Hur man tjänar pengar med Turo

Turo är en tjänst som många kanske har hört talas om. Men för de som inte är medvetna är det en biluthyrningstjänst som fungerar ganska mycket som Airbnb gör för bostäder och fastigheter. Turo låter dig lista din bil på sin plattform, även om det finns några krav som bilen måste matcha innan den listas. Naturligtvis, om allt går enligt planen, bör du kunna tappa ut anständigt mycket pengar från Turo. Men hur kommer du till det här företaget? Låt oss ta en titt.

Hur man tjänar pengar med Turo

Det kan låta som en lång komplicerad process, men Turo tar knappt några minuter att installera. Innan du börjar finns det några krav som du måste ha i åtanke.

  • Lagligt registrerat i USA
  • Högst 12 år gammal
  • Färre än 130 000 miles
  • Ren titel
  • Aldrig förklarats till totalförlust
  • Verkligt marknadsvärde på upp till 150 000 USD
  • Måste upprätthålla Turos säkerhet och underhållskrav

Det finns inga begränsningar för fordonstyper, men det finns några undantag. Fordon som lastbilar, husvagnar, lastbilar, limousiner, terrängfordon, motorcyklar etc. kan inte hyras på plattformen. Dessutom är Turo tillgängligt nästan överallt i USA utom New York.

När du har installerat och kört Turo-appen är det dags att lista ditt fordon. Nu när du känner till undantag och vilken typ av fordon som är tillåtna på plattformen, låt oss komma till ägarens krav. Varje gång du listar din bil på Turo är det viktigt att bifoga några detaljer för att ytterligare utbilda kunden.

Dessa detaljer inkluderar:

  • Bilens nummer, märke, modell och år.
  • En eller flera bilder på din bil. Det är vettigt att detaljera både interiören och utsidan av bilen i dina bilder.
  • En kort beskrivning av ditt fordon.

Det kan också hjälpa till att nämna om din bil har några speciella krav, särskilt när det gäller bränsle. Det skadar inte heller att nämna funktioner i din bil som annars inte kan kännas igenom bilderna (ex: uppvärmda säten, musiksystem osv.). Det är också viktigt att komma ihåg att Turo inte kan använda fordon som redan körs på plattformar som Uber eller Lyft. Du kan kringgå detta krav genom att få förhandsgodkännande från Turos juridiska avdelning.

Typer av bilar

Även om du skulle tro att nästan varje bil skulle listas på samma sätt på Turo, är det inte fallet. Turo har en Deluxe- och Super Deluxe-lista över bilar för premiumbilar. Ägare med den här taggen kan få en deposition från kunden innan de hyrs ut. Det finns några ytterligare säkerhetskontroller och hyresgäster innan en kund kan hyra ut ett Deluxe- eller Super Deluxe-fordon på Turo.

Även om nästan vilken bil som helst kommer att vara populär på en given dag, föredrar kunder mestadels SUV: er i mitten eller stor storlek tillsammans med lyxiga sportbilar. Så du kommer sannolikt att tjäna mycket pengar om du har någon av dessa som reservbil.

Hur säker är din bil?

En av de främsta problem som användare har när de hyr ut sitt fordon är när det gäller säkerheten. Turo har dock en omfattande täckningsplan för alla sina fordon. Medan täckningsplanerna skiljer sig från varandra, ger nästan varje plan ansvarsskydd upp till $ 1 000 000. Detta bör täcka alla skador som uppstår på din bil, även om vi hoppas att det inte kommer till det.

Turo har också ryggen om någon lämnar din bil i lägre skick än vad det var. För rengöring kan Turo erbjuda upp till $ 250 beroende på svårighetsgraden av röran som görs i din bil. Mindre skur i din bil som kan torkas med en städare täcks dock inte av Turo. Sammantaget, när du hyr ut din bil på Turo, finns det verkligen inget att oroa dig för, så länge du tar problemet i tid.

I vissa fall märker kunderna inte ändringar eller skador på sin bil efter flera dagars användning. Oavsett om detta beror på lathet eller bara övervakning, rekommenderas att undvika sådana situationer. Turo avvisar förmodligen begäran om täckning om du gör det flera dagar efter att fordonet återlämnades. Med detta i åtanke är det vettigt att inspektera din bil före och efter att hyresgästen använder den för att ha en god uppfattning om de skador som har gjorts på bilen.

Hur mycket pengar kan du tjäna?

Även om Turo är ett av de bästa alternativen för att tjäna lite pengar på din reservbil, kommer du fortfarande att ha avgifter eller en nedskattning att betala av varje hyresavgift. Företaget hävdar att ägarna får 75% av resepriset, leveransavgifterna och extra körsträckor. Turo erbjuder turo också en bra insikt om hur du kan öka dina intäkter. Ett av de bästa exemplen på detta är genom att erbjuda leverans av din bil till hyresgästen och därmed spara dem en avgörande tid. Det kan också hjälpa dig att använda funktionen Automatisk prissättning på Turo för att hjälpa ditt fordon att få det pris som det förtjänar.

Det är också viktigt att komma ihåg att om du tjänar pengar på Turo måste du rapportera dina intäkter genom att fylla i formuläret 1099. Medan pengarna du tjänar med Turo inte gör dig rik över en natt, kan det vara en stadig källa till sidoinkomst när du har en reservbil hemma. Kom ihåg att däckens underhåll, oljebytor och andra fordonsrelaterade kostnader fortfarande bärs av ägaren, så Turo är meningsfullt bara om du planerar att hyra ut din bil ofta.

Din plats spelar också en viktig roll i hur mycket pengar du tjänar, eftersom du bara kan tjäna pengar när det finns människor som hyr ut din bil oftare. Så dina inkomster kan skilja sig väsentligt beroende på var du bor.

Varför Turo?

Tja, hur ofta stöter du på en tjänst som låter dig bekvämt hyra ut din bil inom några minuter? Det är också värt att tänka på att det inte finns någon annan tjänst där ute som erbjuder samma slags mångsidighet som Turo. Ur en hyresgästers perspektiv är det meningsfullt att Turo kommer att betala betydligt mer om du gick till ett biluthyrningsföretag runt omkring dig. Detta beror på att dessa massiva biluthyrningsföretag måste betala för alla bilar såväl som deras olika butiker, anställa personal och så vidare. Detta innebär att kunden bär skit av alla dessa överskott.

Men med Turo kan du hyra bilar för så låga som $ 50 ibland, vilket gör detta till en win-win för alla inblandade. För ägarna kan det dock vara något tuffare att tjäna pengar på Turo, särskilt om de bor i en avlägsen del av USA. Men såvitt biluthyrning går är Turo definitivt det bästa alternativet på marknaden, och vi kan inte rekommenderar det starkt nog.

Vad som är ännu bättre är att Turo är tillgängligt i form av en app för såväl Android som iOS-användare, vilket gör det tillgängligt för miljontals användare runt om i världen.

Ställa in rätt pris

Om du har använt Turo tidigare, skulle du ha märkt hur vissa ägare nämner orimliga priser för sina bilar. Till exempel säljs en lite äldre Honda sedan ibland för upp till $ 80 per dag, medan det pris som är lämpligt för ett sådant fordon är $ 40-50. Med detta i åtanke är det viktigt att kunderna väljer rätt pris. Detta kommer också att uppmuntra kunder att hyra bilen med dig igen, vilket hjälper dig att öka dina intäkter på plattformen.

Plattformens begränsningar

Även om Turo finns allmänt tillgängligt i USA, har dess räckvidd utanför landet varit relativt minimal nu. Men stora städer i Europa har Turo-stöd, så företaget växer ganska stadigt. Som vi har berört ovan är det inte tillräckligt med att vara i USA för att tjäna pengar på Turo. Det är också viktigt att ha dina listor i städer där människor söker att hyra ut fler och fler bilar.

Tillgängligheten till ditt fordon är också ett mycket viktigt problem här eftersom inte alla har två bilar hemma. För dem med bara en bil som måste användas av sig själva och uppe på Turo kommer intäkterna att bli betydligt lägre eftersom du inte kan använda din bil varje dag på Turo.

Så även om du säkert kommer att tjäna tillräckligt med pengar för att hålla jämna steg med fordonets slitage och andra utgifter som försäkring, däckbyte etc., kommer du verkligen inte att bli rik över natten med Turo. Men med det sagt, finns det människor som har anställt en hel bilpark på Turo och tjänar tillräckligt med pengar på en månad. Så det fungerar är att om du har en bil som kan noteras på Turo på heltid kommer dina utgifter sannolikt att öka många.

Har du dina personliga upplevelser om Turo att dela med oss? Var noga med att meddela oss.