Hur torkar jag cache-partition på Samsung Galaxy S9 och vad är dess fördelar?

Din Samsung Galaxy S9 har sofistikerade tekniska specifikationer - som kan översättas till en imponerande hårdvara - och en inbyggd firmware. Tyvärr är det ingen garanti för att din enhet inte längre kan stöta på problem vare sig med hårdvara eller firmware. När det gäller problem med operativsystemet kan du alltid använda fabriksåterställningen för att hantera dem. Men vad händer om du redan har installerat många appar och sparat massor av filer i telefonens interna lagring? Att göra återställningen bör vara det sista du bör göra och det är här som torkningen av cache-partitionen kommer in.

Att torka av cachepartitionen innebär att ta bort alla systemcacher som är lagrade i katalogen, men det finns mer än att bara ta bort dessa filer. Efter att ha torkat partitionen startade telefonen sedan upp och raderade cacheminne kommer att ersättas med nya. Så om du har problem med din telefon som orsakas av några korrupta cacheminne kommer de säkert att fixas och din telefon fungerar perfekt igen.

Nedan räknar jag upp fördelarna med att torka av cache-partitionen. Men innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy S9 eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Fördelar med att torka av cache-partitionen i din Samsung Galaxy S9

Den här metoden görs ofta när en användare har några problem med sin telefon, men vi föreslår att du gör det då och då för att se till att alla cachar i din telefon är nya och uppdaterade. Varför? Det är på grund av följande fördelar.

Torka av cache-partitionen gör din Galaxy S9 ...

 • Kör smidigare
 • Öppna appar snabbare
 • Undvik fel i antingen firmware eller hårdvara
 • Fixa mindre problem som kan uppstå då och då
 • Uppdatera telefonens minne
 • Starta framgångsrikt när det fastnar på logotypen
 • Förbättra prestanda särskilt efter uppdateringar av firmware

Nu när du känner till de vanliga fördelarna med att torka av cache-partitionen i din Galaxy S9 är du redo att göra det i din telefon.

Hur du torkar cache-partition i din Samsung Galaxy S9

Precis som att göra återställning av master måste du också starta om din Galaxy S9 till återställningsläge för att komma åt alternativet att torka av cache-partitionen. Följ dessa steg…

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 4. Ett "Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas.
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen .
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu .
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Telefonen tar lite tid att starta upp efter att cache-partitionen har raderats av dess innehåll eftersom den kommer att bygga om eller återskapa cacharna. Låt dig inte bli oroad om telefonen fastnar på logotypen i en minut eller två efter det. Stäng inte av den så att det som raderades kommer att ersättas med framgång. Så vänta på att din Galaxy S9 ska bli aktiv. Oroa dig inte, det här förfarandet är mycket enkelt och säkert att göra. Du skadar inte din telefon bara genom att torka av cache-partitionen.

Jag hoppas att detta inlägg kan hjälpa dig på ett eller annat sätt. Om det är något du vill dela med oss ​​kan du kontakta oss eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Hur fabriksinställs eller återställs din Samsung Galaxy S9 (enkla steg)
 • Hur fixar du din nya Samsung Galaxy S9 som inte kommer att slås på (enkla steg)