iPhone 6 digitizer slutade fungera efter skärmbyte, ghosting problem, andra skärm problem

En trasig skärm är ofta en av de vanligaste problemen som många användare använder. I det här inlägget idag diskuterar vi några scenarier av # iPhone6-skärmproblem och deras lösningar. Förhoppningsvis hittar du något användbart i det här.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #iOS-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem 1: Problem med iPhone 6S-skärmspelet, fryser

God morgon. Mitt problem är med en iPhone 6 S plus som tillhör en arbetskamrat. Han hade brutit sin skärm så jag beställde en ny LCD och pekskärm till honom. Jag lägger in det för honom. Han gick bort lycklig, men han har precis berättat för mig att skärmen fryser upp och jag tror att ni kallar det spöke. Så telefonen verkar göra sitt eget tror jag. Kan du snälla meddela mig om eventuella korrigeringar? Tack så mycket. - Steve

Lösning: Hej Steve. Ghosting, även känd som inbränning eller inbränning av bilder, hänvisar till en till synes duplicerad bild på skärmen eller missfärgning oavsett om du bläddrar i bilder, använder en app eller till och med när du inte gör något på hemsidan. Den främsta orsaken till detta skärmfenomen beror på ojämn användning av fosforföreningar som avger ljus som skapar den bild du ser på skärmen. I en idealisk situation bör dessa fosforföreningar producera samma mängd ljus för att visa en bild korrekt. Om det inte händer visar skärmen bildskugga, missfärgning eller ojämna nyanser i vissa delar.

Tyvärr kan spöke bara förhindras. När den har visat sig är den permanent och det enda sättet att fixa det är genom att byta ut skärmen.

Vi vet inte om du verkligen har ett spökproblem eller ett frysande iPhone-problem (de två är distinkta). Om det är det sistnämnda, finns det en chans att frysproblemet kan vara en biverkning av reparationen du har gjort, eller det direkta resultatet av ett felaktigt moderkort som också orsakade att den inledande skärmen gick i första hand. Om frysproblemet inte försvinner efter att du har bytt ut den aktuella skärmen, bör du ha ett allvarligare hårdvaruproblem till hands. Detta innebär att det kan vara praktiskt att helt enkelt få en ny telefon än att överväga att byta moderkortet.

Problem 2: iPhone 6-skärmen har linjer, kommer inte att slås på efter vattenskador

Hallå. Jag har en iPhone 6 som tappades i vatten. Ingen annan skada än att bli våt. Skärmen hade linjer i den innan den inte fungerade alls. Jag fick en ny skärm och installerade den men den har vertikala svarta / grå / vita linjer och den svarar inte på beröring. Peknings-ID fungerar inte för att låsa upp det och pekplattan fungerar inte för att sätta in min kod för att låsa upp den. Jag har anslutit saker igen och borstat anslutningarna försiktigt 2-3 gånger men ingenting hjälper.

Jag köpte Apple-skärmen på eBay. Jag är frustrerad och vet inte vad jag ska göra. kan jag få några råd snälla? - BIll W

Lösning: Hej BIll W. Vattenskador är nästan alltid en dödsdom för alla elektroniska enheter, även för dem med vattenresistensskydd som iPhone 7. Men till skillnad från iPhone 7 är din enhet inte vattenskyddad alls, så om den var nedsänkt i vatten även för bara en sekund måste vatten eller fukt ha hittat sin väg in i huvudkortet eller i andra områden. Att ersätta skärmen fixar inte de andra trasiga hårdvarukomponenterna. I en idealvärld ska du göra följande direkt för att minimera skadan:

 1. Stäng av mobilen.
 2. Demontera enheten genom att öppna den.
 3. Ta bort batteriet (detta är mycket viktigt; att låta ett batteri förbli anslutet till ett vått moderkort kan göra att andra komponenter kan skada dem permanent).
 4. Koppla bort varje montering och moderkort.
 5. Blötlägg allt i en speciell alkohollösning, särskilt om telefonen var nedsänkt i saltvatten eller lerigt vatten. Se till att du sköljer enheten och dess demonterade delar noggrant för att ta bort eventuellt återstående vatten.
 6. Torka allt genom att lägga dem i en påse med ris i flera dagar, placera det en förseglad påse med kiselgel inuti eller genom att använda några professionella torkprodukter som vanligtvis finns i butiker som handlar med våta prylar. Att torka enheten med ris eller kiselgel kan ta flera dagar så om du vill påskynda processen måste du använda professionella verktyg.

Stegen ovan är bara de grundläggande räddningsstegen som du borde ha gjort direkt. Att inte göra dem för närvarande sätter enheten större risker för permanent skada. Tyvärr, när hårdvaran har skadats, kommer du bara att kunna fixa den genom att antingen byta ut den specifika komponenten eller helt enkelt byta ut hela telefonen med en ny.

Om du vill veta hur omfattande skadorna är, låt en professionell göra det åt dig.

Problem 3: iPhone 6 digitizer slutade fungera efter skärmbyte

Digitaliseraren slutade arbeta på fabriksskärmen. Jag beställde ny skärm och ersatte den. Nu har jag varit tvungen att helt gå tillbaka telefonen till fabriksinställningarna. Men skärmen känner fortfarande inte känslan. Jag har rengjort skärmen. Jag har tagit bort rosa plastfolie från den nya LCD-skärmen. Jag har gjort allt jag har läst att göra men ändå inget svar. Det fungerade faktiskt när jag glömde att sätta plattan på som täcker LCD-digitaliseringssele. Men när jag insåg att jag glömde att lägga den delen på öppnade jag den, applicerade plattan och stängde den. Återställ det igen med fortfarande till ingen nytta. - Paul Price

Lösning: Hej Paul. Förlust av beröringskänslighet eller total frånvaro av pekskärmsfunktionen efter en reparation orsakas vanligtvis av en skadad flexkabel. Det finns tre huvuddelar i en skärmmontering - LCD, digitizer och flexkabel. Ibland skadar onerfaren tekniker eller användare en av digitaliserings- eller flexkablarna under installationen av LCD eller digitizer, så vi föreslår att du tar isär din telefon igen och ser till att du kontrollerar nämnda kablar. Varje flexkabel är viktig och att rippa en kan leda till ett allvarligt hårdvarufel. Du vill se till att varje flexkabelanslutning är ordentligt ansluten. Om problemet fortsätter efter det kan digitaliseraren du köpte vara defekt, eller det är något fel med en av digitizer flexkablarna.

Problem 4: iPhone 6 startar om slumpmässigt, laddas inte efter skärmbyte

Hej. Jag har en iPhone 6. Den har nyligen reparerats sedan skärmen släpptes. Efter ett par månader, för ungefär en vecka sedan, när min telefon går ungefär 20%, fortsätter min skärm att blinka och stängas av. det har börjat ändra färger och bli tråkig med olika färger. Ibland vaknar det inte och jag måste trycka på låsknappen och honom-knappen som 10 gånger och jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Snälla hjälp mig! - Dan

Lösning: Hej Dan. Liksom vattenskador kan den onödiga chocken från en oavsiktlig nedgång eller påverkan leda till alla möjliga problem. I vissa fall kommer problemet att synas direkt medan andra enheter kanske inte visar någonting alls. Och så finns det de som verkar fungera normalt efter en tid men som plötsligt misslyckas utan någon uppenbar anledning.

Eftersom du uppenbarligen skadade telefonen fysiskt på något eller annat sätt tror vi att det inte kommer att hjälpa någon programfelsökning. Men för att vara på den säkra sidan kan du försöka torka av telefonen ren för att återställa den till dess standardinställningar och se vad som händer därifrån. Se till att du säkerhetskopierar allt i iTunes eller iCloud innan du återställer enheten till fabriksinställningarna (om det fortfarande kan göras för närvarande). Följ de här stegen för att återställa din iPhone 6:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord.
 6. Klicka på Radera iPhone.

Nu när din telefon har torkats bör allt vara tillbaka till det normala om huvudorsaken är mjukvarorelaterad. Om problemet kvarstår, låt en mer erfaren tekniker kontrollera maskinvarans status.

Problem 5: iPhone 6-skärm som visar linjer och missfärgning

Skärmen började släckas, du kan se vitt ljus som kommer från det i ett mörkt rum, jag tejpade det tills jag kan fixa det så släppte jag det och nu flimrar skärmen men när skärmen flimrar finns det horisontella linjer och vad som än är på skärmen är halvvägs ner på skärmen som flimrar såväl som att bilden är på skärmen. Kan detta vara LCD-skärmen eller något annat? Tack. - Seren

Lösning: Hej Seren. Ja, det är definitivt ett LCD-problem, och möjligen några skärmmonteringsrelaterade problem. Färgfärgningar och körlinjer är de mest uppenbara tecknen på en dålig skärmmontering. Om du tror att du kan hantera, besök Youtube och titta på några videor om hur du byter ut en iPhone 6: s skärmmontering. I annat fall låt någon som reparerar för livet göra det åt dig.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.