Hur man tar bort eller döljer skåran på iPhone X

En av de nya funktionerna som Apple tar med sig sina iPhones X-enheter är skåran. Det är en svart ruta på den övre delen av skärmen som innehåller den främre kameran och andra sensorer. Skåpet skiljer lätt iPhone X från sina äldre kusiner och anses vara en del av den övergripande goda designen. Många iPhone-fans delar dock inte samma entusiasm för det. Även om skåran inte nödvändigtvis påverkar maskinvaru- eller mjukvaruupplevelsen för enheten, finns det många användare som tycker att det är fult. Om du inte gillar hacket alls, lära dig att ta bort eller dölja det nedan.

Innan vi fortsätter, låt oss påminna dig om att du kan kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man tar bort eller döljer skåran på iPhone X

Även om skåran inte är ett tekniskt problem alls är det inte dåligt för många iPhone-användare att ta bort det från skärmen. Det är dock en inbyggd hårdvarufunktion så det finns inget sätt att bli av med det för gott. Vad denna självstudie gör för dig är att ge dig stegen för att konstgjorda att den "försvinner". Tekniskt sett maskerar du helt enkelt hacket så att det inte distraherar dig när du tittar på skärmen. Följande lösning fungerar bara på låsskärmen och hemskärmen så att varje gång du använder en app kommer hacket att synas igen.

 1. Öppna App Store-appen.
 2. Sök efter Notcho-appen och ladda ner den.
 3. Öppna appen efter att ha laddat ner den.
 4. När du uppmanas att använda ett foto från kamerarulle eller bilder i appen väljer du en bakgrundsbild från appens bibliotek.
 5. Klicka på Importera-knappen.
 6. Klicka på Justera.
 7. Flytta och skala bilden efter dina önskemål.
 8. Klicka på Klar för att avsluta.
 9. Klicka på Spara.
 10. Öppna Photos-appen och välj den tapet du just har sparat.
 11. Klicka på Dela-knappen.
 12. Klicka på Använd som bakgrundsbild.
 13. tryck på Set .
 14. Om du vill ta bort skåran på både låsskärmen och hemskärmen klickar du på Ställ in båda.
 15. Du är klar!

OBS: Det finns ett antal andra tredjepartsappar som du kan använda andra än Notcho, så gör lite forskning för andra alternativ.


Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.