Hur tar man bort popup-fönster och skadlig programvara på Galaxy S10

Din Galaxy S10 är en minikomplex dator och kan vara ett mål för annonser och andra former av skadlig programvara. Om du undrar hur du kan skydda det mot hot eller om du vill veta hur du kan bli av med nuvarande popup-fönster, läs vidare.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man hanterar pop-ups i webbläsaren

Om du får popup-fönster eller om annonser fortsätter att visas okontrollerat när du öppnar en webbläsare som Google Chrome för Android, är det möjligt att nämnda webbläsare är kapad. Detta är en ganska vanlig förekomst i datorer men det är inte så vanlig i Android just nu. Men om du fortsätter att få aviseringar från en viss webbplats och du inte kan tyckas skaka av den normalt, måste du göra tre saker.

Identifiera dålig tredjepartsapp

Med Android sprids vanligtvis skadlig programvara genom att installera appar. Om din Galaxy-enhet har visat annons-popup-fönster från ingenstans, kan det vara ett tecken på att en nyinstallerad applikation är ansvarig. Om du fortfarande kan komma ihåg, avinstallera appen och se om det kommer att hjälpa. Om du inte har någon aning om vilka av dina appar det kan vara, identifiera det genom att använda proceduren för säkert läge.

Safe Mode är en separat mjukvarumiljö från Android som används av tekniker för att felsöka dåliga applikationer. Du kan också använda den för att identifiera vilka av dina appar som är problematiska. Medan din Galaxy S10 körs i säkert läge kan alla tredjepartsappar inte laddas. Så om popup-fönster inte finns i säkert läge men återgår efter att du startat om S10 till normalt läge, är det en bekräftelse på att en av apparna orsakar det. För att åtgärda problemet måste du använda elimineringsprocessen för att identifiera och ta bort den dåliga appen från systemet.

Så här startar du om telefonen till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

När enheten har startat till säkert läge, observera den under en tid för att se om popup-fönster återkommer. Om de gör det, ta bort den senaste appen som du installerade. Återställ sedan telefonen till normalt läge och kontrollera om popup-fönster finns igen. Om popup-fönstren fortfarande finns där, gör en ny omgång med att ta bort en app och återgå till normalt läge. Gör denna cykel tills du har identifierat den dåliga applikationen.

Förhindra skadlig programvara med hjälp av Play Protect

Google erbjuder ett sätt att skydda Android-enheter från skadliga appar genom att skanna en enhet för hot. Se till att använda det som ett annat alternativ till att hitta skadlig programvara på din enhet. Här är hur:

 1. Öppna appen Google Play Store på din Android-enhet.
 2. Tryck på menyikonen.
 3. Klicka på Spela skydd.
 4. Slå på skannerenhet för säkerhetshot.

Alternativt kan du också köpa eller ladda ner gratis antivirusprogram för att hantera potentiella virus. Det finns många bra gratis antivirusappar från Play Store. Se till att bara använda dem från välrenommerade företag. När det gäller antivirusprogram är det inte bra att ha mer än ett. Installera bara en för att undvika att prestandaproblem på din enhet.

OBS: Vissa skadliga program kan dölja sig som antivirusprogram. Var noga med att inte falla för dem. Gör lite forskning innan du installerar en app som du inte är säker på.

Stäng av aviseringar från viss webbplats

Om du vill hantera aviseringar från en webbplats du besöker regelbundet följer du dessa steg:

 1. Öppna Chrome-appen.
 2. Gå till en webbsida.
 3. Till höger om adressfältet trycker du på More icon (tre prickar)
 4. Klicka sedan på Info eller Information.
 5. Klicka på Webbplatsinställningar.
 6. Klicka på Meddelanden under "Behörigheter".
 7. Om du inte ser "Behörigheter" eller "Meddelanden" har webbplatsen inte aviseringar aktiverade.
 8. Stäng av inställningen.

Hur man stoppar pop-ups på Galaxy S10 i allmänhet

För det mesta tvingas annonsens popup-fönster att visas av dåliga appar när som helst. Denna form av infektion med skadlig kod är mer irriterande och kan göra enheten oanvändbar. Vi har sett denna form av popup-fönster bli vanligare nuförtiden. Om popup-fönster på din Galaxy S10 inte är begränsade till den webbläsare du använder, är dessa felsökningssteg att prova.

Torka av din enhet (fabriksinställning)

Om din telefon har blivit fryst, inte svarar eller helt enkelt obrukbar på grund av att pop-ups aldrig slutar är det första du vill göra att torka av den. Fabriksåterställning kommer att radera alla icke-systemkritiska tillägg inklusive potentiellt dåliga appar, virus, skadlig kod och koder som tvingar popup-fönster. Se till att skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter innan du gör den här lösningen. Se också till att ta bort Google-kontot från ditt S9 för att undvika problem som kan orsakas av Factory Reset Protection-funktionen.

Så här fabriksinställer du din Galaxy S9:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Använd antivirus-app

Fabriksåterställning kan vara effektiv vid rengöring av telefonen men den kan inte skydda den hela tiden. Om du inte är försiktig kommer du att återinföra källan till viruset (appen) igen. För att minska chansen att det sker, vill du se till att du gör dessa två saker direkt efter att du har installerat enheten:

 • Aktivera Play Protect i Play Store
 • Installera antivirus-appen

Den första (Play Protect) nämns ovan så vi rekommenderar att du följer stegen för att slå på den.

Installera antivirus-appen bör följa efter fabriksinställning. Detta är för att lägga till mer skydd till systemet innan du installerar resten av dina appar. Målet är tydligen att sätta din enhet i mitten mellan antivirus och potentiella hot. Det finns många bra gratis antivirusappar att använda från Play Store. Vi föreslår att du använder en av dem till en början. Om du hittar en favorit senare är det den tiden du förmodligen vill investera i att få en premiumversion. För grundläggande skydd kan du dock använda gratisversionen.

När du väljer en antivirusapp är det viktigt att välja en ansedd. Det finns många virus och skadlig kod som döljer sig som legit antivirusappar. Se till att läsa recensioner från andra användare och bara använda dem från kända utvecklare.

Att lägga till ett antivirus kommer att hjälpa till att skydda systemet från kända dåliga appar under installationen men lägger till mer bättre? NEJ! Att ha mer än en antivirusapp på ditt system är inte bra. Det kan orsaka allvarliga prestationsproblem och andra problem. Välj en och håll fast vid den. Eller avinstallera den första innan du byter ut den.

Installera bara bra appar

När det gäller att skydda din enhet från säkerhetshot, faller en stor del av den på dina axlar som användare. Antivirus och andra former av automatiserat skydd kan bara hjälpa så mycket. Dåliga killar hittar regelbundet ett sätt att kringgå antivirus och Google Play Store-skydd. Det finns en ständig katt-och-mus-strid mellan dem och hackare så att du inte ska lämna integriteten av dina data till appar hela tiden. Om irriterande pop-ups återvänder efter en fabriksåterställning (kom ihåg att legitima och säkra appar kan använda popup-fönster för att tjäna pengar också), beror det antagligen på att du inte gör ett bra jobb med att filtrera dina appar. Om du inte är säker på om en app eller ett spel är säkert att installera, gör noggrannhet för att veta mer om det. Använd Google för att hitta recensioner om det, eller så kan du kontrollera de recensioner som andra användare har lagt ut på appens installationssida i Play Store. Om det finns många negativa recensioner och omnämnanden av ett virus eller pop-ups som är associerade med den nämnda appen är det förmodligen en bra idé att hålla sig borta från det.

Vi föreslår att du också överväger utgivaren eller utvecklaren av appen du installerar. Inte alla utvecklare har goda avsikter i åtanke. Om du tycker att en snygg app kommer från en okänd, minst känd eller misstänkt utvecklare, installera inte den. Återigen, gör en del undersökningar och se om produkten de erbjuder är säker. Om du behöver en viss funktion och du dör att ha den på din telefon kan du försöka se om du kan få den från en annan app.

Förhoppningsvis hjälper alla ovanstående förslag dig att skydda din telefon från hot. Var noga med att kontakta oss om du behöver mer hjälp i framtiden.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.