låt oss påminna dig om att du kan kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: iPhone 6 Plus pekskärm slutade fungera efter att enheten böjdes längst ner

Jag har en iPhone 6 Plus. För några månader sedan insåg jag att beröringen ibland slutade fungera. Men när jag brukade starta om telefonen brukade den börja fungera. Nu har det slutat fungera helt och jag kan inte använda den telefon den kommer på. Hemsidan finns också, men jag kan inte sätta mitt lösenord i något så något och beröringen fungerar inte. Jag tog den till Apple och de sa att telefonen är böjd (nedre högra sidan är böjd) och ingenting kan göras åt och jag måste få en ny telefon. Finns det inget sätt att fixa telefonen. Tack. - Sana1221

Lösning: Hej Sana1221. Eftersom Apple redan har undersökt telefonen och fått reda på att själva chassiet inte är i form, är det i princip meningslöst att försöka reparera. En böjd hårdvara betyder att skärmen och / eller digitaliseraren måste ha skadats. Den böjda delen kan ha fått skärmaggregatet att sträcka sig utöver de acceptabla gränserna för anordningen som orsakat att digitaliseraren bryts.

Att ersätta skärmen själv fungerar kanske inte så bra. Beroende på hur långt bockningen av hårdvaran är kan det hända att du inte kan ställa in ersättningsskärmen korrekt. Ja, ett dåligt digitaliseringsproblem som det du behöver behöver ersättas av skärmen. Om du vill riskera att spendera för delar och reparationsavgift för ett garanterat resultat, ta telefonen till ett oberoende servicecenter och låt dem utvärdera dina chanser att få en fast enhet.

Vi förstår att du kanske har hört talas om Bendgate- problem med iPhone 6-enheter tidigare. Även om Apple erkände att det finns en chans att din iPhone 6 kan böjas om tillräckligt med kraft appliceras på den, är deras enda svar på problemet ersättning, så länge den drabbade enheten klarar en visuell kontroll naturligtvis. Om du redan har konsulterat dem om detta och de rekommenderat en ny enhet, bör du göra det.

Beroende på omständigheterna som fick din telefon att böja, kan Apple eller inte byta ut enheten gratis. Vi har verkligen inte en uppdaterad information om hur Apple hanterar böjda iPhone 6 vid skrivandet. Försök ringa deras kundtjänsthotell och se om du inte kan låta dem byta ut telefonen gratis. De kommer troligtvis fortfarande att råda dig att gå till närmaste Apple-butik så att telefonen kan kontrolleras fysiskt så att resultatet fortfarande kan vara detsamma för dig. När det gäller att fixa den skadade digitaliseraren måste du antingen reparera enheten eller få den bytas ut.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.