Hur man tittar på filmer offline utan internet på din iPhone eller iPad

Det vore bra om obegränsad höghastighets Wi-Fi-åtkomst var överallt - särskilt utanför stora storstadsområden. Och det skulle vara ännu bättre om 4G mobil internetuppkoppling var vanligt - både i detta land och runt om i världen. Tyvärr är verkligheten ganska annorlunda.

Avmattningar, anslutningsminskningar, strikta datagränser, de är alla en del av den dagliga verkligheten för on-the-go internetanvändning. Som det är är den bästa taktiken att förbereda sig i god tid och ladda ner en mängd filmer för offline-användning, och den här artikeln kommer att lära dig hur du gör det.

Google Play-filmer

Ett av de bästa sätten att ladda ner filmer för offlinevisning är med Google Play Movies. Google Play Movies ger dig tillgång till ett massivt bibliotek med filmer och TV-serier.

Med Google Play Filmer kan du köpa eller hyra innehåll. Efter köpet kan du ladda ner den för offlinevisning för att titta på en senare tidpunkt där du kanske inte har WiFi eller en mobilanslutning.

En av de coola sakerna med Google Play Movies är att de regelbundet kör kampanjer där du kan hyra eller ladda ner filmer gratis, även på din iPhone eller iPad.

Det riktigt coola med Google Play Movies är att de ganska mycket har allt det senaste innehållet - till och med säsonger från Game of Thrones.

YouTube Red

YouTube Red är ett annat fantastiskt val. Med YouTube Red har du tillgång till exklusivt innehåll, men det öppnar också möjligheten att ladda ner videor för offlinevisning.

Så om du åker på en lång resa och upptäcker en ny YouTube-kanal som du vill komma ikapp med kan du ladda ner så många videor som du vill titta på offline. Det är perfekt för den långa planresan, där du kanske inte har tillgång till WiFi.

Och som vi nämnde öppnar det också ett gäng exklusivt YouTube Red-innehåll som också kan laddas ner för offlinevisning.

Ripp dina egna DVD-skivor

Du har också möjlighet att rippa dina egna DVD-skivor eller Blu-Ray-filmer. Du måste använda ett program som Handbrake, men det är ett ganska enkelt sätt att titta på filmer offline. Du behöver bara se till att din iPhone eller iPad har gott om lagringsutrymme för att hålla de större filerna som ofta är associerade med DVD-längdfilmer.

Det andra alternativet är att många DVD-skivor och Blu-Ray-kopior idag kommer med digitala kopior. Om du hittar den koden i ditt DVD- eller Blu-Ray-fodral, kan du vanligtvis lösa in den och sedan ladda ner den för offline att titta på det sättet också.

Ladda ner Amazon-videotitlar för offline användning

Amazon Prime-prenumeranter har det bra. De får njuta av snabb, gratis frakt på över 50 miljoner produkter, har direkt tillgång till miljoner låtar, filmer och TV-program, kan läsa obegränsade böcker och tidskrifter och har obegränsad tillgång till ljudböcker från Audible och mycket mer.

De kan också ladda ner utvalda filmer och show för att titta offline via Amazon Prime Video iOS-appen. För att ladda ner Amazon-videotitlar öppnar du helt enkelt alla filmer eller TV-program som du tycker är intressanta och klickar på Hämta-alternativet i videodetaljer-avsnittet. Nedladdade filmer och TV-program kommer att ha en markeringsikon som visas i videodetaljer-avsnittet, och du kan hitta dem i avsnittet Nedladdningar som finns i Amazon Video-menyn. Nedladdat videoinnehåll kan spelas när som helst även utan internetåtkomst.

Om du inte är en Amazon Prime-abonnent kan du registrera dig för en kostnadsfri Amazon Prime-rättegång för att se om tjänsten är värd dina pengar.

Ladda ner Netflix-filmer och TV-program för offline användning

Nästan slutet av förra året har Netflix äntligen tillåtit användare att ladda ner filmer och TV-program för offline användning. De började med ett mindre urval av innehåll, inklusive Orange är The New Black, Narcos och The Crown, vilket gjorde fler och fler filmer och TV-program tillgängliga för nedladdning över tid. Just nu är chansen att din favoritkomediefilm eller actionflick stödjer offline-läget ganska hög.

Alla smartphones, datorer och surfplattor som kör iOS 9.0 eller senare, Android 4.4.2 eller senare, och Windows 10 version 1607 eller senare, kan ladda ner titlar från Netflix för att titta utan internetuppkoppling. Titlar som är tillgängliga för nedladdning har en liten nedladdningsikon bredvid dem, och de finns också bekvämt i avsnittet Tillgänglig för nedladdning som finns i Netflix-menyn. Nedladdade titlar visas i avsnittet Mina nedladdningar i appen. Om du vill pressa fler filmer på ett mindre SD-kort eller flashminne kan du sänka videokvaliteten från Higher to Standard.

Hyr filmer från iTunes Store

iTunes-kunder kan också njuta av viss videounderhållning utan internetåtkomst, men inte gratis. Filmer kan hyras, med många kampanjer och rabatter som är tillgängliga hela tiden. En hyrd film är giltig i 30 dagar från hyran. När du trycker på uppspelningsknappen måste du avsluta titta på filmen inom de närmaste 24 timmarna, annars går den ut (kunder utanför USA har 48 timmar).

Eftersom filmuthyrning från iTunes laddas ner successivt när du tittar på är det bäst att hyra filmer på en dator och synkronisera dem till din iPhone eller iPad för offlinevisning. Synkroniseringsprocessen är identisk app- eller musiksynkronisering med iTunes.

Dom

Som du ser finns det många sätt att titta på filmer offline utan Internet. De flesta streamingplattformar idag låter dig ladda ner valt innehåll för visning offline, men ett av de bästa sätten att titta på filmer offline idag är genom att lösa in de digitala kopiorna.

Naturligtvis, om du inte kan, är att rippa en DVD genom ett program som Handbrake lite arbete, men säkerställer att du har den underhållning du behöver för att få dig igenom dessa tider utan internetuppkoppling.