Hur tar jag en skärmdump på din nya Samsung Galaxy Note 9?

Lär dig hur du tar en skärmdump på din Samsung Galaxy Note 9 med hjälp av Palm Swipe, tangentkombination och mer ...

Det skulle alltid komma en tid där du måste ta en skärmdump av något. Om du är en av ägarna till den nya Samsung Galaxy Note 9, har du mer än ett alternativ för hur du fångar en viss skärm.

Att ta en skärmdump är tänkt att vara enkelt och tillgängligt. Samsung såg till att processen med att fånga din skärm skulle vara snabb och enkel. Så fortsätt att läsa nedan eftersom denna självstudie kan hjälpa dig.

Ta skärmdump på Note 9 med hjälp av Palm Swipe-metoden

För mig är detta det enklaste sättet att ta en skärmdump på din Galaxy Note 9 eftersom du bara måste dra handen åt vänster eller höger över skärmen för att aktivera den. Denna metod aktiveras som standard så att din nya smartphone kan fånga ur rutan med Palm Swipe.

För dig som är ny på Android eller använder en Galaxy-enhet gör du så här:

 1. Öppna skärmen du vill fånga.
 2. Placera handen vertikalt längs skärmens vänstra eller högra kant.
 3. Se till att din hand rör vid skärmen lätt och svep över skärmen för att aktivera skärmdump.
 4. Skärmen kommer att blinka och du kommer att se skärmdumpen kort på skärmen.
 5. Om du vill visa det öppnar du Galleri och det bör vara under skärmbilden.

Om din nya telefon inte tar en skärmdump ska du se till att du gör det på rätt sätt eller gå till Inställningar> Avancerade funktioner för att kontrollera om “Palm swipe to capture” är aktiverat. Om du försöker ta en skärmdump av en viss skärm i en app, är det möjligt att handfläkten inte fungerar för den appen. Du kan verifiera detta genom att använda andra appar och ta skärmdumpar med samma metod och om allt fungerar, borde det vara ett problem med appen. Oroa dig inte, du har fortfarande andra alternativ.

Ta skärmdump på not 9 med hjälp av en tangentkombination

Detta är nästa skärmdumpsmetod i anteckningen 9 som du kanske vill prova om palm swipe-metoden inte fungerar. Det är lite komplicerat att göra jämfört med den första eftersom du måste trycka på ett par tangenter samtidigt för att ta en skärmdump av innehållet du vill fånga. Ändå är det genomförbart och du bör också lära dig hur du gör det:

 1. Gå till skärmen du vill fånga.
 2. Håll samtidigt ned volymknappen och strömbrytaren i 2 sekunder.
 3. Skärmen kommer att blinka och du kommer att se skärmdumpen kort på skärmen.
 4. Om du vill visa det öppnar du Galleri och det bör vara under skärmbilden.

Dessa två procedurer enbart räcker för att fånga innehåll du vill ta en skärmdump av. De är den mest använda metoden men om du vill veta mer om andra metoder kan du fortsätta läsa nedan.

Andra metoder för att ta en skärmdump på Galaxy Note 9

Beroende på hur lätt det är för dig att göra följande väljer du en som fungerar bäst för dig ...

 • Använd Google Assistant - du kan faktiskt använda den här metoden genom att trycka på och hålla hemknappen för att starta assistenten. Du kan sedan beordra den att ta en skärmdump med röst eller genom att skriva. Fördelen med denna metod jämfört med andra är att statusfältikonerna och navigationsfältet kommer att döljas.
 • Använd Bixby - Jag vet att inte alla är imponerade av Samsungs AI-assistent men du vet, det är bra att följa kommandon för systemuppgifter inklusive att ta en skärmdump. För att göra detta, håll ner Bixby-knappen och be sedan AI (med din röst) att ta en skärmdump av vad som för närvarande är på skärmen. Som alltid kommer skärmdumpar att visas med Galleri.
 • Scroll Capture - oavsett metod du använder för att ta en skärmdump, efter att ha tagit en uppsättning alternativ kommer kort att visas längst ner på skärmen och ett av dessa alternativ är "scroll capture". Denna funktion kommer att vara praktiskt om du vill för att ta en skärmdump av mer än en skärm. Telefonen rullar automatiskt nedåt och fångar varje skärm och sammanfogar dessa bilder till en lång skärmdump.

Där har du det! Jag hoppas att detta inlägg kan hjälpa dig på ett eller annat sätt. Om du har problem med din telefon kan du komma in på felsökningssidan för Note 9 för vi har redan tagit upp flera av de vanligaste problemen. Du kan också kontakta oss via vårt frågeformulär om du har andra problem eller lämnar en kommentar nedan.

RELEVANTA POSTER:

 • Samsung Galaxy Note 9: Safe Mode, Torka cache-partition och återställ applikationer
 • Så mjuk återställning, fabriksåterställning och återställning av din nya Samsung Galaxy Note 9
 • Vad gör du om din Samsung Galaxy Note 9 inte laddas ur lådan?
 • Vad gör du om din nya Samsung Galaxy Note 9 inte kommer att slås på?
 • Samsung Galaxy Note 9 WiFi fortsätter att tappa eller koppla bort

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.