Hur man stoppar popup-fönster på Galaxy S9

Upplever du slumpmässiga eller frekventa popup-fönster på din Galaxy S9? Du har tur eftersom den här artikeln hjälper dig att hantera den. Lär dig vad du kan göra med det här problemet genom att följa våra lösningar nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man stoppar popup-fönster på Galaxy S9

Att hantera popup-fönster, vare sig det är på en telefon eller en dator är inte en enkel uppgift. Ofta finns det ingen uppenbar anledning till att popup-fönster visas. I vissa fall kan en legit app vara en anledning, men i andra kan det bero på en dålig app, virus eller skadlig programvara. Nedan finns felsökningsstegen som du kan göra.

Lösning 1: Inaktivera marknadsföringsinformation

Samsung slutar inte tjäna pengar på din enhet efter att du betalat för det. Det kan faktiskt fortsätta att göra affärer med tredjepartsföretag för att låta dem skicka erbjudanden med hjälp av den minst kända funktionen under Inställningsmenyn som heter Marknadsinformation. Den här funktionen är som standard inaktiverad men om du slår på den innan du vet vad den gör är det troligen hög tid att slå om den är avstängd.

Tänk på att Samsung inte avsiktligt gör din Galaxy S9 sårbar genom att aktivera marknadsföringsinformation. Men eftersom vissa skrupelfria utvecklare kan göra vad som krävs för att tjäna pengar, kan de tycka till medel som tvingar ad-pop-ups på enheter. Att stänga av marknadsföringsinformation är en bra idé i din situation.

Lösning 2: Stäng av popup-fönster under Chrome

Om popup-fönster verkar visas när du surfar på webben med Chrome, som är standardwebbläsaren i de flesta Android-enheter, kan du felsöka det genom att inaktivera ett alternativ under appens inställningsmeny. Här är hur:

 1. Öppna Google Chrome-appen.
 2. Klicka på More Settings-ikonen längst upp till höger (tre punkter).
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Klicka på Webbplatsinställningar.
 5. Välj popup-fönster.
 6. Inaktivera popup-fönster genom att flytta omkopplaren till höger.

Andra webbläsare från tredje part erbjuder mer robust skydd mot popup-fönster. Prova dem om Google Chrome inte verkar kontrollera popup-fönstren. Bra exempel på alternativa webbläsare är Mozilla Firefox och Samsung Internet-webbläsare.

Lösning 3: Kontrollera om det är dålig tredjepartsapp

I många fall skapas popup-annonser av appar från tredje part. Sådana appar kan kapa systemet eller äventyra dess säkerhet. När systemets försvar hade försvagats kan andra appar installeras utan att en användare vet det. Först när popup-fönster börjar visas regelbundet kommer du att inse att det kan vara ett problem.

För att kontrollera om det finns ett problem från tredje part kan du försöka starta om enheten till säkert läge. När du kör i det här läget stänger din Galaxy S9 alla appar från tredje part. Om det inte finns något popup-problem i det här läget kan du satsa på att en dålig app är skylden. Följ stegen nedan för att starta din enhet till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Observera telefonen under en tid för att se om popup-fönster återkommer.

Lösning 4: Avinstallera appar

Om popup-fönster saknas i säkert läge betyder det att en av de installerade tredjepartsapparna är orsaken till dina problem. Tänk på att vissa legitika appar kan använda popup-fält sällan för att tjäna pengar. Men om popup-fönstren är helt frånvarande i säkert läge men återgår när du startar om enheten till normalt läge, är det en tydlig indikation på ett dåligt appproblem. Eftersom säkert läge inte hjälper dig att fastställa den exakta problemappen måste du använda elimineringsmetod för att identifiera den. Här är hur:

 1. Starta om till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. Observera telefonen under en tid.
 4. Om det inte finns några popup-fönster börjar du avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 5. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 6. Om popup-fönster återkommer, upprepa steg 1-5.

Ovanstående steg är det enda sättet att känna till en problemapp i detta fall. Se till att göra det metodiskt genom att följa stegen för att begränsa de misstänkta apparna.

Lösning 5: Torka av din enhet (fabriksinställning)

Om metoden för säkert läge inte hjälper alls är nästa felsökningssteg som du kan prova att torka av telefonen. Fabriksåterställning kommer att radera alla icke-systemkritiska tillägg inklusive potentiellt dåliga appar, virus, skadlig kod och koder som tvingar popup-fönster. Se till att skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter innan du gör den här lösningen. Se också till att ta bort Google-kontot från ditt S9 för att undvika problem som kan orsakas av Factory Reset Protection-funktionen.

Så här fabriksinställer du din Galaxy S9:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 6: Installera antivirus-appen

Efter att ha torkat telefonen och innan du installerar dina appar rekommenderar vi starkt att du lägger till en antivirusapp först. Det finns många bra men gratis antivirusprogram som du får från Play Store.

Du kan börja med AVG AntiVirus eller med alla andra.

När du väljer en antivirusapp är det viktigt att välja en ansedd. Det finns många virus och skadlig kod som döljer sig som legit antivirusappar. Se till att läsa recensioner från andra användare och bara använda dem från kända utvecklare.

Att lägga till ett antivirus kommer att hjälpa till att skydda systemet från kända dåliga appar under installationen men lägger till mer bättre? NEJ! Att ha mer än en antivirusapp på ditt system är inte bra. Det kan orsaka svår prestanda och andra problem. Välj en och håll fast vid den. Eller avinstallera den första innan du byter ut den.

Lösning 7: Filtrera appar noggrant innan du installerar dem

Antivirus-appar, precis som alla typer av automatisering är bara användbara på en viss nivå. Det finns en ständig katt-och-mus-strid mellan goda och onda killar i Android-miljön. Det faller fortfarande till stor del på axeln för att hålla dig fri från virus eller popup-fönster. Om problemet återkommer efter att du har torkat av enheten betyder det att du inte gör ditt jobb ordentligt för att se till att bara bra appar är installerade. För att undvika skadlig programvara och popup-fönster, se till att endast goda eller legitima appar läggs till i systemet. Se till att du undersöker om en app du lägger tillbaka är bra eller inte.

Om du inte är säker på om en app är bra eller inte, finns det några tips som kan hjälpa dig att ta reda på den. Börja med att kontrollera recensioner från andra användare. Om många människor säger att appen inte är bra, har massor av popup-fönster eller verkar göra misstänkta aktiviteter, är du bättre på att hålla dig borta från den. Ett annat sätt att hjälpa dig är genom att undersöka utgivaren eller utvecklaren av nämnda app. Utvecklare av legit apps är aktiva för att nå ut till användare som rapporterar problem. De tenderar också att ha ett gott rykte i allmänhet. Utvecklare av populära appar kanske inte har trycket att tjäna pengar på sina produkter men mindre populära produkter kan uppleva det motsatta. Detta kan tvinga utvecklare att använda icke-legitima medel för att tjäna pengar på sina appar, inklusive användning av popup-fönster för att visa annonser. Naturligtvis är du den första försvarslinjen för din enhet när det gäller virus eller popup-fönster.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.