Hur tar man bort virus och popup-fönster på Galaxy S7 Edge

Visar din Galaxy S7 Edge hela tiden popup-popup-annonser? Har det blivit betydligt långsamt efter installation av en app? Tror du att din enhet har ett virus? Om du inte är säker på svaren på dessa frågor fortsätter du nedan för att veta vad du ska göra.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Tecken på virusinfektion

Det finns ett antal saker att se upp för om du misstänker att din enhet kan ha ett virus eller skadlig programvara. Nedan följer några av dem:

 • popup-annonser försvinner inte
 • ett meddelande eller uppmaning att installera en app fortsätter att dyka upp
 • hemsidan för webbläsarappen fortsätter att ändras, eller så ändras standardsökmotorn utan din vetskap
 • närvaro av appar som du inte känner igen
 • fruktansvärt fördröjning eller långsam prestanda
 • slumpmässig skärm som inte svarar
 • varningar om virus- eller skadlig infektion och ber dig skanna din enhet

Hur tar man bort virus och popup-fönster på Galaxy S7 Edge

Nedan följer stegen som du måste göra om din Galaxy S7 Edge visar indikation eller tecken på virus eller skadlig kod.

Rengör telefonen med fabriksinställning . Om din Galaxy S7 har blivit svarslös, för trög, långsam eller helt enkelt obrukbar bör du överväga att torka av den med fabriksinställning. Om du gör det raderas alla personuppgifter, appar och andra objekt som du har lagt till. Detta är också ett effektivt sätt att bli av med virus, skadlig programvara eller app som orsakar popup-fönstren.

På din Galaxy S7 Edge finns det två sätt att återställa fabriken. Det ena är genom att gå under Inställningar, och det andra genom att gå till återställningsläge. Vi leder dig igenom båda.

Hur fabriksinställs du på Galaxy S7 Edge via Inställningar:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Inställningar.
 3. Tryck på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 5. Tryck på Återställ enhet.
 6. Om du har aktiverat skärmlåsfunktionen anger du ditt lösenord eller din PIN-kod.
 7. Tryck på Fortsätt.
 8. Tryck på Radera alla för att bekräfta din åtgärd.

Hur man återställer fabriken på Galaxy S7 Edge via återställningsläge:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen dyker upp, släpper du alla tangenter ('Installera systemuppdatering' visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Använd Safe Mode för att identifiera dålig app . Om du inte vill gå igenom besväret med fabriksinställning är ett alternativ att bli av med popup-fönster eller skadlig programvara på din enhet genom att identifiera appen som orsakar den. Malware för Android sprids vanligtvis av dåliga appar. Appar som sprider adware är vanligare idag. Appar av dessa appar vill vanligtvis spåra dina surfvanor och stjäla data och annan information. De kan också tillåta att fler dåliga appar installeras utan din vetskap. Starta telefonen till säkert läge för att kontrollera om din telefon är infekterad av sådana appar.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. Så snart du kan se 'Samsung Galaxy S7 EDGE' på skärmen, släpp strömbrytaren och håll omedelbart knappen Volym ned.
 4. Fortsätt hålla knappen Volym ned tills enheten slutar starta om.
 5. Du kan släppa den när du kan se "Säker-läge" i det nedre vänstra hörnet på skärmen.

När din enhet har startat i säkert läge, kontrollera om popup-fönster eller andra tecken på skadlig programvara fortfarande finns. Om telefonen verkar fungera normalt, försök att starta om den för att gå tillbaka till normalt läge. Om popup-fönster återgår, starta tillbaka till säkert läge igen. Sedan kan du börja identifiera vilken av din app som orsakar problemet. Här är hur:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kontrollera om det finns tecken på skadlig programvara eller om popup-fönster återkommer.
 3. Om telefonen fortfarande är infekterad, börja avinstallera en app. Du vill göra det här åt gången. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Galaxy S7-kant fortfarande har popup-fönster eller virus, upprepa steg 1-4.

Använd Play Protect . För att minimera riskerna för dåliga appar i ditt system, se till att du aktiverar Play Protect. Detta är en säkerhetsfunktion i din Google Play Store-app som skannar din enhet efter oönskade eller dåliga appar eller andra säkerhetshot. Så här aktiverar du Play Protect:

 1. Öppna appen Google Play Store på din Android-enhet.
 2. Tryck på menyikonen (tre horisontella rader).
 3. Klicka på Spela skydd.
 4. Slå på skannerenhet för säkerhetshot.

Använd en antivirusapp . När du har rengjort telefonen efter en fabriksåterställning eller efter att ha identifierat den skyldige i säkert läge, se till att inte installera liknande skadliga appar igen. Glöm inte att virus vanligtvis sprids av appar så det finns en chans att telefonen kan smittas igen om du inte är försiktig med vad du ska lägga till. För att hjälpa till att hålla systemet fritt från potentiell skadlig programvara, försök att använda en säkerhetsapp eller antivirus. Det finns många bra och gratis antivirus-appar i Play Store.Antivirus-appar kan vara gratis eller inte så det är upp till dig att bestämma vilken du ska få. Använd endast känd eller officiell säkerhetsapp. Vissa dåliga appar kan vara förklädda som en antivirusapp så var försiktig med ditt val.

Se också till att du bara har en antivirusapp installerad. Att ha mer än en kan orsaka allvarliga prestandaproblem. Välj en och håll fast vid den.

Stäng av apptillstånd (på Google Chrome för Android) . Om du fortsätter att få popup-annonser som inte försvinner när du använder en webbläsare som Chrome, kan du stoppa aviseringarna från en webbplats. Så här gör du:

 1. Öppna Chrome-appen.
 2. Gå till en webbsida.
 3. Till höger om adressfältet trycker du på More icon (tre prickar).
 4. Klicka på Informationsikonen (cirkel med ett i).
 5. Klicka på Webbplatsinställningar.
 6. Klicka på Meddelanden under "Behörigheter".
 7. Om du inte ser "Behörigheter" eller "Meddelanden" har webbplatsen inte aviseringar aktiverade.
 8. Stäng av inställningen.

Hur man undviker virus och skadlig kod på Galaxy S7 Edge

Att förhindra virus på en enhet kräver ansträngning från en användare. Vi vill fortsätta att upprepa detta men du är faktiskt den första försvarslinjen för din telefon. Antivirus-appar och andra Android-säkerhetsfunktioner är inte 100% idiotsäkra. Det finns en ständig katt-och-mus-strid mellan goda och onda killar. När en dålig kille räknar ut en lösning kommer de sedan att utveckla ett annat sätt att låta deras dåliga produkter smyga in sig på en enhet. Och du spelar en stor roll i det. Du måste se till att du gör det svårt för virus att smitta din telefon hela tiden. Det kräver disciplin när du väljer appar. Nedan är de konkreta saker som du kan börja öva för att undvika skadlig programvara:

 • Se alltid till noggrannhet när du installerar en app. Du vill kontrollera recensioner från andra användare eller surfa på internet för feedback för appen om du inte är säker på om den är säker eller inte.
 • Håll fast vid officiella appar.
 • Klicka inte på länkar som visar hur du installerar en app. Använd Play Store för att bara installera appar.
 • Undvik att besöka kända booby-fångade webbplatser. Porrsidor är ökända källor till virus, men det är också oskyldiga.
 • Undvik smarta popup-fönster som varnar dig om att din enhet är infekterad eller har ett virus. Majoriteten av tiden kommer popups av sådana typer att köra en kod när du trycker på eller klickar på den. Din telefon tvingas så småningom att ladda ner appar eller annan oönskad programvara.
 • Minimera appar så mycket som möjligt. Sanningen ska sägas, det finns ingen "gratis" app alls. Att utveckla valfri app är dyrt så utvecklarna kommer att försöka skaffa pengar på sina produkter på ett eller annat sätt. Ett vanligt sätt för dåliga utvecklare att tjäna på sina appar är att infektera en enhet så att den hela tiden visar annonser.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.