Hur man stoppar och tar bort popup-fönster på Galaxy Note9

Ihållande annonser och popup-fönster är en vanlig situation för många Android-användare idag. I den här korta tutorialen visar vi dig hur du hanterar detta problem på din Galaxy Note9. Se till att du gör våra förslag nedan för att enkelt bli av med popup-fönster eller virus på din enhet. Tekniskt sett är popup-fönster eller annonser inte virus eller skadlig programvara, men de är vanligtvis en produkt av det förra. Skadliga utvecklare använder vanligtvis taktik som härmar sättet att distribuera skadlig programvara på smartphones så för enkelhets skull använder vi löst popup-fönster, ihållande annonser och virus i det här inlägget för att betyda liknande saker.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man stoppar och tar bort popup-fönster på Galaxy Note9

Det finns inget tydligt sätt att hantera popup-fönster. Om du får många av dem för det mesta är det hög tid att göra något åt ​​det. Här är stegen som du kan försöka hantera annonser och popup-fönster.

Fabriksåterställning

Om din Note9 bombarderar dig med popup-fönster varje gång du använder någon app, eller om enheten har blivit praktiskt taget oanvändbar på grund av annonser som slumpmässigt dyker upp, är det bästa felsökningssteget du kan göra först att återställa fabriken. Som namnet antyder kommer programvaran att återgå till fabriksinställningarna för att ta bort källan eller ursprunget till popup-fönster. Ihållande slumpmässiga annonser är ett tecken på att din telefon kanske redan hade tagits över av en skadlig app eller virus så det är en bra idé att städa upp den först. Vid återställning av fabriken kommer allt utom fabrikstillståndsprogramvaran att tas bort från enheten. Eftersom många virus och popup-fönster orsakas av dåliga appar är torka av telefonen en utmärkt idé att lösa problemet.

Fabriksåterställning raderar all personlig information som foton, videor, dokument, kontakter och meddelanden så se till att säkerhetskopiera dem i förväg. Om du är en nybörjare till Android eller Samsung Galaxy-enheter kan du använda den officiella Samsung Smart Switch för att säkerhetskopiera dina filer.

När du har tagit hand om dina data kan du sedan utföra följande steg för att återställa enheten:

 1. Ta bort ditt Google-konto från enheten. Du måste göra detta för att undvika problem senare på grund av fabriksinställningsskydd.
 2. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.
 11. Ställ in enheten igen.

När du är klar med att förbereda telefonen efter återställningen, kontrollera om problemet är innan du installerar någon app. Använd telefonen i några minuter för att se om det inte finns några popup-fönster längre (det bör inte finnas några popup-fönster i det här skedet). Kom ihåg att de flesta källor till annonser eller popup-fönster är appar (vanligtvis tredje part). Detta innebär att om popup-fönster återkommer efter att du har installerat dina appar, är en av dem den skyldige.

Inaktivera popup-fönster under Chrome

Om du bara får popup-fönster när du använder en webbläsare som Google Chrome, betyder det att du kanske har besökt booby-fångade webbplatser. Det finns ett antal sätt hackare kan äventyra en Android-enhet och ett av dem är genom att låta en användare besöka en webbplats som sedan kör en kod för att ta över webbläsaren. När detta händer försvagas eller avaktiveras sedan webbläsarens säkerhet, vilket gör att den kan visa annonser eller popup-fönster när du använder den.

Om popup-fönster verkar visas när du surfar på webben med Chrome, som är standardwebbläsaren i de flesta Android-enheter, kan du felsöka det genom att inaktivera ett alternativ under appens inställningsmeny. Här är hur:

 1. Öppna Google Chrome-appen.
 2. Klicka på More Settings-ikonen längst upp till höger (tre punkter).
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Klicka på Webbplatsinställningar.
 5. Välj popup-fönster.
 6. Inaktivera popup-fönster genom att flytta omkopplaren till höger.

Andra webbläsare från tredje part erbjuder mer robust skydd mot popup-fönster. Prova dem om Google Chrome inte verkar kontrollera popup-fönstren. Bra exempel på alternativa webbläsare är Mozilla Firefox och Samsung Internet-webbläsare.

Stäng av marknadsföringsinformation i Inställningar

Samsung slutar inte tjäna pengar på din enhet efter att du betalat för det. Det kan faktiskt fortsätta att göra affärer med tredjepartsföretag för att låta dem skicka erbjudanden med hjälp av den minst kända funktionen under Inställningsmenyn som heter Marknadsinformation. Den här funktionen är som standard inaktiverad men om du slår på den innan du vet vad den gör är det troligen hög tid att slå om den är avstängd.

Tänk på att Samsung inte avsiktligt gör din Galaxy S9 sårbar genom att aktivera marknadsföringsinformation. Men eftersom vissa skrupelfria utvecklare kan göra vad som krävs för att tjäna pengar, kan de tycka till medel som tvingar ad-pop-ups på enheter. Att stänga av marknadsföringsinformation är en bra idé i din situation.

Ta bort dåliga appar via Safe Mode

Om ingenting händer efter att ha gjort förslagen ovan är det näst bästa att göra kontrollera möjligheten till en dålig app. Som nämnts tidigare är appar en av de viktigaste källorna till popup-fönster eller skadlig programvara på Android-enheter. I ditt fall är det mycket möjligt att en av de installerade applikationerna är anledningen till att popup-fönster återkommer efter en fabriksåterställning och först efter att du har installerat appar igen. Eftersom det inte finns något direkt sätt att veta vilken av appar som är orsaken till problemet, måste du först bekräfta det och sedan följa upp det med eliminationsmetod för att begränsa misstänkta.

Så här startar du om till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Observera telefonen under en tid för att se om popup-fönster återkommer.

Säker-läget avbryter alla nedladdade appar. Vad det betyder är att alla appar du lagt till efter den första installationen kommer att blockeras från att köras. Så om det inte finns några popup-fönster medan din Note9 körs i säkert läge, är det ett tydligt tecken på att ett av ett app-problem. Tänk på att vissa legitika appar kan använda popup-fält sällan för att tjäna pengar. Men om popup-fönstren är helt frånvarande i säkert läge men återgår när du startar om enheten till normalt läge, är det en tydlig indikation på ett dåligt appproblem. Eftersom säkert läge inte hjälper dig att fastställa den exakta problemappen måste du använda elimineringsmetod för att identifiera den. Här är hur:

 1. Starta om till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. Observera telefonen under en tid.
 4. Om det inte finns några popup-fönster börjar du avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 5. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 6. Om popup-fönster återkommer, upprepa steg 1-5.

Ovanstående steg är det enda sättet att känna till en problemapp i detta fall. Se till att göra det metodiskt genom att följa stegen för att begränsa de misstänkta apparna.

Använd antivirus-app

Efter att ha torkat telefonen och innan du installerar dina appar rekommenderar vi starkt att du lägger till en antivirusapp först. Det finns många bra men gratis antivirusprogram som du får från Play Store.

Du kan börja med AVG AntiVirus eller med alla andra.

När du väljer en antivirusapp är det viktigt att välja en ansedd. Det finns många virus och skadlig kod som döljer sig som legit antivirusappar. Se till att läsa recensioner från andra användare och bara använda dem från kända utvecklare.

Att lägga till ett antivirus kommer att hjälpa till att skydda systemet från kända dåliga appar under installationen men lägger till mer bättre? NEJ! Att ha mer än en antivirusapp på ditt system är inte bra. Det kan orsaka allvarliga prestationsproblem och andra problem. Välj en och håll fast vid den. Eller avinstallera den första innan du byter ut den.

Var ansvarig: filtrera vilka appar som ska installeras

Du är det främsta försvaret för din enhet. Om du inte tar det här jobbet ordentligt är det bara en tidsfråga innan du stöter på problem med din enhet. Appar, särskilt sådana som är utformade för att stjäla personlig information eller kompromissa enheter för att tvinga dem att visa annonser eller popup-fönster är så utformade att kringgå säkerheten som erbjuds av Android- och antivirusprogram. Det är därför det finns en ständig katt-och-mus-strid mellan goda killar och hackare. Om du inte är försiktig med appar du lägger till, kan en av dem vara att tillåta en trojan eller skadlig kod i systemet. I vissa fall kan skadliga utvecklare maskera sina appar som legit initialt. Sedan efter en tid kan appen begära en uppdatering för att kunna ändra dess natur och ta över enheten. Sådana appar fångas inte alltid av antivirusappar så de kan stanna i systemet utan att du vet om deras avskyvärda aktiviteter. Medan Google har stärkt sitt filtreringssystem i Play Store, lyckas vissa dåliga appar fortfarande komma över de första kontrollerna.

Som slutanvändare måste du vara försiktig när du vet att en app ska läggas till. Håll dig fast vid officiella appar och undvik de från okända eller misstänkta utvecklare. Om du dåligt behöver installera en app men du är osäker på källan ska du undersöka och läsa recensioner om produkten. Några Google-sökningar kan hjälpa dig att installera en dålig applikation som kan orsaka problem inom en snar framtid.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.