Hur man stänger appar på iPhone XR

Om du är ny på iOS så undrar du förmodligen var och hur du kommer till startskärmen, stänger appar, växlar mellan appar, multitask eller gör andra saker du vanligtvis gör med en Hem-knapp. Det har gått ett decennium sedan Home-knappen var centrum för iPhone-navigering. Det betyder att oavsett var du var och vad du gjorde, kan du alltid återvända hem genom att helt enkelt klicka på Hem en eller två gånger. Men saker och ting är inte längre detsamma sedan Apple introducerade iPhone X. Nu när vi har kommit till en postknappvärld har många saker också förändrats.

Uppenbarligen har Apple ersatt Home-knappen med ett flytande gestbaserat navigationsområde för att ge plats för en kant-till-kant-skärm som först sett på iPhone X. Samma sak med den nyligen släppta iPhone XS, XS Max, och XR-varianter. Om du undrar hur du tar upp App Switcher eller hur du stänger appar på din iPhone XR med tanke på att Home-knappen inte längre finns, har jag kartlagt ett förenklat genomgång som du kan hänvisa till. Läs vidare för mer information.

Hur man startar App Switcher och stänger appar på iPhone XR

För att komma igång måste du ta fram App Switcher eller förhandsgranska multitasking som innehåller listan över de nyligen använda applikationerna på din iPhone XR. Så här görs:

Återigen kan du inte längre dubbelklicka på Hem-knappen eller använda 3D Touch-fast svep. Istället måste du använda den nya gesten:

 1. Peka med fingret till gestområdet som ligger längst ner på din iPhone-skärm.
 2. Dra sedan upp något tills du ser den snabba appväxlaren för multitasking.

Flicka inte utan bara hålla fingret på skärmen tills du kommer en kort väg upp och dra bort.

LÄS Också: Hur man fixar iPhone XR internetanslutning som är väldigt långsam

För att stänga appar på iPhone X, följ bara dessa steg:

 1. Peka med fingret till gestområdet från undersidan av skärmen.
 2. Svep upp något och pausa sedan i några sekunder tills App Switcher dyker upp.
 3. Lyft sedan upp fingret när du ser appkorten eller förhandsgranskningarna.
 4. För att stänga en app, dra helt enkelt på ett appkort.

Du kan också stänga flera appar (upp till 3 appar) samtidigt när du finner behovet av att rensa alla bakgrundsappar på din iPhone XR. Så här gör du det:

 1. Öppna appomkopplaren genom att svepa upp från botten av startskärmen, pausa sedan eller håll fingret på skärmen under en sekund och ta bort den.
 2. När du ser förhandsgranskningar eller appkort för appen, placera dina två fingrar på de två appkorten och dra sedan upp för att stänga dem.
 3. Eller så kan du också flytta den primära appen till höger för att visa det tredje appkortet och sedan placera dina tre fingrar på appkorten för att stänga tre appar samtidigt.

Apple rekommenderar bara tvinga att stänga en app om du behöver starta om den eller om den kraschar eller inte fungerar som avsedd. Appar som du ser i App Switcher är i tillfälligt tillstånd så de brukar inte använda någon av telefonens resurser. Apple undersökte vidare att stängning av en app inte förbättrar batteriets livslängd i motsats till vad de flesta trodde skulle göra. Därför bör du bara tvinga stängda appar när de agerar.

LÄS Också: Hur man fixar Facebook-appen som fortsätter att krascha, inte laddas ordentligt på din Apple iPhone XR

Fördelarna med att stänga bakgrundsappar

Det finns tillfällen då du känner att din iPhone XR, eller någon enhet för den delen, verkar trög eller långsam. Det finns andra faktorer som kan orsaka det här problemet, men det vanligaste av dem alla är att det finns många appar som körs i bakgrunden.

Kom alltid ihåg att byte från en app till en annan inte stänger den tidigare appen du använde. Den kommer att stå i bakgrunden med din iPhone: s CPU, GPU, RAM och andra resurser. Smarttelefoner har utvecklats till att bli handhållna datorer men de har fortfarande begränsningar. Så om det finns många applikationer som använder enhetens resurser är det bara en tidsfråga innan du kommer att märka att din enhet har blivit så långsam och trög. Och det är anledningen till att du måste göra det till en vana att stänga appar från tid till annan.

För mer användbara iPhone XR-tutorials, besök gärna webbplatsens felsökningssida och naviger sedan till avsnittet om tutorials. Vi har redan tagit upp några av problemen med den här enheten samt publicerat några omfattande handledning och guider.

Jag hoppas att den här guiden har hjälpt dig att stänga appar på iPhone X. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar en Apple iPhone XR som inte känns igen i iTunes, fel 0xE [Felsökningshandbok]
 • Hur du fixar Facebook-appen som fortsätter att krascha, inte laddas ordentligt på din Apple iPhone XR [Felsökningsguide]