iPad Pro 10.5 mot Samsung Galaxy Tab S4 Bästa jämförelse av surfplattor

En av de största rivaliteterna i teknikvärlden är kampen mellan Android och iOS. iPhone- och iPad-användare över hela världen ropar att iOS är bättre, men den mer tekniska och hårdvaruintresserade publiken har inget annat än att förakt för Apples så kallade "avstängda" och "det fungerar bara" -system.

ProduktvarumärkenamnPris

ÄPPLEApple iPad Pro (10, 5-tums, Wi-Fi, 512 GB) - Space GreyKolla pris på Amazon

SamsungSamsung Electronics SM-T830NZKAXAR Galaxy Tab S4, 10, 5 ", svartKolla pris på Amazon

Som sagt, den rivaliteten tas med i några av de avancerade surfplattorna på båda sidor av staketet, med människor som undrar vad iPad Pro (10, 5-tums modell) kommer att kunna göra för dem som Samsung Galaxy Tab S4 inte kan, och tvärtom också. Vi är här för att få dessa frågor och argument att vila i vår jämförelseöversikt.

Vi slår de två surfplattorna mot varandra och delar upp alla aspekter av var och en för att hjälpa dig att fatta ett mycket bättre och mer informerat beslut under köpprocessen. Så, utan vidare, låt jämförelsen börja!

Design

iPad Pro

Apples senaste iPad Pro kan faktureras som 11 tum, men den faktiska skärmstorleken är 10, 5 tum. Denna lilla skillnad är ett mindre klagomål, särskilt när du tänker på hur vacker designen är i den senaste versionen av iPad Pro. Du kan dock få en modell med en 12, 9-tums skärm för mer fastigheter, men det kommer till ett högre pris.

Den senaste iPad Pro är den senaste med en nära skärmslös skärm, vilket ger dig mer skärmfastigheter än någonsin varit tillgänglig tidigare. Som sagt, framsidan av iPad Pro har nästan hela skärmen.

Baksidan av iPad Pro är ganska standard så långt som Apple-enheter går. Du får det borstade aluminiumutseendet med Apple-logotypen i mitten. Nära till vänster uppe på iPad Pro finns en ny, utskjutande kamera, som kan några vackra stjärniga foton - överraskande för en surfplatta!

Längst ner på iPad Pro finns en delad högtalargaller, med en USB-C-port som sitter mellan de två sidorna. Du ser en högtalargrill längst upp på ramen, liksom en strömbrytare längst till vänster. Det finns också volym upp- och nerknappar på vänster sida av ramen.

Apple kanske har tagit bort hörlursuttaget i sina iPhone-modeller, men det finns kvar på iPad Pro.

IPad Pro har en magnetfäste på en av sidoramarna, som är där för sömlös och enkel fästning av ett tangentbordskåp.

Totalt sett är iPad Pro exceptionellt smal, vilket gör det enkelt att resa med. Apple erbjuder det också i fyra färger - guld, roseguld, rymdgrå och silver.

Samsung Galaxy Tab S4

Galaxy Tab S4 är, som du kan föreställa dig, en natt- och dagskillnad jämfört med iPad Pro. Du får också en 10, 5-tums skärm här, men vissa rimligt tjocka ramen smälter inte in med skärmen väl.

På höger sida av ramen finns strömbrytaren och volymknapparna uppåt och nedåt. Liksom iPad Pro har den en USB-C-port för dina laddningsmöjligheter.

I likhet med iPad Pro finns det en magnetisk anslutning på en av sidorna på Galaxy Tab S4, vilket gör det möjligt att få en smidig och sömlös anslutning för ett tangentbordskåp eller typ omslag.

Galaxy Tab S4 har en högtalargrill på botten, som drivs av Dolby Atmos Surround för en unik, filmliknande ljudupplevelse. Det finns också ett hörlursuttag som du kan använda för ett par hörlurar eller trådbundna öronsnäckor.

Samsungs surfplatta erbjuder inte en hel del färgalternativ, kommer bara i svart eller grått.

Visa

iPad Pro

Som vi nämnde redan har iPad Pro en 10, 5-tums skärmdesign. Den använder Apples nya panel för flytande näthinnan, som ger dig en utmärkt, skarp, tydlig tydlighet - bättre än någonsin tidigare.

Med den nya iPad Pro kan du enkelt se dessa Ultra HD 4K-foton i deras högsta upplösning, så att du kan se varje liten detalj. Med den här nya iPad Pro-uppdateringen skulle vi säga att skärmkvaliteten liknar den nya MacBook Pro 15-tums än någonting!

Texten är skarp, och du kan se fantastiska och uppfriskande bilder när du tittar på filmer, spelar spel eller tittar på vanliga videor via något som YouTube.

IPad Pro: s 12, 9-tums modell kommer med samma skärmdesign. Det vackra med den större modellen är att det inte bara är en större skärm utan också en förbättrad upplösning, så att skärmen förblir skarp, liten eller stor.

Galaxy Tab S4

Som ni vet har Samsung Galaxy Tab S4 också en 10, 5-tums skärm men använder Samsungs egen Super AMOLED-panel. Detta ger dig några djupa och livliga färger, men du kommer inte nödvändigtvis att få samma skärmklarhet som visas på iPad Pro.

Du får fortfarande utmärkt tydlighet och hög upplösning; Emellertid är det få displaypaneler som kan slå visningsförmågan hos näthinnan, än mindre den flytande näthinnan.

Färgerna är djupare med Super AMOLED, så många av dina mörkare färgpaletter kommer att se utmärkt på denna skärm.

Hårdvara

iPad Pro

IPad Pro är utrustad med Apples 10X Fusion-chip, som kan hantera massor av stress. Det är utmärkt för aktiviteter med flera uppgifter och flera fönster, som iPad Pro är designad för att hantera.

Det finns en co-processor i iPad Pro, som inte hjälper till med allmänna uppgifter men är helt utformad för att hantera Apple Pencil-funktionalitet. Det är där Apple Pencil-precisionsspårning kommer från, liksom alla dina ritningsförmågor och mer.

Apple delar vanligtvis inte hur mycket RAM som finns i sina surfplattor, men iOS verkar hantera minnet särskilt bra i iPad Pro-surfplattan. Beroende på vilken modell du väljer har iPad Pro dessutom 802.11ac Wi-Fi och / eller LTE-mobildata.

Det finns ett batteri inuti, som varar 10 timmar med direkt användning; dock laddas det ganska snabbt tack vare USB-C snabbladdningsteknologi. I våra verkliga tester kan batteriet hålla mycket längre än de angivna 10 timmarna, beroende på hur krävande du är med det. Det håller en laddning väl.

Galaxy Tab S4

Samsung Galaxy Tab S4 är utrustad med den populära och välkända Qualcomm Snapdragon 835-processorn. Det är en octa-core-processor så att den kan hantera en hel del efterfrågan på bearbetning, inklusive aktiviteter med flera fönster.

Samsungs surfplatta är utrustad med 4 GB RAM, samt 64 eller 128 GB lagringsutrymme. Det finns en microSD-plats, som kan utöka lagring upp till 512 GB. Det är något som iPad Pro inte har.

Det finns ett 7 300 mAh batteri inuti, vilket beroende på användning borde kunna hålla mellan 8 och 10 timmar rakt. Det laddas ganska snabbt tack vare USB-C snabbladdning.

En av de unika sakerna med Galaxy Tab S4 är att den levereras med en S-Pen med ditt köp, så till skillnad från iPad Pro behöver du inte köpa pennan separat.

När det gäller trådlös anslutning stöder Samsung Galaxy Tab S4 Wi-Fi 802.11ac. Det nämns inget LTE eller mobilstöd av något slag.

Kamera

Kameran är inte den mest avgörande delen av dessa surfplattor, men det är värt en snabb omnämning.

iPad Pro

IPad Pro har en 12-megapixel bakåtvänd kamera. Den sticker ut från iPadens kropp lite men kan ta några underbara foton. Det finns en 7-megapixel framkamera för videosamtal och liknande.

Galaxy Tab S4

Galaxy Tab S4 har inte en bakkamera alls. Istället finns en främre 8-megapixelkamera för videosamtal och liknande.

Tillbehörsstöd

Tillbehörsstöd kan vara en av de mest kritiska delarna av iPad Pro och Galaxy Tab S4, och lyckligtvis finns det många fantastiska tillbehör för båda surfplattorna.

iPad Pro

Speciellt för iPad Pro har Apple flera tillbehör tillgängliga. Det finns Apple Pencil, som är en pennan för surfplattan. Du kan använda för att rita digital konst och mer, tack vare hur exakt det är, såväl som de många tillgängliga ritningsalternativen. Med Apple Pencil kan du också kontrollera vissa appar.

Det finns också Apple TypeCover, som förvandlar din iPad Pro till en bärbar dator. Det gör att du kan skriva, vilket gör det idealiskt för att skapa dokument, skicka e-post och mer.

Det finns massor av andra tillbehör för iPad Pro på marknaden också, men det är de två mest populära valen.

Galaxy Tab S4

Samsung Galaxy Tab S4 har också ett utmärkt tillbehörsstöd. Tabletten levereras med en pennpenn direkt ur lådan. Det är inte så exakt och välbyggt som Apple Pencil, men det får jobbet gjort.

Du kan köpa en TypeCover för att gå med Galaxy Tab S4, som förvandlar den till en bärbar datorliknande maskin. Det finns en från Samsung, liksom massor av alternativ på marknaden idag.

Galaxy Tab S4 har massor av tillbehör tillgängliga - en snabb sökning på Amazon visar dig en enorm mängd val.

Dom

Som ni ser finns det många skillnader mellan Apples iPad Pro och Samsungs Galaxy Tab S4. Vi tror att den tydliga vinnaren här är iPad Pro, eftersom den har mycket bättre mjukvarusupport samt bättre tillbehör totalt sett. Det är lite mer långvarigt, och om du har andra Apple-enheter är den sömlösa integrationen som iOS ger oöverträffad.

Vi bör nämna att iPad Pro är på väg att få en stor uppgradering i höst med sitt operativsystemlansering - iPad OS. iPad OS kommer att göra iPad och iPad Pro lite mer flexibel, vilket i princip gör det enkelt att byta ut din bärbara dator med något bärbart som iPad Pro.

ProduktvarumärkenamnPris

ÄPPLEApple iPad Pro (10, 5-tums, Wi-Fi, 512 GB) - Space GreyKolla pris på Amazon

SamsungSamsung Electronics SM-T830NZKAXAR Galaxy Tab S4, 10, 5 ", svartKolla pris på Amazon