Hur man tar bort appar på iPhone XR

Uppdatering och radering av appar behövs ofta när man hanterar app-relaterade fel i smartphones som när en app plötsligt fungerar eller inte fungerar som avsett. Att ta bort appar hjälper också till att frigöra utrymmet i telefonens interna minne. I iOS-enheter som iPhones kan appar raderas eller avinstalleras på olika sätt.

Du kan radera appar via telefoninställningarna, från startskärmen eller med iTunes på en dator. Om du är ny på iOS med iPhone XR som dina första iOS-enheter och att du behöver lite hjälp med att ta bort oönskade appar kan du hänvisa till något av stegen som beskrivs nedan. Läs vidare för att lära dig hur du tar bort appar i Apple iPhone XR-handenheten.

Om du har andra problem men besöker vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat några av de vanligaste problemen med den här enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och känn dig fri att använda lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Steg för att ta bort appar via iPhone XR-inställningar

De flesta, om inte alla systemhanteringsoperationer på iPhone, utförs via inställningsmenyn. Samma sak gäller app-radering. Nedan följer stegen för att ta bort appar från dina iPhone XR-inställningar:

 1. Tryck för att öppna appen Inställningar från hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på iPhone-lagring.
 4. Välj appen du vill ta bort.
 5. Tryck på alternativet för att ladda ner app eller ta bort app.

Alternativet Offload App betyder att den valda appen kommer att raderas men data och filer för den appen behålls. Detta gör att du kan återställa dina data när du installerar om appen på din telefon.

Alternativet Radera app innebär att den valda appen och dess relaterade data kommer att raderas permanent.

Steg för att ta bort tredjepartsappar på iPhone XR

Nedladdade appar eller appar från tredje part som inte längre används kan enkelt avinstalleras eller tas bort från din iPhone XR hemskärm. Så här fungerar det:

 1. Tryck lätt på och håll in appikonen från hemskärmen tills den viglar. Observera att om du trycker för hårt på en app, kan du öppna appens meny för snabba åtgärder . I så fall trycker du helt enkelt på utanför listan över snabba åtgärder och sedan lätt och håller ner appikonen för att avsluta och sedan försöka igen
 2. Tryck på X i det övre vänstra hörnet av appen du vill ta bort / avinstallera.
 3. Om du uppmanas knackar du på Ta bort för att bekräfta.
 4. När du är klar med att radera appar trycker du på Klar .

Steg för att ta bort förinstallerade eller inbyggda appar på iPhone XR

De senaste iOS-plattformarna låter användare redan ta bort några inbyggda eller förinstallerade appar på iPhone. Och det systemet är redan tillämpat på Apples nya iPhone XR-telefon. Processen är nära lik den tidigare metoden. Här är hur:

 1. Tryck på och håll ned appikonen lätt från hemskärmen tills den viglar.
 2. Klicka på appen du vill ta bort eller avinstallera.
 3. Tryck sedan på DELETE när du blir ombedd att bekräfta.
 4. När du är klar med att radera appar trycker du på Hem- knappen för att stoppa apperna från att jiggla.

Steg för att ta bort appar på iPhone XR med iTunes på en dator

Om din iPhone är fast eller inte svarar på grund av appproblem, är det inte möjligt att ta bort appen med ovanstående metoder. I det här fallet måste du använda iTunes så att du kan få åtkomst till din iPhone från datorn och sedan avinstallera eller radera oseriöst alla problematiska appar som orsakar problem. För att göra detta måste du säkra en dator som körs på ett kompatibelt operativsystem med din iPhone XR och har den senaste versionen av iTunes-programvaran installerad. När du har ställt in allt kan du gå vidare och börja ta bort appar på din iPhone XR via iTunes med följande steg:

 1. Anslut din iPhone XR till din dator via USB eller Lightning-kabel.
 2. När du är ansluten öppnar du iTunes på din dator.
 3. Välj din iPhone XR när den visas i iTunes.
 4. Klicka på Apps under avsnittet Inställningar på vänster sida av iTunes-skärmen. Du kommer då att se en lista över appar på höger sida av iTunes-skärmen med hemskärmar bredvid.
 5. Dubbelklicka på en hemskärm där du kan välja appen du vill ta bort.
 6. Klicka sedan på appen för att radera. En raderingstecken (X) visas i det övre vänstra hörnet av appikonen.
 7. Klicka på radera eller X-tecknet för att bekräfta radering av appen. Appen kommer att raderas snabbt.
 8. När du är klar med att radera appar klickar du på Apply- knappen nederst på iTunes-skärmen.

När du är klar med att ta bort appar från din iPhone XR med någon av de ovannämnda metoderna kan du starta om din iPhone för att rensa cache från dess interna minne och på samma sätt uppdatera operativsystemet.

Behöver du återställa oavsiktliga raderade appar på din iPhone XR?

Om du ändrar dig och skulle vilja använda en nyligen avinstallerad / raderad app på din iPhone XR kan du återställa appen med följande steg:

 1. Klicka på App Store- ikonen från din startsida. Om du gör det kommer App Store-appen att startas.
 2. Från App Store- skärmen söker du efter namnet på appen du vill återställa. Skriv bara in appens namn. Se också till att du har angett samma exakta namn på appen.
 3. Hitta och välj rätt namn på den inbyggda appen som du vill återställa.
 4. Klicka sedan på Cloud-ikonen eller Get-knappen för att återställa appen.

Efter några ögonblick bör du se appikonen som visas på hemskärmen. Det betyder att appen redan är installerad och klar att användas igen.

Om du i slutändan har problem med att ta bort appar från din iPhone XR, som om appen inte kommer att tas bort eller avinstalleras, starta om din iPhone på nytt om du vill ta bort applikationen. För andra tillämpliga lösningar på apprelaterade problem kan du besöka webbplatsens felsökningssida för att se en lista med felsökningsguider för iPhone XR inklusive appuppdatering eller app-raderingsfel.

RELATERADE INLÄGG:

 • Vad gör du om din nya Apple iPhone XR inte laddas, laddar mycket långsamt eller intermittent [Felsökningshandbok och laddningstips]
 • Hur man fixar en Apple iPhone XR som inte kommer att ansluta till App Store
 • Hur man åtgärdar e-postinställningsfel på Apple iPhone XR, kan inte ställa in / lägga till e-postkonto till Mail-appen [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra om iPhone XR-skärmen är långsam eller inte svarar

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!