Hur man stänger av Siri

Apples Siri-röstassistent har funnits i några år, vilket gör att iOS-användare kan göra några grundläggande åtgärder, som handsfree-samtal, sms, sökning på webben och mer. Den har utökats ganska mycket och har bara blivit smartare, vilket gav iPhone- och iPad-användare ännu mer komplexa åtgärder som de kunde fråga av Siri.

Men inte alla är fan av röstassistenter av en eller annan anledning. Vissa människor kanske inte gillar att röstassistenten alltid lyssnar efter termen "Hey Siri", eftersom det kan vara ett avlopp på batteriet. Det finns oändliga skäl att stänga av det, och så, om du inte är säker på det, kommer vi att visa dig hur du gör det händer steg för steg. Låt oss dyka rätt in.

Varför är Siri ens aktiverad?

Siri aktiveras vanligtvis av användaren. Det är vanligtvis inte aktiverat som standard, eftersom det kräver att du går igenom en serie steg för att identifiera och lära dig hur din röst låter. Så om Siri är på, är det troligt att du ställer in den när du först fick din iPhone, eftersom den ingår i den inledande installationsprocessen. När du installerar en ny iPhone finns det ett tydligt alternativ som ger dig valet att ställa in den senare om du inte är fan av Siri.

Som vi redan nämnt hjälper Siri dig att utföra några grundläggande uppgifter genom att bara använda din röst. Om du inte kan röra din telefon direkt, är Siri ett bra sätt att göra vissa saker handsfree. Som vi nämnde tidigare kan du göra saker som "Hey Siri, ring mamma" eller "Hey Siri, ställa in ett möte för x datum och tid." Du behöver inte gå igenom alla menyer och knappar för att ställa in det upp manuellt när Siri är tillgänglig.

Fångsten är naturligtvis att röstassistenterna inte är perfekta. Medan de har blivit mycket bättre och blivit extremt exakta med tiden, finns det fortfarande tider som röstassistenter som Siri kan mishear och skapa en händelse för fel datum och tid. Eller, när du säger "Ring mamma", kan det falla upp och ringa mormor istället!

Som sagt, det är ganska lätt att stänga av den.

Hur du stänger av Siri

För att stänga av Siri, vill du ta tag i din iPhone eller iPad och sedan starta appen Inställningar . Du vill bläddra lite ner och knacka sedan på alternativet Siri & Search .

Därefter vill du ställa alternativet Lyssna efter “Hey Siri” till läget Av och sedan trycka på Sidoknappen för Siri också till av-läget. När du gör det kommer du att se en snabbmeddelande som ger dig möjlighet att stänga av Siri helt. Klicka bara på knappen Stäng av Siri för att stänga av den, eller tryck någon annanstans på skärmen för att ändra dig.

Siris röstfunktioner är avstängda nu, men i samma menyer ser du att Siri också är det som driver dina sökförslag, förslag på låsskärmen och förslag i Slå upp. Om du vill stänga av dem kan du - bara vrida alla skjutreglagen till läget Av.

När du gör det är Siri helt inaktiverad. Du behöver inte oroa dig för att det ständigt övervakar efter heta ord längre.

Och det är allt som finns för det! Nu när Siri är avstängd kommer du inte att kunna använda de flesta av dina handfria förmågor, eftersom de flesta av dem faktiskt går igenom Siri-röstassistenten. Som sagt, om du vill använda funktioner som "Hey Siri, ring mamma" eller "Hey Siri, påminn mig om att göra x", måste du aktivera röstassistenten igen.

Som sagt, om du är mycket i bilen kanske du vill lämna Siri på, men det är helt upp till dig!

Hur du aktiverar Siri igen

Det är lite mer komplicerat att sätta Siri på igen. Det beror på att när du stänger av Siri, glömmer det din röst och allt. Som sagt måste du gå igenom processen igen för att få Siri att känna igen din röst.

Starta processen är dock lätt. Öppna inställningsappen och klicka sedan på Siri & Sök . Vrid alternativet Lyssna efter “Hey Siri” till läget på. Du blir då ombedd att gå igenom och ställa in Siri igen. När du följer anvisningarna slås den på igen och sedan kan du aktivera alla andra Siri-baserade funktioner som du vill.

Dom

Som ni ser är processen lätt. Vi skulle personligen inte rekommendera att stänga av den, eftersom Siri är ansvarig för så mycket i din telefon, till exempel förslag i olika appar och skärmar. Det är också ansvarigt för diktation. Men, om du måste, kan du se att det är ganska enkelt att göra, och till och med sätta upp, om du behöver det.