iPhone 6 Plus Ljudnivå för låg, ljud fungerar inte

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie #Apple # iPhone6Plus. I den senaste delen kommer vi att ta itu med en specifik fråga som några av våra läsare står inför med den här enheten och det är ljudproblemet. Den här enheten kanske inte har sitt ljud fungerar eller så kan ljudet vara för lågt. Om du har skickat ett ljudrelaterat problem som du vill ha hjälp med så bör du fortsätta läsa eftersom vi tacklar ljudnivån för iPhone 6 Plus för lågt, ljudet fungerar inte.

Om du äger en iPhone 6 Plus eller någon annan iPhone-modell för den delen ska du kontakta oss genom att använda detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

iPhone 6 Plus Ljudnivå för låg

Problem: Hej, Sedan jag ägde den här telefonen har jag upplevt mycket låga ljudnivåer från headsethögtalaren (högtalaren du placerade mot örat, inte högtalaren som ligger nära mini-jackingången). När jag ringer någon kan jag knappt höra dem, även om volymen är inställd på maximalt. Högtalaren fungerar bra, så tror du att det är en felaktig högtalare eller kanske ett programvaruproblem? Investerar jag tiden / pengarna i att se en tekniker på min telefon eller finns det något du kan föreslå? All hjälp kommer att uppskattas. Skål.

Lösning: Det första du behöver göra är att se till att ingenting blockerar högtalaren. Har din telefon ett fall? Har du ett skärmskydd installerat? Om du gör det kan du försöka ta bort detta eftersom det vanligtvis blockerar volymen.

Kontrollera därefter noggrant högtalarens öppning om det finns en smuts eller skräp. Om det behövs bör du rengöra den med en burk med tryckluft. Du kan också använda en mjuk borstad borste för rengöring.

Du kan också försöka aktivera hörapparatläget på din telefon och se om det gör någon skillnad. För att göra detta går du till Inställningar> Allmänt> Tillgänglighet> Hörapparater.

Du bör också starta om telefonen och sedan kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Om ovanstående felsökningssteg misslyckas med att lösa problemet bör du ha din telefon kontrollerad hos ett auktoriserat servicecenter.

iPhone 6 Plus-samtal kan inte höras

Problem: Ingen kan höra mig när jag ringer dem om jag inte talar.

Lösning: Kontrollera och se till att ingenting är anslutet till telefonens headsetuttag. Om du ser hörlursikonen på skärmen även om det inte är anslutet hörlurar kan det orsaka problemet. Lös problemet först genom att sätta in och ta bort ett par hörlurar upprepade gånger i headsetuttaget. Du kan också försöka starta om eller återställa telefonen om hörlurarikonen sitter fast.

Kontrollera headsetuttaget om det finns tecken på smuts eller skräp. Rengör vid behov detta med en burk med tryckluft.

En annan faktor som kan orsaka problemet är om Bluetooth-funktionen på din telefon är påslagen och din telefon är ansluten till en Bluetooth-högtalare. Stäng av enhetens Bluetooth och kontrollera sedan om problemet försvinner.

Om problemet fortfarande kvarstår föreslår jag att du säkerhetskopierar dina telefondata och återställer din telefon som en ny enhet.

Om ovanstående felsökningssteg misslyckas ska du ta din telefon till ett auktoriserat servicecenter och kontrollera det.

Engagera med oss

Om du har några problem med din iPhone kan du gärna kontakta oss genom att använda detta formulär. Vi kommer att ge dig gratis teknisk support angående problemet du står inför med din enhet. Se bara till att tillhandahålla så mycket information som möjligt så att vi kan göra en korrekt diagnos.