Hur man tar bort appar på iPhone XS Max

Att ta bort oönskade applikationer är en del av minneshanteringen, särskilt om telefonens interna minne redan krymper. Det är också nödvändigt att ta bort appar som orsakar olika enhetsproblem som de som stoppar telefonsystemet att fungera som bäst. I iOS är det mycket enkelt att ta bort appar. Ändå kan de som är nya på plattformen fortfarande behöva lite hjälp för att bli anpassade till stegen.

Detta genomgång syftar specifikt till att hjälpa iOS-nybörjare att komma igång med hantering av iOS-appar. Om du är en av målgruppen kan du gärna hänvisa till den här guiden. Läs vidare och lära dig hur radering av appar görs på iOS 12-plattformen, särskilt på den nya iPhone XS Max-handenheten.

Radera appar på iPhone XS Max genom inställningar

Systemhantering i mobila enheter inklusive den nya iPhone utförs vanligtvis via inställningsmenyn. Här kan du justera några alternativ, stänga av eller slå på funktioner och många andra viktiga uppgifter. Att ta bort appar på den nya iPhone XS Max till exempel kan också göras via inställningsmenyn. Så här fungerar det:

 1. Tryck för att öppna appen Inställningar från hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på iPhone-lagring.
 4. Välj appen du vill ta bort.
 5. Tryck på alternativet för att ladda ner app eller ta bort app.

Om du väljer att ladda ner app raderas den valda appen men data och filer för den appen behålls. Detta gör att du kan återställa dina data när du installerar om appen på din telefon.

Om du väljer Radera app raderas den valda appen och dess relaterade data permanent.

Radera tredjepartsappar på iPhone XS Max

Appar från tredje part är de som du har laddat ner från App Store. Dessa appar kanske kanske inte fungerar korrekt på din telefon på grund av många faktorer inklusive systemkompatibilitet, buggar och infiltrering av skadlig programvara. Appar som inte körs som avsedda skadas vanligtvis och måste därför installeras om. Men innan du installerar om måste du först ta bort den problematiska appen. På iPhone XS Max görs att ta bort tredjepartsappar med följande steg:

 1. Tryck lätt på och håll in appikonen från hemskärmen tills den viglar. Obs: Om du trycker för hårt på en app, kan du öppna appens meny för snabba åtgärder . I så fall trycker du helt enkelt på utanför listan över snabba åtgärder och sedan lätt och håller ner appikonen för att avsluta och sedan försöka igen.
 2. Tryck på X i det övre vänstra hörnet av appen du vill ta bort / avinstallera.
 3. Om du uppmanas knackar du på Ta bort för att bekräfta.
 4. När du är klar med att radera appar trycker du på Klar .

Ta bort inbyggda (förinstallerade) appar på iPhone XS Max

Den senaste iOS-plattformen gör det redan möjligt för användare att radera några inbyggda appar eller appar som är förinstallerade. Om du hittar behovet av att göra det, så här gör du det:

 1. Tryck på och håll ned appikonen lätt från hemskärmen tills den viglar.
 2. Klicka på appen du vill ta bort eller avinstallera.
 3. Tryck sedan på DELETE när du blir ombedd att bekräfta.
 4. När du är klar med att radera appar trycker du på Hem-knappen för att stoppa apperna från att jiggla.

Om du tar bort en app från din iPhone raderas också den appen från din Apple Watch.

Radera appar på iPhone XS Max med iTunes på en dator

Om din iPhone blir svarsfri på grund av vissa felaktiga applikationer, måste du använda iTunes för att komma åt ditt iPhone-system och ta bort den problematiska appen som fick din skärm att frysa eller fastna. iTunes är Apples helt egna iOS-programvara som kan laddas ner och installeras på en dator. Om du har en Windows- eller Mac-dator hemma som körs i ett kompatibelt operativsystem och har den senaste versionen av iTunes-programvaran installerad, kan du använda den för att ta bort appar från din iPhone XS Max. Så här görs:

 1. Anslut din iPhone XS Max till din dator via USB eller Lightning-kabel.
 2. När du är ansluten öppnar du iTunes på din dator.
 3. Välj din iPhone XS Max när den visas i iTunes.
 4. Klicka på Apps under avsnittet Inställningar på vänster sida av iTunes-skärmen. Du kommer då att se en lista över appar på höger sida av iTunes-skärmen med hemskärmar bredvid.
 5. Dubbelklicka på en hemskärm där du kan välja appen du vill ta bort.
 6. Klicka sedan på appen för att radera. En raderingstecken (X) visas i det övre vänstra hörnet av appikonen.
 7. Klicka på radera eller X-tecknet för att bekräfta radering av appen. Appen kommer att raderas snabbt.
 8. När du är klar med att radera appar klickar du på Apply- knappen nederst på iTunes-skärmen.

Återställa raderade appar på iPhone XS Max

Appar som du nyligen har avinstallerat kan fortfarande återställas som du vill. På iPhone XS Max utförs återställning av raderade applikationer genom följande steg:

 1. Klicka på App Store- ikonen från din startsida. Om du gör det kommer App Store-appen att startas.
 2. Från App Store- skärmen söker du efter namnet på appen du vill återställa. Skriv bara in appens namn. Se också till att du har angett samma exakta namn på appen.
 3. Hitta och välj rätt namn på den inbyggda appen som du vill återställa.
 4. Klicka sedan på Cloud-ikonen eller Get-knappen för att återställa appen.

När appen återställs framgångsrikt, bör du se appikonen tillagd på din iPhone: s hemskärm.

För att uppdatera telefonminnet och operativsystemet rekommenderas att du startar om din iPhone efter att du har tagit bort eller återställt appar. Om du gör det kommer på samma sätt att rensa cache och skadade data som kan ha orsakat andra appar eller iOS själv.

Om du har ytterligare problem eller har problem med att ta bort eller återställa appar på din iPhone XS Max, kan du vidarebefordra problemet till oss och vi hjälper dig gärna vidare. Besök bara webbplatsens felsökningssida för mer information om hur du når ut till vårt iOS-supportteam.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!