Hur mycket data använder Waze och vad man ska göra om den fortsätter att krascha

Waze är en av navigeringsapparna du kan ladda ner från Play Store gratis men eftersom du kommer att använda den när du är på språng måste du använda mobildata för att få vägbeskrivningar i realtid. Frågan som många användare ställer är hur mycket data som appen faktiskt använder? Till skillnad från strömmande appar eller tjänster använder Waze inte mycket data när den används. För att sätta det i perspektiv skulle strömning av ett enda spår genom Spotify kosta dig mer än när du kör en hel timme med Waze. Naturligtvis behöver du inte oroa dig för mycket, även om du planerar att köra i timmar med appen som din guide.

varumärkeBästa förbetalda planslingorPris

TelloBlack Friday-erbjudanden
 • 4 GB + Obegränsat Talk & Text GRATIS
 • Inget kontrakt, inget åtagande
 • Uppgradera eller nedgradera när som helst
 • Kontrollera pris

  * Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

  Apple Maps och Google Maps använder mer data, där det senare är mer ekonomiskt. Google Maps använder cirka 0, 6 MB data per timme och Waze använder bara cirka 0, 23 MB i timmen och det kommer att gå lägre än det om du planerar dina vägbeskrivningar eller kartor medan du är på Wifi. Mobildata måste aktiveras för GPS och andra platstjänster som körs i bakgrunden, men de använder också mindre data. En 3-timmars bilresa kanske bara kostar dig cirka 1, 2 MB och det är inte mycket.

  Om du har en plan kan du fortfarande använda Waze varje dag i en månad utan att behöva oroa dig för att använda dina tilldelade data innan månaden slutar. Så nu när du vet hur mycket data Waze använder är det dags att gå vidare till ett mer pressande problem - Waze fortsätter att krascha.

  Vi har fått rapporter från våra läsare som säger att appen kraschar då och då och det finns ingen uppenbar orsak eller orsak till problemet. Det är inte direkt klart om problemet bara är med appen eller om det är en orsak till ett allvarligare problem. Det är anledningen till att du behöver felsöka det. Med det sagt, här är vad du bör göra åt det ...

  1. Starta om telefonen eller starta om den . Det finns tillfällen då applikationer kraschar på grund av ett mindre fel i firmware. Det här problemet kanske inte är mer än bara ett fel i appen eller systemet, men oavsett om det är detta eller det kan du alltid fixa det genom att göra en tvångsstartprocedur. För det mesta måste du bara trycka och hålla in både volymknappen och strömbrytaren i 10 sekunder eller mer. Eller tryck bara på strömbrytaren och håll den intryckt i 30 sekunder eller mer. Telefonen startar om som den vanligt gör när tvångsstart framgångsrikt utförs. Efter det, försök att kontrollera om Waze fortfarande kraschar eftersom om det fortfarande gör det, försök sedan nästa procedur.
  2. Rensa Wazes cache och data . Detta återställer appen till standardinställningarna och konfigurationen och om problemet är med appen är det allt du behöver göra för att den ska fungera felfritt igen. Men Observera att genom att göra det kommer du att ta bort dina nedladdade vägbeskrivningar eller kartor men oroa dig inte, du kan fortfarande ladda ner dem genom att logga in i appen när problemet har åtgärdats. Men om det fortsätter att krascha efter detta måste du prova nästa lösning.
  3. Försök att uppdatera Waze om möjligt . För att åtgärda ett eventuellt kompatibilitetsproblem kan du försöka kontrollera om det finns en uppdatering tillgänglig för appen. Starta Play Store, gå till Mina appar så kan du se därifrån om det finns en tillgänglig uppdatering för Waze. Om det finns det, uppdatera det och se om problemet fixas. Om det fortfarande kraschar efter uppdatering eller om det inte finns någon tillgänglig uppdatering för det har du inget annat val än att göra nästa procedur.
  4. Avinstallera / installera om Waze . När det gäller att fixa problem med tredjepartsapplikationer är detta en mycket effektiv procedur. Genom att avinstallera appen tar du bort alla kopplingar till andra appar och firmware. Du kommer också att ta bort alla dess datafiler och cacheminne. Genom att installera om den ser du till att du har den senaste versionen av appen som körs på din enhet. Jag är övertygad om att detta skulle göra att appen körs perfekt igen om andra procedurer skulle misslyckas.

  Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

  Anslut oss

  Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

  varumärkeBästa förbetalda planslingorPris

  TelloBlack Friday-erbjudanden
 • 4 GB + Obegränsat Talk & Text GRATIS
 • Inget kontrakt, inget åtagande
 • Uppgradera eller nedgradera när som helst
 • Kontrollera pris

  * Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.