Installera Specto On Kodi som ett alternativ till Exodus för att se filmer gratis på Android

En av många saker som gör Kodi så bra som ett underhållningsnav för digitala medier för HTPC: er är stödet för tredje parts tillägg. På den officiella webbplatsen kan du bläddra igenom flera kategorier av tillägg, som täcker allt från spel till texter till undertexter till väder. Bland de mest populära tilläggarna är Specto och Exodus - två mycket liknande Kodi-addon för flera källor för filmer och TV.

För inte så länge sedan innehöll nästan varje lista som innehöll ett urval av bästa tillägg för Kodi ett tillägg som heter Genesis. Med Genesis kunde Kodi-användare se filmer, TV-program och livekanaler gratis med bara ett klick på en knapp. Med tiden minskade utvecklingen av addon, och oförändrade buggar började göra det nästan oanvändbart. När version 5.1.3 släpptes av skaparen av Genesis, Lambda, var ingen för förvånad över att läsa att Lambda hade beslutat att sluta arbeta med Genesis. Fortfarande var många ledsna över att se deras favorit addon bli övergivna.

Lyckligtvis tog det inte lång tid för en gaffel av Genesis att dyka upp och göra addon användbar igen. Namnet på denna gaffel är Specto. Ungefär samtidigt beslutade Lambda att komma tillbaka i spelet och släppa en helt ny addon, kallad Exodus, som en ersättning för Genesis.

Även om det är mycket likt vid första anblicken, finns det några stora skillnader mellan de två tillägg som kan övertyga dig att installera Specto istället för Exodus. Den viktigaste skillnaden är förmodligen det ursprungliga stödet för favoriter. Specto anses också vara mer pålitligt än Exodus och har fler HD-strömmar.

Nyligen har Exodus-användare fått ett felmeddelande som säger "kunde inte ansluta till arkivet." Detta har hänt eftersom Exodus, och Kodi i allmänhet, har blivit ett mål för upphovsrättstroll och organisationer mot piratkopiering. Detta ledde till att TVAddOns, ett populärt bibliotek för addon-tjänster med mer än tusen inofficiella tillägg för Kodi, stängdes av. En kort stund befann sig Kodi-samhället i panik över rykten om att samma öde kunde komma över Kodi. Det visade sig inte vara fallet, och den populära programvaran för mediaspelare med öppen källkod lever vidare.

Specto är utvecklat av MrKnow och oberoende bidragsgivare från hela världen. Utvecklingen sker på GitHub, där du kan hitta källkoden för addon såväl som alla öppna och stängda problem. Officiella byggnader av tillägget är värd på Filmkodi.com-förvaret.

För att installera Specto måste du lägga till förvaret som källa, ladda ner den senaste versionen av tillägget från förvaret och installera det nedladdade tillägget. Så här gör du:

  • Gå till Inställningar> Systeminställningar> Tillägg> och aktivera okända källor.
  • Återgå till startskärmen.
  • Gå till Inställningar> Filhanterare> Lägg till källa> skriv "//kodi.filmkodi.com" i fältet med titeln "Ange ett namn för denna mediekälla."
  • Återgå till startskärmen.
  • Gå till Addons> Ange Addon Browser> välj Installera från zip-fil> välj specto> välj repository.filmkodi.com> välj den senaste addon-arkivfilen> välj Installera från förvaret> välj Filmkodi.com-förvaret - MRKNOW> välj Video addons> välj Specto - ... Fork> välj Installera.
  • Återgå till startskärmen.
  • Starta Specto genom att klicka på Addons-knappen.

Se bara till att ange webbadressen till addon-arkivet exakt som den är. Andra än det, det finns verkligen ingenting som du kan orka. Tänk på att Specto inte är ett officiellt Kodi-tillägg, så framtida Kodi-uppdateringar kan orsaka buggar eller till och med hindra addon från att fungera helt. När detta händer är det vanligtvis några dagar innan en ny version av addon släpps och alla problem är fixade.

Var medveten om borttagningar

Precis som vi nämnde tidigare, är många av dessa tjänster föremål för borttagningar från regeringar i USA och runt om i världen. Det beror på att även tillägg som Specto anses vara olagliga eftersom de bryter mot upphovsrättslagar. Med det sagt, när de väl har fångats och med tillräckligt med mycket noggrann bevis har regeringar över hela världen - inklusive USA - i allmänhet tagit dessa tillägg och beslagtagit sina tillgångar.

Som sagt, om installationsinstruktionerna ovan inte fungerar eller fixar ditt problem, är det mycket möjligt att tillägget har tagits bort. Det finns inget sätt att avhjälpa problemet, annat än att hålla ett öga på en ny version av addon, eller någon annan utvecklare som har beslutat att försöka återuppliva det.

Använd ett VPN

När du använder tillägg som Specto är det alltid bra att använda ett virtuellt privat nätverk (VPN) tillsammans med det. Detta krypterar all din trafik och data, så att den inte blir stulen av nyfikna ögon eller regeringar som kanske vill vidta rättsliga åtgärder mot dem som deltar i upphovsrättsskyddat innehåll som detta.

En VPN kan faktiskt vara oerhört fördelaktigt för de som försöker påskynda sin Internet-anslutning när man använder strömmande tillägg som Specto. Detta beror generellt på att många topp- och populära internetleverantörer bromsar Internetanslutningarna som använder system som Kodi, liksom andra strömningstjänster. Ett bra sätt att komma runt det är att använda en VPN, som kommer att se till att din ISP inte kan se vad du gör på Internet. Således kommer de inte att kunna strypa din anslutning, och du bör kunna använda dina normala, om inte snabbare, hastigheter när du drar ner innehåll från Specto.

Den goda nyheten är att de flesta VPN på marknaden just nu är gratis. Många av dem stöds av annonser, men låter dig fortfarande se innehåll på Specto och Kodi utan att investera några pengar i det. Ett par bra som du kan använda är VyprVPN eller CyberGhost - båda har gratis nivåer, men samlar inte in någon användardata medan du är ansluten. De har några ganska bra säkerhetsfunktioner också inpackade.