Hur man tar bort eller döljer skåran på Google Pixel 3 XL

Åsikter från många användare varierar vad gäller skåran på Google Pixel 3 XL. Inskärningen vi pratar om här är den svarta rutan överst på skärmen som innehåller främre kameran och andra sensorer. Vissa ser hacket som ett bra avbrott från traditionell design av Android-enheter medan andra ser det som onödig designfel. Oavsett vilken åsikt som råder eller blir majoritet kvarstår faktum att det är en del av maskinvaru- och mjukvaruupplevelsen. Om du blir distraherad av det och vill se om det finns ett sätt att dölja eller ta bort det föreslår vi att du fortsätter att läsa nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Lösning 1: Dölj skåran på Pixel 3 XL med hjälp av utvecklaralternativ

Det finns ett inbyggt alternativ som du kan använda under Inställningar för att bli av med skåran. Problemet är att du kommer att offra ännu mer utrymme på skärmen. Det här alternativet kommer att artificiellt ta bort skåran genom att ha en svart stapel upptill. Även om det är övertygande nog att dölja skåran, ändras statusfältet faktiskt bara för att se större ut. Så här görs:

  1. Öppna inställningsappen.
  2. Rulla ner och tryck på System.
  3. Tryck på Om telefon.
  4. Rulla ner och knacka på Bygg nummer sju gånger tills du får ett meddelande som säger att "du nu är en utvecklare."
  5. Gå tillbaka till huvudinställningssidan och skriv "hak" i sökfältet.
  6. Klicka på resultatet som heter Display-utklipp. Alternativt kan du gå till Inställningar> System> Utvecklaralternativ> och bläddra ner tills du ser skärmutskärning.
  7. Välj Dölj.

Lösning 2: Dölj hacket på Pixel 3 XL med hjälp av tredjepartsappar

Om du inte vill använda Android: s inbyggda funktion för att dölja skåran kan du välja appar från tredje part. Det finns några appar som du kan välja mellan men ett bra alternativ som vi föreslår är det som heter Nacho Notch - Notch Hider. Denna app är gratis och är tillgänglig i Google Play Store.

Till skillnad från det inbyggda Google-alternativet för att dölja skåran kommer Nacho Notch inte att göra utrymmena runt skåran värdelösa. Det lämnar statusfältet runt det användbart, så att meddelanden och ikoner kan fortsätta att visas överst. För att göra det enklare att använda kan du lägga en Nacho Notch-snabbinställningsbricka i meddelandelådan. Detta gör att du snabbt kan aktivera eller inaktivera den.

Nacho Notch fungerar inte på låsskärmen så haket bör fortfarande vara synligt där.

Lösning 3: Ta bort hacket genom att använda en Google Pixel 3

Om du fortfarande försöker bestämma om du vill få en Google Pixel 3 XL eller inte och du inte gillar att ha skåran, föreslår vi att du väljer en Google Pixel 3 istället. Medan du spelar en mindre skärm har den inte skåran men ger dig fortfarande samma totala upplevelse som den större Google Pixel 3 XL. Pixel 3 har samma hårdvara, mjukvara och kamera som Pixel 3 XL. Den förstnämnda har ett mindre batteri, men eftersom det också har en mindre skärm (5, 5 tum i motsats till XL: s 6, 3-tums skärm), borde den ha mer eller mindre samma kvarvarande kraft. Det är också 100 $ billigare.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.