Hur man tar bort eller döljer skåran på Essential Phone PH-1

Det är enkelt att dölja skåran på Essential Phone PH-1. Liksom i de flesta Android-telefoner som spelar ett hack, finns det två sätt att göra det. För dem som inte har en aning om vad ett hack är, är det cirkeln på toppen av skärmen som innehåller selfie eller framåtvänd kamera. Kolla in de två metoderna nedan och välj den som passar dig bäst.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Metod 1: Ta bort eller dölja skåran på Essential Phone PH-1 under menyn Inställningar

Detta är ditt första alternativ om du tycker att skåran på din enhet är irriterande eller oönskad. Inställningsalternativet släpptes ursprungligen när telefonen först kom. Men efter en viss uppdatering togs samma alternativ bort av någon anledning. Självklart återgick rörelsen när fans insåg det så det uppenbarligen returnerades nyligen. Om du är en första gången användare och inte vet hur du döljer hacket följer du stegen nedan.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på System.
 3. Tryck på utvecklaralternativ.
 4. Tryck på Inställningar för viktiga hack.
 5. Du bör se tre alternativ: Viktigt rekommenderas, använd inte hakområdet i landskap och använd alltid hackområdet
 6. Välj Använd alltid alternativet för hackning om du inte vill se skåran.

Om du inte ser utvecklaralternativ betyder det att du måste aktivera det först. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Om telefon.
 3. Klicka på byggnummer minst 10 gånger (eller mer).
 4. Ange enhetens PIN-kod, lösenord eller mönster.

Tänk på att det här alternativet är konstgjord (endast mjukvarunivå) och kommer inte att ta bort den fysiska komponenten från skärmen. Även om du använder Använd alltid alternativet för hakområdet kanske vissa appar inte följer den här programvaruinställningen och kan visa skåran igen. Även om du alltid använder alternativet för hackning är idealiskt inställt för global standardinställning kanske det inte fungerar om du använder vissa appar eller när du använder din enhet för att utföra vissa uppgifter.

Metod 2: Ta bort eller dölja skåran på Essential Phone PH-1 med hjälp av en app

Den andra metoden att dölja skåran är med hjälp av en tredjepartsapp som Nacho Notch. Detta är en gratis app som du kan ladda ner från Play Store. Det dedikerade syftet är, gissade du det, dölja hacket. Det finns andra liknande appar också, så om du inte vill ha Nacho Notch, använd bara en annan.

Till skillnad från det inbyggda alternativet för att dölja skåran kommer Nacho Notch inte att göra utrymmena runt skåran värdelösa. Det lämnar statusfältet runt det användbart, så att meddelanden och ikoner kan fortsätta att visas överst. För att göra det enklare att använda kan du lägga en Nacho Notch-snabbinställningsbricka i meddelandelådan. Detta gör att du snabbt kan aktivera eller inaktivera den.

Nacho Notch fungerar inte på låsskärmen så haket bör fortfarande vara synligt där.

Så här använder du Nacho Notch-appen:

 1. Installera appen Nacho Notch.
 2. Gå till snabbinställningarna, leta efter ikonen 'Dölj hack' och lägg till den i listan.
 3. Växla och stänga av inställningen för att se om den fungerar.
 4. Gjort!

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.