Inaktivera annonser i Samsung Galaxy S4 meddelandefält

Detta är ett mycket vanligt problem inte bara för Samsung Galaxy S4-ägare utan för alla Android-användare. Annonser i meddelandefältet är ett av de vanligaste sätten som utvecklare använder för att tjäna på applikationer de utvecklar gratis. Det finns utvecklare som skapar skadliga appar, men inte alla annonser som automatiskt placeras i meddelandefältet innehåller skadlig programvara. Faktum är att majoriteten av dessa appar är avsedda att få intäkter. Ändå är alla så irriterande.

Det här inlägget kommer att leda dig genom att inaktivera eller bli av med annonser som automatiskt installeras i meddelandefältet på din Samsung Galaxy S4. Men innan något annat, här är några av symtomen eller tecknen på att din telefon har en av dessa annonser.

 • Push-annonser syns på meddelandefältet.
 • Du kan se ett grönt plus + -tecken eller blått plus + -tecken i aviseringstangenten.
 • Du kan se en gyllene (eller valfri färg) stjärnaikon i meddelandefältet.
 • Du hittar AirPush-annonser i meddelandefältet då och då.

Steg 1: Hitta appar som ger annonser

Om du har fått en enhet från en tjänsteleverantör och du upplever det här problemet, är det konstiga att du har annonserna från tredjepartsprogram som du laddade ner och installerade på din enhet. Ett sätt att veta om annonsen inte kommer från din tjänsteleverantör är när den marknadsför något annat än företaget. Du bör veta att telekommunikationsföretag, särskilt i USA, är bland de höga rullarna. Så de skulle inte marknadsföra andra produkter eller tjänster än de som de erbjuder.

Ta dig därför tid att komma ihåg vilka appar du installerade som kunde ha lett till annonserna. Eller kom ihåg när annonserna började dyka upp och tänk sedan på appar du installerade runt den tiden.

Obs! Appar från välrenommerade utvecklare och företag tar vanligtvis inte med sig annonser utan betalar snarare för tjänsten för att få exponering. Således hitta appar från utvecklare som du inte har hört tidigare.

Steg 2: Inaktivera / avinstallera appar som tar med annonser

Om du misstänker att vissa appar från tredje part är nästa sak du bör göra är att bekräfta om din misstank är korrekt. För att göra det säkert måste du inaktivera dem först en för en. Här är hur:

 1. Gå tillbaka till hemskärmen och knacka sedan på menyknappen.
 2. Klicka på Inställningar och sedan på fliken Mer.
 3. Klicka på Application Manager.
 4. Dra åt höger en gång för att välja fliken Alla. (Andra flikar laddas ner och körs.)
 5. Rulla uppåt eller nedåt för att leta efter appen som du misstänkte ha tagit annonser till din meddelandefält.
 6. Klicka på Avaktivera-knappen.
 7. Starta om telefonen eftersom vissa appar kanske inte inaktiveras om du inte startar om systemet.
 8. Om du inaktiverar en app kommer inte att lösa problemet, gör samma sak med andra misstänkta appar.

Kom ihåg att du fortfarande håller på att bekräfta din misstank och du kanske har fel. Det är därför vi rekommenderar att du inaktiverar apparna först.

När du har gjort stegen ovan och annonserna försvann kan du gå vidare och avinstallera appen / apparna som du tyckte vara den skyldige.

 1. Gå tillbaka till hemskärmen och knacka sedan på menyknappen.
 2. Klicka på Inställningar och sedan på fliken Mer.
 3. Klicka på Application Manager.
 4. Dra åt höger en gång för att välja fliken Alla. (Andra flikar laddas ner och körs.)
 5. Rulla uppåt eller nedåt för att leta efter appen som du misstänkte ha tagit annonser till din meddelandefält.
 6. Tryck på knappen Avinstallera.
 7. Klicka på OK-knappen.

Steg 3: Förhindra appar som ger annonser

Nästan alla gratisprogram från Google Play Store har annonser i dem och för att vara rationella är bannerannonser som finns längst upp eller längst ner på skärmen acceptabla även de som dyker upp då och då. Vad jag menar att säga är att förhindra appar som automatiskt installerar annan form av annonser i meddelandefältet eller till och med i applådan.

Det finns många appar från Play Store som påstår sig kunna upptäcka appar med tillägg. Men för mig är en av de bästa Addons-detektorn. Det är en gratis app som gör exakt vad den utvecklaren sa om den.

Obs: Droid Guy är inte på något sätt anslutet till utvecklaren av Addons Detector, denper. Det enda skälet till att appens namn visas i det här inlägget är för att jag personligen använder den här appen för att upptäcka andra appar som kommer med addons. Installera andra addon-detektorappar i Play Store.

Steg 4: Utför en hård återställning

När du har gjort stegen ovan och annonser fortfarande visas i meddelandefältet finns det inget kvar att göra än att säkerhetskopiera alla viktiga data och göra en Master Återställ för att föra tillbaka telefonen till fabriksinställningarna. Den här proceduren avinstallerar alla tredjepartsappar inklusive annonser som redan har installerats subtilt i din telefon. Detta är den ultimata lösningen för detta problem, men det är också ett besvär med tanke på den tid du skulle spendera säkerhetskopiering och återställning av dina data och möjligheten att röra med systemet.

Hård återställning från inställningar

 1. På startskärmen trycker du på menyknappen.
 2. Klicka på Inställningar och sedan på fliken Konton.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och Återställ.
 4. Tryck på Återställ fabriksdata
 5. Klicka på Återställ enhet.
 6. Klicka på Radera alla.

Hård återställning via hårdvaruknappar

 1. Stäng av enheten helt.
 2. Tryck och håll in knapparna Volym upp, hem och ström tills telefonen vibrerar och släpp sedan strömbrytaren men fortsätt att hålla kvar de andra två.
 3. Släpp båda knapparna när skärmen för Android systemåterställning visas.
 4. Använd Volym ned-knappen för att markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja den.
 6. Använd knappen Volym ned för att markera 'radera alla användardata' och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 7. När återställningen är klar väljer du "Starta om systemet nu."

Berätta om dina problem

Lösningarna vi tillhandahöll här är baserade på rapporter och vittnesmål från ägare som har stött på dessa problem. Jag ber också mina utvecklare vänner om några av problemen. Om du har andra problem eller frågor med din smartphone som du vill besvara, tveka inte att skicka oss e-post till [e-post skyddad]

Vi garanterar inte svar på alla e-postmeddelanden eftersom vi tar emot hundratals av dem dagligen, men vi kan vara säker på att dina e-postmeddelanden kommer att läsas av mig. Men jag uppmanar dig att lämna så mycket information som möjligt så att jag lätt kan hitta referenser och jämföra dina problem med rapporter från andra ägare. Om ditt problem är lika vanligt som andra kan det redan finnas lösningar som finns och jag skulle säkert peka dig på dem. Skärmbilder hjälper ofta så bifoga en om du kan.