iPhone 6, iPhone 6 Plus-kameran är suddig och fungerar inte korrekt

Det har ökat antalet # iPhone6- och # iPhone6Plus-kamerarelaterade problem som nådde oss nyligen så vi beslutade att publicera ett nytt inlägg för att lösa problemet. Om din iPhone 6, iPhone 6 Plus-kamera är suddig och inte fungerar korrekt, läser du rätt tråd.

För alla iPhone- eller iOS-relaterade frågor eller problem, vänligen kontakta med hjälp av länken längst ner på sidan.


Problem nr 1: iPhone 6 Plus-bilder är out-of-focus

Hej. Jag såg din artikel på webben och skulle vilja ta dig med på ditt erbjudande om teknisk hjälp.

Jag älskade iPhone 4 för kameran, och jag var stolt över att få iPhone 6 Plus för att den skulle ha en så stor kamera, men kameran är så hemsk att jag inte ens vill ta bilder längre.

Porträtt är de värsta: de är väldigt korniga och det ser ut som en dålig akvarellmålning. Färgerna på huden är verkligen fula också. Jag har ungefär hundra men den här är typisk. Det var i fokus-tappad fokus– och jag förstår att djupet i fältet är mindre, men det är inte problemet - om det var ur fokus skulle någon plats på fotot vara i fokus, eller hur? Jag menar inte på varje foto, men i alla porträtt som jag har tagit - jag tror att mitt fokus är ok men kanske är det det. Jag använder dock fokusknappen eller fokuslåset och det är precis samma sak.

Apple sa att det var ett hårdvaruproblem och ersatte telefonen omedelbart (även om jag hade tillbringat tio månader på att försöka se vad jag gjorde fel!). Ersättartelefonen är precis densamma.

Min iphone 4 tar mycket trevligare foton.

Vet du vad vi har fel? Jag har gjort alla regelbundna felsökningar för att återställa och konfigurera som ny telefon och detta är en riktigt helt ny telefon ändå. Tror du att jag någonsin kommer att kunna njuta av min dyra kameratelefon?

Uppskatta all hjälp du har.

Bilden nedan togs idag. Det kan vara lite beskuren men inte mycket om så är fallet. För mig är det ett hemskt foto av en vacker tjej-kornig, hår smälta ihop som färg, ser ut som ett skägg av fuzz. Tack! - JW

Lösning: Hej JW. Apple erkände att några av deras iPhone 6-enheter som skickades mellan september 2014 och januari 2015 drabbades av hårdvaruproblem för kameran, vilket orsakade att foton som tagits av den bakre kameran ser ut ur fokus eller suddiga. Enligt Apple är en komponent i iSight-kameran skylden för problemet, vilket mycket väl kan vara fallet med din ersättartelefon.

Eftersom vi inte har något sätt att veta om ersättartelefonen ingår i de berörda enheterna eller inte, vänligen gå till Apples webbplats och kontrollera serienumret. När du har angett serienumret på deras webbplats ska det meddela dig om enheten kan ersättas eller inte. Om så är fallet, kan du gå tillbaka till Apple-butiken eller kontakta deras tekniska supportteam för att få utbytbar kamera. Det här är ett Apple-initiativ, så att det inte går att ringa din operatör för en ersättning.

Ersättningsprogrammet för iSight-kameran är upp till 3 år från och med köpdatumet. Denna treåriga ersättningsgaranti gäller endast defekta iSight-kameror och inte för andra telefonproblem. Det ändrar inte standard ett års garanti för enheten.

Problem nr 2: iPhone 6 bakkamera tar suddiga bilder

Hallå! Den bakåtvända kameran på min telefon verkar vara suddig. Det kommer bara att fokusera på saker en tum eller två bort. Det kommer inte att fokusera på något mer oavsett hur många gånger jag pekar på skärmen för att fokusera. Men den främre vända kameran fungerar bra. Jag tog min telefon till Apple Store och erbjöds ingen hjälp. Några idéer om vad som kan göras för att fixa detta? - Laura

Lösning: Hej Laura. Se vårt förslag för JW ovan för att kontrollera om din telefon också lider av samma maskinvarufel. Om det inte täcks av iSight-kamerans ersättningsgaranti, överväg att göra några grundläggande felsökningssteg. Nedan följer några saker du kan prova:

 • Se till att linsen är klar och att smuts eller skräp inte blockerar det.
 • Ta ut alla höljen från tredje part du använder (om tillämpligt). Vissa metalliska fall från tredje part kan störa mekanismen för den optiska bildstabiliseringsfunktionen.
 • Stäng av HDR eller ställ den helt enkelt på Auto för att undvika dubbla exponeringar och ljusa färger i bilder.
 • Lär dig hur du justerar fokus för ett objekt på förhandsvisningsskärmen. Att hålla kameran stadig medan du försöker fotografera är ett bra sätt att säkerställa fokuserad bild. Du kommer att märka skärmpulsen eller gå in och ur fokus när kameran justeras automatiskt.
 • Överväg att använda en tredjeparts kamera-app så att du kan jämföra utgången från aktie-appen med en annan app. Ibland kan till och med en subtil förändring göra stor skillnad för vissa användare.
 • Återställ din iPhone-inställningar till standardvärden, särskilt kamerainställningarna.
 • Försök att uppdatera telefonens operativsystem om det finns programvarupatcher som gäller för iSight-kameran.

Problem nr 3: iPhone 6 fastnat i Apple-logotypen och kamera-appen laddas inte

Min barn tog tag i min telefon och jag är inte riktigt säker på vad hon gjorde. Det verkar för mig, hon kom in i kamera-appen och lyckades zooma in waaaayyy. Så nu är det som om min telefon försöker fokusera och bearbeta. När jag gör en hård återställning (trycker på sömnknappen och hemknappen samtidigt) får jag Apple-logotypen och skärmen ser bra ut. Så fort den startas om, blir skärmen svart igen, med sporadiska ljusfläckar som om det har zoomat in. Jag har försökt trycka på hemknappen två gånger för att se om det får upp mina öppna appar så att jag kan stänga kamera-appen, men det gör ingenting. Jag försökte hålla ner hemknappen för att se om jag kan få Siri, men jag har telefonen i flygplansläge så att mitt barn inte kan ringa några telefonsamtal. Några idéer? - Amy

Lösning: Hej Amy. Om din telefon misslyckas med att ladda huvudmenyskärmen efter en mjuk återställning (genom att hålla in viloläge och hemmaknappar), har du inget annat sätt att fixa den än att återställa standardinställningarna via iTunes. Tyvärr, om du inte har säkerhetskopierat dina data innan problemet, kommer du troligtvis att förlora dem alla under processen. Om du vill veta hur du återställer telefonen via iTunes är här stegen för att göra det:

 • Använd en USB-kabel för att ansluta din iPhone till din dator.
 • Håll hem- och strömknapparna intryckta i 10 sekunder.
 • Släpp strömbrytaren efter 10 sekunder men släpp inte hemknappen.
 • När en iTunes-popup visar att en enhet är i DFU-läge, släpp Hem- knappen.
 • Klicka på Återställ iPhone- alternativet för att påbörja återställningen.

Problem 4: iPhone 6 framkamera fungerar inte

Jag har en iPhone 6 och min frontkamera har slutat fungera. När jag tar en bild och vänder den till framsidan är det bara en tom skärm. När jag FaceTime visas en tom ruta i hörnet där jag brukar vara och ingen kan se mig. Kameran fungerar själv när den inte är i frontläge. Vänligen meddela. - Shannon

Lösning: Hej Shannon. Om omstart av din iPhone inte gör någon skillnad, kan den främre kameran på din enhet helt enkelt ha misslyckats. Om så är fallet, finns det ingenting du kan göra i slutet på annat sätt än att gå till en Apple-butik för att få hjälp eller ring din operatör för utbyte (såvida du inte riskerar att upphäva maskinvaregarantin och byta ut främre kameran själv).

Om du vill byta ut kameran själv, använd Google för att leta efter resurser och guider online. iFixit webbplats erbjuder användbara tips för att göra saker som det här så att du kanske vill besöka deras webbplats.

Problem nr 5: iPhone 6 fram- och bakkameror fungerar inte

Jag har haft problem med kameran på min telefon. Det fungerar inte när du försöker ta ett foto från fram- eller bakkamera och fungerar inte med appar som SnapChat. Men min telefon kamera fungerar när FaceTiming men jag kan inte förstå varför eller hur. Alla råd skulle uppskattas mycket. - Dani

Lösning: Hej Dani. Vi behöver mer information bortsett från den problembeskrivning du tillhandahåller här för att vara till hjälp. Får du ett felmeddelande när du försöker ta ett foto med någon av kamerorna? Har du tillräckligt med lagringsutrymme kvar för att spara bilder? Kan du ta bilder med andra tredjepartsappar (andra än SnapChat och aktiekamera-appen)?

Svara på dessa frågor så försöker vi se vad vi kan göra för att hjälpa till i vårt nästa inlägg. Obs! Se till att du försöker följa upp en tidigare fråga så att vi får meddelande om att uppdatera det här inlägget också. Tack!

Problem 6: iPhone 6 bakkamera slutade fungera

Min bakkamera fungerar inte, även om jag kan se skärmen. Det tar bara ingen bild. Men ganska intressant fungerar videoalternativet, så jag kan fotografera videor med den bakre kameran men kan inte ta bilder! Den främre kameran (selfie-kameran) fungerar också perfekt. Jag trodde först att det hände något med min bakkamera, sedan insåg jag att jag kan spela in videor med samma kamera. Jag tog min iPhone till Apple-butiken, de sa till mig att minnet är fullt. Därför kan jag inte ta bilder, även om deras svar inte tillfredsställer mig (i så fall, hur kan jag spela in videor?) Jag tömde minnet, men ändå kan inte ta bild med den bakre kameran. Om du har någon aning om att lösa det här problemet blir jag så glad. - Gulenay

Lösning: Hej Gulenay. Det kan finnas en fast programfel som orsakar detta sällsynta kameraproblem. Om du vet hur du återställer eller återställer din iPhone är nu den bästa tiden att göra det. Om du inte har provat det tidigare är här stegen:

Så här återställer du alla inställningar i en iPhone 6

Vi rekommenderar att du återställer alla dina iPhone-inställningar till fabriksinställningar för att säkerställa att allt är tillbaka till lagerinställningen. Detta är särskilt användbart om du har ändrat vissa kamerainställningar av misstag.

 • Gå till och tryck på Inställnings- appen.
 • Tryck på Allmänt .
 • Gå till botten av skärmen och tryck på Återställ .
 • Klicka på Återställ alla inställningar för att återställa standardinställningarna för allt (tangentbordsordlista, nätverk, hemskärm, plats och integritet, bland andra.

Om en återställning inte kommer att göra någon skillnad, fortsätt med att återställa din iPhone.

Hur du återställer en iPhone 6

Om du gör den här proceduren raderas allt som är sparat i telefonens interna lagring. Se till att skapa en kopia av alla dina viktiga filer (foton, videor, kontakter, musik) innan du fortsätter. Nu är här stegen för att återställa din iPhone:

 • Välj en säkerhetskopieringsmetod ( iCloud eller lokal säkerhetskopia på din dator) för att spara dina personliga filer.
 • Om du vill välja iCloud går du bara till Inställningar> iCloud> Säkerhetskopia .
 • Om du vill spara en kopia till din lokala iTunes-app på din dator öppnar du iTunes-appen> Arkiv> Enheter> Säkerhetskopia .
 • Koppla bort ditt Apple / iCloud-ID från din enhet genom att gå till Inställningar> iCloud > stäng av Hitta min iPhone . Den här processen är användbar om du planerar att sälja din enhet efteråt. Annars kan du bara hoppa över det här.
 • Under iTunes klickar du på alternativet Återställ iPhone .

Obs! Om dessa lösningar inte fungerar kan du anta att du har ett maskinvarufel i kameran. Överväg att ringa Apple teknisk support eller besöka deras butik för en begäran om reparation eller utbyte. Du kanske också vill kontakta din operatör för all hjälp.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.