Hur man tar ut Samsung Galaxy S6 Edge från startöglan

När din Samsung Galaxy S6 Edge går in i startöglan betyder det att det finns vissa inkonsekvenser i operativsystemet eller dess firmware. Oftare uppstår boot loop-problemet om ägaren rotade eller blinkade en anpassad firmware i sin enhet, även om det också fanns fall att detta problem inträffade efter att en uppdatering installerades på en lager firmware. Cirka 95% av tiden boot loop är firmware-relaterade.

Innan vi går längre kan de som har problem med sina Android-enheter kontakta oss via [e-postskyddad]. Vi är villiga att hjälpa dig att lösa dina problem, men vi kan inte göra det om det inte finns tillräckligt med information. Så se till att du berättar modellen för din telefon, vilken version av Android den kör och hur den uppför sig när problemet uppstår. Ju mer information du kan ge, desto mer exakta är våra lösningar.

MÅSTE BESÖka: Felsökning för Samsung Galaxy S6 Edge

Här är några av de vanligaste Galaxy S6 Edge-start-loopproblemen:

 1. Galaxy S6 Edge går in i boot loop efter en uppdatering
 2. Galaxy S6 Edge kan inte fortsätta starta upp efter rooting
 3. Galaxy S6 Edge går in i boot loop efter installation av anpassad firmware
 4. Kan KNOX utlösas om jag rotade min S6 Edge med CF Autoroot
 5. Galaxy S6 Edge-startöglor efter installation av flera appar

Galaxy S6 Edge går in i boot loop efter en uppdatering

Vi fick ett par e-postmeddelanden relaterade till det här problemet och två av dem sade att telefonen bara inte kan fortsätta att starta upp eftersom när den når logotypen kommer den automatiskt att starta om, fortsätter upp till logotypen och startar om igen. Tydligen uppdaterade uppdateringen eller förstörde vissa data eller cacheminne, men problemet är, det finns inget sätt för oss att fastställa vilken som är den skyldige. Därför är det inte möjligt att felsöka hagelgevär; vi måste utföra allmänna procedurer som att torka av cache-partitionen och återställa återställningen.

Torka av cache-partition

Det finns en katalog i systempartitionen där alla cachar för kärntjänster och applikationer lagras. Dessa filer används av systemet för att göra dess prestanda jämnare nästa gång du startar dessa appar. Oftare skapar korrupta cachar konflikter med systemet, särskilt om det redan fanns nya filer skapade av den nya firmware. Om du rensar katalogen kommer alla filer som är lagrade i partitionen på ett kritiskt sätt att raderas, men oroa dig inte, nästa gång telefonen startar upp kommer den att skapa nya filer eller cacheminne.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 3. När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Huvudåterställning

Uppenbarligen kan du inte utföra den typiska fabriksåterställningen eftersom telefonen inte bara kan starta helt upp. Om du startar i återställningsläget kommer du emellertid att få åtkomst till en operation som inte bara tar bort alla filer, inställningar, app och data, utan också kommer att omformatera själva partitionen för att bli av med alla skadade filer som systemet inte kommer att använda. Med andra ord är masteråterställning effektivare än fabriksåterställning. Du behöver bara göra detta om telefonen fortfarande startar slingor efter att ha torkat cache-partitionen:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S6 Edge.
 2. Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 3. När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 4. Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 5. Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 6. Tryck på Vol Down-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 7. När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Galaxy S6 Edge kan inte fortsätta starta upp efter rooting

Problem : Hej killar! Jag har läst dina felsökningsinlägg och jag kände att även om du är villig att hjälpa dina läsare, stannar du alltid på den ljusare sidan av saker och det förklarar varför du inte uppmuntrade genomsnittliga användare att rota sina telefoner eller installera anpassade ROM på deras enhet. Jag förstår helt varför du gör det och jag respekterar det.

Du förstår, jag är inte en av de genomsnittliga ägarna. Jag rotade min Galaxy S6 Edge (det är förresten en T-Mo-modell) med Odin CF Autoroot SM-G925T. Rotningsprocessen gick igenom men jag tror inte att den var framgångsrik eftersom min telefon nu startar looping. Jag går inte där jag gick fel men det är uppenbart att allt inte gick som planerat. Så vart kan jag åka härifrån? Hur kan jag få min telefon att fungera igen. - Cody

Felsökning : Jag frågade en vän till mig på Dev-forum om detta och han sa att han också stött på det här problemet. Det han gjorde för att korrigera det var att blinka SM-G920T och upprepa rotprocessen. Ja, G920T är för platt S6 men det var det som fungerade för några av S6 Edge-användare som bestämde sig för att rota sina enheter. Om du vill följa efter, fortsätt på egen risk. Jag vet att du är tillräckligt kunnig för den här typen av saker.

Galaxy S6 Edge går in i boot loop efter installation av anpassad firmware

Problem : Hej droid kille! Jag börjar älska Android och Galaxy S6 Edge är faktiskt den andra Android som jag har. Jag är lite kunnig när det gäller förankring och saker, men som sagt börjar jag fortfarande älska enheten och hela miljön.

Jag rotade min Galaxy S6 Edge och installerade en anpassad ROM men strax efter att allt gick igenom fortsätter telefonen att starta om och kunde inte nå hemskärmen. Den gick in i startöglan och jag vet bara inte var jag gick fel och jag har ingen aning om hur jag fixar detta. Snälla hjälp mig. - Anthony

Felsökning : Om du antar att du har installerat rätt firmware eller ROM för din telefon, kommer du oftare att torka av cache-partitionen att fixa startloopproblem som uppstår efter installationen av någon anpassad firmware. Jag föreslår att du gör det först och om det inte fungerade ska du återfasta firmware.

Kan KNOX utlösas om jag rotade min S6 Edge med CF Autoroot

Fråga : Jag har en T-Mobile Galaxy S6 Edge och planerar att rota den med CF Autoroot. Min fråga är, kan Knox snubbla om jag gjorde det? Om så är fallet, finns det någon rotmetod som inte utlöser Knox? Min flickvän rotade hennes men det går nu nötter. Det kan inte startas med framgång. Det fortsätter bara att starta om och starta om tills batteriet tar slut. Hur fixar du det? Tack för att du läste min oro. - Gerard

Svar : Ja! Samsung Knox utlöses om du har rotat din telefon med CF Autoroot. En vän till mig föreslog att du skulle använda Ping Pong Root om du inte vill att Knox skulle snubbla. Bara google "ping pong root" så hittar du guiden för att göra det.

Beträffande lösningen på flickvänens boot loop-problem, se felsökningsförfarandet som jag gav i det tredje problemet. Det är samma fråga.

Galaxy S6 Edge-startöglor efter installation av flera appar

Problem : Hej killar! Jag behöver sårt din hjälp och jag ser fram emot att höra från dig. Min 3-veckors gamla Galaxy S6 Edge har just uppdaterats nyligen och den var framgångsrik utan problem alls. Igår installerade jag flera appar på den och efter det stängde telefonen bara av. När jag startade om den stannar den i logotypen i cirka 20 sekunder, stängs sedan av, startar sedan igen och cykeln upprepas. Kan du hjälpa mig att fixa det? - Janice

Felsökning : Tja, baserat på din beskrivning, Janice, började problemet efter att du installerade ett antal appar. Det finns en stor möjlighet orsaken till boot loop är falska app. Allt du behöver göra är att starta upp telefonen i säkert läge och inaktivera misstänkta appar. När du har tagit bort den falska appen kommer problemet att åtgärdas.

Säkert läge

 1. Stäng av din Galaxy S6 Edge.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När 'Samsung Galaxy S6 Edge' visas släpper du omedelbart strömbrytaren och håller ner Volym ned-knappen.
 4. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills telefonen är klar omstart.
 5. Släpp knappen när du ser Safe Mode i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så skicka dem gärna till [e-postskyddad] oidguy.com. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.