iOS 13 tips och tricks: Hur man använder skärmtid och ställer in appgränser

Den nya iOS 13-uppdateringen släpptes den 19 september 2020. Tillsammans med alla andra ändringar och förbättringar med den nya uppdateringen är en viktig funktion skärmtid och möjligheten att ställa in gränser för app, men skärmtid har redan lagts till av Apple i iOS 12.

Vad är skärmtid? Det är en iPhone-funktion som visar hur mycket tid du spenderar på din iPhone och vilka appar du vanligtvis använder mest. På så sätt kommer du att vara medveten och kan på något sätt ha en liten uppfattning om din iPhone dagligen eller veckovis användning. I grund och botten spårar du hur mycket tid du spenderade på din iPhone som visar dig den dagliga genomsnittliga användningen. Visar hur mycket tid du spenderade, dvs underhållning eller socialt nätverk dagligen eller veckovis. Att använda användningsinformationen är också ett perfekt sätt att hjälpa dig balansera vilka appar du alltid ska använda än appar du normalt inte använder.

En viktig funktion i skärmtid är dess förmåga att ställa in gränser för appar. Ställa in app begränsar olämpligt innehåll, obehörig nedladdning från App Store och särskilt föräldrakontroller. Du kan också schemalägga en driftsstopp, det betyder helt enkelt vid en schemalagd tid att din enhet stängs av automatiskt, vilket begränsar skärmgränserna för dina barn. Och vad mer är, skärmens tidsgräns är lösenordsskyddad på så sätt ditt barn kommer att behöva ditt lösenord, så ditt godkännande för att kunna använda din enhet igen. Detta gäller dock inte bara dina barn utan också för dig om du behöver hjälp med att hantera din dagliga användning av mobiltelefoner.

En viktig sak att komma ihåg innan vi fortsätter med guiden för hur du använder skärmtid och appgränser, se till att du har laddat ner den senaste iOS 13 med hänsyn till att din iPhone också stöder den nya uppdateringen iOS 13.

Listor över Apple-enheter som stöder iOS 13 är:

 • iPhone 6S och 6S Plus.
 • iPhone SE.
 • iPhone 7 och 7 Plus.
 • iPhone 8 och 8 Plus.
 • iPhone X.
 • iPhone XS, XS Max och XR.
 • iPhone 11, 11 Pro och 11 Pro Max.
 • iPod Touch sjunde generationen.

Läs vidare nedan för att veta mer om iOS 13 Tips & tricks: Hur man använder skärmtid och ställer in appgränser.

Om du äger en Apple iPhone som stöder iOS 13 eller andra iPhone-modeller, hjälper vi dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Kontakta oss gärna med detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder. Vi bad emellertid att när du kontaktar oss, försök att vara så detaljerad som möjligt om din oro så att vi exakt kan utvärdera din oro och kunna ge lämpliga lösningar.

HÄR ÄR EN ENKEL FÖRESKRIFT OM iOS 13 TIPS & TRICKS: HUR DU ANVÄNDER SKÄRMETID OCH STÄLLNING AV APP-GRÄNSER:

iOS 13 Skärmtid är ett verktyg som kan användas på många sätt och kommer att anges nedan:

Stopptid: Det är ett verktyg under skärmtid som låter dig ställa in ett schema för en viss tid bort från skärmen. Detta är mest användbart för barn som inte följer regler för tidshantering. Med drifttid kan du välja att begränsa skärmtid på en viss tid och välja "Från" tid upp "Till" vilken tid. Du har också möjligheten att antingen välja att utföra driftstopp varje dag eller så kan du anpassa dagar enligt dina preferenser. Observera att appar som du tillåter eller väljer är under nedetid de som du kan använda och inte oroa dig, eftersom telefonsamtal fortfarande är tillgängliga med driftstopp.

Så här aktiverar och ställer du ned tid:

 1. Gå till Inställningar från hemskärmen
 2. Rulla ner och tryck på skärmtid
 3. Klicka på Nedtid
 4. Växla nedetid PÅ och ställ in dina dag- och tidsinställningar.

En påminnelse om driftstopp visas minst fem minuter innan driftstopp börjar så att du antingen kan ignorera eller fortsätta med driftstopp.

Appgränser: Med den här funktionen på skärmtid kan användarna hantera apparna på sin telefon för alla appkategorier. Du kan välja att välja en enda app och kategorier eller att begränsa alla appar och kategorier är också en möjlighet. Några av de kategorier som oftast används idag är sociala nätverk som inkluderar Facebook, Instagram, Messenger, Facetime, Skype, Viber, Meddelanden etc., Spel; alla spel kommer att visas och låter dig välja vilket spel som ska begränsa användningen, kategori på underhållningsbegränsande användning på YouTube, Spotify, Netflix och Google Home och bland andra kategorier. Du kan begränsa appar varje dag eftersom gränsen återställs vid midnatt.

För att aktivera och ställa in appgränser:

  1. Gå till Inställningar från hemskärmen
  2. Rulla ner och tryck på skärmtid
  3. Klicka på appgränser
  4. Klicka på Lägg till gräns
  5. Välj från listan med kategorier vilka appar för att begränsa användningen

Appgränser är ett bra sätt att begränsa appar som dina barn kan använda under en viss tid eller bara på en viss dag. .

Alltid tillåtet: Som nämnts i funktionen Stopptid kan du välja att tillåta appar som inte påverkas eller att träda i kraft när drifttiden börjar. Återigen finns det inget alternativ att tillåta eller inte tillåta samtal, varför samtal fortfarande är tillgängliga hela tiden.

Så här kontrollerar du för alltid tillåtna appar:

 1. Gå till Inställningar från hemskärmen
 2. Rulla ner och tryck på skärmtid
 3. Klicka på Alltid tillåtet
 4. Välj från listan över appar du vill ha hela tiden.

Att välja att tillåta åtkomst till vissa appar på iPhone som är bra för dina barn, t.ex. utbildningsappar, bokappar eller till och med musik för sänggåendet, kan vara avgörande eftersom dessa appar inte är vad dina barn vill ha och gilla. Men att ställa in en regel för skärmgräns kan hjälpa till att uppnå målet om att hantera skärmtid på ett klokt sätt och även hjälpa dina barn med tidshanteringsfärdigheter.

Innehåll och integritetsbegränsningar : I det här avsnittet innebär innehållet och integritetsbegränsningarna i princip att kontrollera allt från musik och TV-program, filmer och webbinnehåll, appar och spel, och mycket mer. Använd skärmtidens innehåll och integritetsbegränsningar för att kontrollera dina egna personliga inställningar och förhindra ditt barn från att få åtkomst och göra ändringar i dessa inställningar.

Vad kan du kontrollera med innehåll och integritetsbegränsningar? iTunes- och App Store-inköp kan stängas av för att förhindra att ditt barn laddar ner och köper onödiga appar. Alternativ som tillåter eller inte tillåter installation och radering av appar är också tillgängliga. En annan sak är att lösenord kanske inte behöver krävas för ytterligare köp efter att du har köpt det inloggade Apple ID från iTunes eller App Store.

Så här blockerar du olämpligt innehåll:

 1. Gå till Inställningar från hemskärmen
 2. Rulla ner och tryck på skärmtid
 3. Klicka på innehåll och integritetsbegränsningar
 4. Välj från listan med alternativ för begränsningar.

Du har också möjlighet att tillåta eller inte tillåta ändringar av sekretess i appar som platstjänster, kontakter, kalendrar, påminnelser, foton, dela din plats, delning av Bluetooth och till och med Media och Apple Music. Bestämmer att tillåta eller inte tillåta ändringar av viktigare inställningar som lösenord, konto, mobil data, volymgräns och så många fler. Använda iOS 13-tips och tricks: hur man använder skärmtid och inställningar app-begränsningar som nämns ovan är ett mycket användbart verktyg som inte bara är tillämpligt för vuxna utan även för dina barn på ett sätt som du har sinnesfrid att veta att du är är säkrad när dina barn använder det.

Anslut oss

Om du har några frågor och oro beträffande din iPhone, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi kommer att vara till hjälp och ger dig en gratis teknisk support. Se bara till att ge oss detaljerna som möjligt för oss för att göra en exakt bedömning och ge dig lämplig intervention. Låt oss också veta din upplevelse på vägen. Jag ser fram emot att höra från dig.