Hur man ställer in föräldrakontroll på Android-telefon med dessa appar

Med tanke på hur nära inblandade våra barn kan vara med våra mobila enheter är det absolut nödvändigt att vi döljer vissa aspekter av våra telefoner och surfplattor för dem. Det är därför det finns en handfull appar för föräldrakontroll där ute som hjälper användare att hålla sina barn och barn utom räckhåll från känsliga applikationer. Dessa appar använder en fördefinierad lösenord för att hjälpa till med föräldrakontroll. Det är troligt att du kanske har provat några av dessa tidigare. Alla dessa appar kommer starkt från kunder från hela världen, så se till att prova dem.

AppLock

Precis som namnet antyder hjälper den här appen dig med att säkra dina personliga appar med ett lösenord. Det fungerar ganska bra, som du kan förvänta dig, och kommer med en massa andra funktioner också. För att göra det lättare för kunderna kommer appen också med fingeravtryckssupport för Android 6.0+-enheter. Du kan låsa praktiskt taget alla program du vill, så att du kan överlämna dina telefoner till dina barn eller vänner utan att oroa dig mycket för sekretess.

Appens beskrivning nämner att det är den mest nedladdade applåsningsprogrammen som finns i Play Store, vilket ger dig mer anledning att prova det. Se till att kolla in appen från Google Play Store. Det är en gratis nedladdning, så du kommer inte att spendera en krona för att prova det.

Tryck på Lås

I princip samma sak som AppLock, Touch Lock fungerar ganska enkelt på din Android-smartphone. Med den här appen kan du till och med inaktivera hemknappen, recents och till och med bakknappen. Appen kommer också med en fristående "Mina videoklipp" -app som erbjuder barnsäkra videor som tecknade filmer och dokumentärer genom att bläddra genom YouTubes bibliotek. Detta innehåll är designat för barn i åldern 0-6, vilket innebär att det aldrig kommer att bli ett tråkigt ögonblick för dina små om de börjar använda din Touch Lock-aktiverade telefon.

Genom att inaktivera programknapparna helt (från inställningarna) kan du vara säker på att du inte missar dina viktiga samtal på telefonen. När beröringslåset är aktiverat kan människor inte utföra några funktioner som involverar funktionsknapparna. Också detta är en gratis app från Google Play Store, så se till att prova.

Barnzon föräldrakontroll

Detta går något djupare in i anpassningsaspekten för en Android-enhet. Kids Zone låter dig ställa in specifika profiler och bakgrunder för dina barn och nära och kära. Genom att i princip ge dem sin egen profil aktiverad med ett lösenordslås kan föräldrar vara säkra på att barnen inte vandrar till andra appar på enheten. Du har full kontroll över vilka appar dina barn kommer att se, vilket gör detta till ett måste för varje förälder som delar sina enheter med de små.

Du kan till och med ställa in en tidsgräns för skärmen så att barn kommer att kräva tillåtelse att fortsätta använda sina profiler efter en viss tid. Detta kommer att säkerställa att dina barn inte är alltför involverade i dina smartphones. Sammantaget är Kids Zone en bra app för föräldrakontroll och kommer att tjäna dig bra om du planerar att använda den.

Kid's Shell - Kid Launcher

Kid's Shell kommer från en av de bästa Android-utvecklarna och är ännu en applikation som du gärna skulle ha för dina barn och barn runt om i huset. Det är i grunden en barncentrerad startapparat, så att du kan ställa in varje detalj för deras hemskärmar och vilken typ av appar som de har tillgång till. Appen är kompatibel med både smartphones och surfplattor, vilket gör detta till ett ganska mångsidigt erbjudande.

Om engelska inte är det enda språket du talar ger appen dig också möjlighet att ställa in flera språk från sidan Inställningar. Detta, tillsammans med en handfull andra funktioner, gör Kid's Shell till ett måste för varje förälder, särskilt om de vill att deras barn ska ha den bästa upplevelsen med en tredjepartsstarter.

Kakatu

Med en söt liten fågel som logotyp är Kakatu något som kommer att slå ett ackord med dina barn från ordet. Det skiljer sig inte alltför från andra föräldrakontrollappar som du kanske hittar någon annanstans, men det skiljer sig lite i funktionalitet jämfört med de andra. Kontrollnivån som erbjuds med den här appen är enorm, så att du vet exakt vad ditt barn kan titta på när som helst.

Du kan ställa in användningsbaserade tidtagare som med alla apper för föräldrakontroll, och endast tillåta användning av utbildnings- och inlärningsappar när det är dags för sängen. Naturligtvis döljs vuxeninnehåll för barnen här, och Kakatus algoritmer säkerställer att barnen inte erbjuds förslag till vuxen- eller pornografiskt innehåll. Appen kan inte avinstalleras när du använder barnprofilen eftersom en åtgärd som denna kräver huvudlösenordet som ställs in av den primära användaren (vuxen, i detta fall). Appen är en gratis nedladdning från Google Play Store, så se till att ha en gander.

Alla dessa appar är en ganska handfull och verkligen värt ett försök om du har kämpat för att hitta den bästa föräldrakontrollapplikationen där ute.