Hur tar man bort SIM-kortet från iPhone XR

Om du tar bort SIM-kortet kan du åtgärda fel som kan hänföras till ett skadat eller lossat SIM-kort, t.ex. aktiveringsproblem, webbläsaranslutningsfel samt tom eller fast iPhone-skärm. Om du är ny på iPhones och undrar hur du tar bort eller sätter in SIM-kort från eller på den nya iPhone XR, kanske du ser detta sammanhang som omedelbar referens. Läs vidare för att lära dig rätt sätt att ta bort och installera om SIM-kortet på en iPhone XR.

Standardförfarande för borttagning av SIM-kort på en iPhone XR

Även om du kan ta bort SIM-kortet från din iPhone på något sätt du vill, kommer du inte att skada den rekommenderade och korrekta proceduren.

  1. Stäng av telefonen helt. Detta rekommenderas för att förhindra att någon typ av skada på SIM-kortet eller andra relevanta komponenter på telefonen.
  2. När telefonen är avstängd öppnar du SIM-kortfacket genom att sätta in SIM-utmatningsverktyget i det medföljande facket på höger kant av telefonen. Om du inte har SIM-utmatningsverktyget kan du använda ett litet pappersklipp som ett alternativ.
  3. Tryck lätt ut verktyget tills magasinet sticker ut och dra sedan ut facket.
  4. Ta slutligen SIM-kortet ur facket.

Sätta i SIM-kortet på en iPhone XR

Om du bara får tag på din nya iPhone XR och behöver sätta in ditt SIM-kort i det, följ sedan dessa steg för att göra det rätt:

  1. Se igen till att telefonen är avstängd.
  2. När telefonen är avstängd öppnar du SIM-kortsfacket genom att sätta in SIM-utmatningsverktyget eller en pappersklämma i det medföljande facket på SIM-kortfacket, som ligger på höger kant av telefonen.
  3. Tryck försiktigt på SIM-utmatningsverktyget eller gemet tills SIM-kortfacket är låst upp och dra sedan ut det.
  4. Gör ditt SIM-kort klart.
  5. Sätt sedan in eller placera SIM-kortet i SIM-kortfacket med din bärarlogo och SIM-kortnummer på botten eller guldkontakter uppåt.
  6. Säkra SIM-kortet på plats och tryck sedan in på SIM-kortfacket för att sätta i och låsa det på plats igen.

Med de två nano-SIM-korten på plats sätter du in SIM-facket igen i telefonen och i samma riktning innan du tog bort det. Magasinet passar dock bara på ett sätt så att du vet om det är rätt eller inte.

I likhet med iPhone XS och XS Max har iPhone XR också en dual-SIM-funktion. Således kan det innehålla det fysiska nano-SIM-kortet såväl som ett elektroniskt SIM-kort (eSIM). Det betyder att du kan ha två olika telefonnummer för samtal och textfunktioner på en och samma iPhone. Kontakta din operatör eller tjänsteleverantör för mer information om hur eSIM fungerar och hur man utnyttjar det.

Dessutom avlägsnas modifiering eller förändring av SIM-kortet starkt eftersom det kan skada SIM-kortet permanent. Om det behövs kan du be din operatör om en ny SIM-kortersättning istället.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!